Tényleg ennyire padlón van az ingatlanpiac vagy csak mi vagyunk szerencsétlenek?
Megyeszékhelyen árulunk egy 4.emeleti, tégla lakást, 2 szoba+étkezős, fel van újítva, gyönyörű környezetben található, és 2 hét alatt egy érdeklődő sem jelentkezett. Nemhogy megvenni, megnézni sem.
A város legkedveltebb, legjobb ingatlanosa van a segítségünkre, nagyon profi képek kerültek ki, és semmi.
Egyáltalán nincs túlárazva sem, mert a forgalmiérték 19,9 millió forint, mi pedig 22,5-et kérünk érte, hogy talán a végére 21 millió maradhasson a kezünkben.
Tényleg ennyire nincs pénze az embereknek? Nagyon el kellene költöznünk, mert már nem praktikus egy 1 éves gyerekkel egy szobában lenni, de most kb semmi esélyt nem látunk rá.
Ami még döbbenetes, hogy közben ugye keressük a 3 szobás lehetőségeket, és szinte mind 30 millió közelében vagy a felett van. Ez nem tűnik reálisnak, hiszen a miénk is 60 nm2, amiket nézünk azok 70 körül vannak...
(Belinkelni nem szeretném, hátha vannak itt ismerősök)
60# Pest megyei árkategóriában gondolkozom, mert itt lakom, az itteni körülményeket ismerem. Ha 40 millió áll a lakásomban és 60-70 millió egy új ház, jelentősebb tőkével pedig nem rendelkezem, akkor nincs az a vállalkozó, aki "fűtéskészre" megcsinál nekem egy házat és még azt is feltételeztem, hogy a telkem megvolt, szóval legalább arra nem kell költenem.
Az is szerencse kérdése a mai világban, hogy jön-e olyan vevő, aki rugalmas a birtokbaadás tekintetében, vagyis egyeztetni tudjuk a terveinket akár visszabérléssel.
Mondhatnánk, hogy ideiglenesen vegyek fel 40+ millát hitelként és majd visszatörlesztem, ha eladtam a lakásomat, de ha kiszámoljunk ennek ma mennyi lenne a törlesztője, hát köszi...
Én emiatt gondolom, hogy sokaknak nem opció egy új ház, vagy akár egy nagyobb léptékű felújítás. Nehezen ütemezhető pénzügyileg úgy, hogy mindenki jól jöjjön ki belőle.
61#
Nem érted amit írtam!
"...lehet venni fűtéskész házakat...."
Öcsém is ezt csinálta, tehát nem feltételezem, hanem tapasztalat családon bellül, és 2021-ben történt az adásvétel.
Az árkülönbözethez meg hitel kell, ennyi. Nekik volt 30 a lakásból 10 babaváróból, a többi 25 meg hitel. Akkor költöztek ki mikor elkészült az új.
63#
te a hogyan nem lehet megoldani tipusú ember lehetsz.
- Felére esett vissza a lakások adás-vétele
A visszaesés mértéke mintegy 50 százalékra tehető, az ország összes megyéjében jelen van a csökkenés, ha nem is egyenlő mértékben.
A vásárlásnál az alku mértéke viszont jelentősen emelkedett, országos átlagban 4 százalékról 6 százalékra, és bár a fővárosban kevésbé van mozgástér az áralkuban, a községekben jelentősebb.
link: [link]
Ha eddig nem tudtátok eladni,akkor most nagy bajba lesztek az eladással.
Többé nem lehet igénybe venni a csokot az ötezer főnél nagyobb településeken.
"Többé nem lehet igénybe venni a csokot az ötezer főnél nagyobb településeken."
Még jó hogy Vityáék megmondták, hogy ha a baloldal nyer megszorítások lesznek :)
Kb. két tucat adót megemeltek / újat hoztak be és egy csomó állami támogatást kivezettek.
Mondjuk ennek speciel örülök, hogy végre kinyírják ezt a mértéktelen közpénz pazarlást, csak hát nem így lesz kommunikálva se. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!