Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ennyire padlón van az...

Tényleg ennyire padlón van az ingatlanpiac vagy csak mi vagyunk szerencsétlenek?

Figyelt kérdés

Megyeszékhelyen árulunk egy 4.emeleti, tégla lakást, 2 szoba+étkezős, fel van újítva, gyönyörű környezetben található, és 2 hét alatt egy érdeklődő sem jelentkezett. Nemhogy megvenni, megnézni sem.

A város legkedveltebb, legjobb ingatlanosa van a segítségünkre, nagyon profi képek kerültek ki, és semmi.

Egyáltalán nincs túlárazva sem, mert a forgalmiérték 19,9 millió forint, mi pedig 22,5-et kérünk érte, hogy talán a végére 21 millió maradhasson a kezünkben.

Tényleg ennyire nincs pénze az embereknek? Nagyon el kellene költöznünk, mert már nem praktikus egy 1 éves gyerekkel egy szobában lenni, de most kb semmi esélyt nem látunk rá.

Ami még döbbenetes, hogy közben ugye keressük a 3 szobás lehetőségeket, és szinte mind 30 millió közelében vagy a felett van. Ez nem tűnik reálisnak, hiszen a miénk is 60 nm2, amiket nézünk azok 70 körül vannak...

(Belinkelni nem szeretném, hátha vannak itt ismerősök)

2023. jún. 4. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
100%

60# Pest megyei árkategóriában gondolkozom, mert itt lakom, az itteni körülményeket ismerem. Ha 40 millió áll a lakásomban és 60-70 millió egy új ház, jelentősebb tőkével pedig nem rendelkezem, akkor nincs az a vállalkozó, aki "fűtéskészre" megcsinál nekem egy házat és még azt is feltételeztem, hogy a telkem megvolt, szóval legalább arra nem kell költenem.

Az is szerencse kérdése a mai világban, hogy jön-e olyan vevő, aki rugalmas a birtokbaadás tekintetében, vagyis egyeztetni tudjuk a terveinket akár visszabérléssel.

Mondhatnánk, hogy ideiglenesen vegyek fel 40+ millát hitelként és majd visszatörlesztem, ha eladtam a lakásomat, de ha kiszámoljunk ennek ma mennyi lenne a törlesztője, hát köszi...

Én emiatt gondolom, hogy sokaknak nem opció egy új ház, vagy akár egy nagyobb léptékű felújítás. Nehezen ütemezhető pénzügyileg úgy, hogy mindenki jól jöjjön ki belőle.

2023. jún. 9. 15:53
 62/70 anonim ***** válasza:
84%

61#

Nem érted amit írtam!

"...lehet venni fűtéskész házakat...."

Öcsém is ezt csinálta, tehát nem feltételezem, hanem tapasztalat családon bellül, és 2021-ben történt az adásvétel.

Az árkülönbözethez meg hitel kell, ennyi. Nekik volt 30 a lakásból 10 babaváróból, a többi 25 meg hitel. Akkor költöztek ki mikor elkészült az új.

2023. jún. 9. 16:06
 63/70 anonim ***** válasza:
100%
62# Értem, szerintem te nem érted a problémámat. Avagy, kérlek írd le az öcsédék milyen ütemezéssel nyomták ezt végig, hagy tanuljak. Biztosan lehet, de egyrészt ha nem magamnak éppíttetem, az részemről ma nem igazán szimpatikus megoldás, másrészt mint írtam marha nagy szerencse kell, hogy éppen időben, éppen úgy tudjam eladni az ingatlanomat olyannak, aki rugalmas a költözésben.
2023. jún. 10. 18:40
 64/70 anonim ***** válasza:
26%

63#

te a hogyan nem lehet megoldani tipusú ember lehetsz.

2023. jún. 10. 19:14
 65/70 anonim ***** válasza:
81%

- Felére esett vissza a lakások adás-vétele

A visszaesés mértéke mintegy 50 százalékra tehető, az ország összes megyéjében jelen van a csökkenés, ha nem is egyenlő mértékben.

A vásárlásnál az alku mértéke viszont jelentősen emelkedett, országos átlagban 4 százalékról 6 százalékra, és bár a fővárosban kevésbé van mozgástér az áralkuban, a községekben jelentősebb.

link: [link]

2023. jún. 10. 19:18
 66/70 anonim ***** válasza:
100%
64# Nem, szimplán kíváncsi ember vagyok, hogy hogyan lehet megoldani...
2023. jún. 10. 21:20
 67/70 anonim ***** válasza:
93%

Ha eddig nem tudtátok eladni,akkor most nagy bajba lesztek az eladással.

Többé nem lehet igénybe venni a csokot az ötezer főnél nagyobb településeken.

2023. jún. 22. 13:22
 68/70 anonim ***** válasza:
100%

"Többé nem lehet igénybe venni a csokot az ötezer főnél nagyobb településeken."

Még jó hogy Vityáék megmondták, hogy ha a baloldal nyer megszorítások lesznek :)

Kb. két tucat adót megemeltek / újat hoztak be és egy csomó állami támogatást kivezettek.

Mondjuk ennek speciel örülök, hogy végre kinyírják ezt a mértéktelen közpénz pazarlást, csak hát nem így lesz kommunikálva se. :)

2023. jún. 22. 14:18
 69/70 anonim ***** válasza:
100%
Nah elvileg már csak a falvakban maradt a csok.
2023. jún. 22. 19:16
 70/70 anonim ***** válasza:
100%
Én is így látom laikusan,bár ha nagyobba akarnak költözni az is olcsóbb lesz, így nem vesztenek semmit.1 éve közvetetten nagy részben csok-os pénzből vették meg a lakásomat a közelben, itt szerintem sokat számított, mert a többi országrészhez képest viszonylag alacsonyak(igaz a fizetések is,ahhoz viszont borzasztóan magasak)az ingatlanárak.Még fél évig lehet igénybe venni de akinek van pénze az szerintem nem vesz addig lakást hiszen jövőre jelentősen csökkenhet az áruk,én biztos kivárnék ha lenne (igaz tervezik valamivel pótolni de nem hiszem hogy tudja kormány ezt a támogatási rendszert folytatni). De ez csak az én véleményem.
2023. jún. 23. 00:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!