Tényleg ennyire padlón van az ingatlanpiac vagy csak mi vagyunk szerencsétlenek?
Megyeszékhelyen árulunk egy 4.emeleti, tégla lakást, 2 szoba+étkezős, fel van újítva, gyönyörű környezetben található, és 2 hét alatt egy érdeklődő sem jelentkezett. Nemhogy megvenni, megnézni sem.
A város legkedveltebb, legjobb ingatlanosa van a segítségünkre, nagyon profi képek kerültek ki, és semmi.
Egyáltalán nincs túlárazva sem, mert a forgalmiérték 19,9 millió forint, mi pedig 22,5-et kérünk érte, hogy talán a végére 21 millió maradhasson a kezünkben.
Tényleg ennyire nincs pénze az embereknek? Nagyon el kellene költöznünk, mert már nem praktikus egy 1 éves gyerekkel egy szobában lenni, de most kb semmi esélyt nem látunk rá.
Ami még döbbenetes, hogy közben ugye keressük a 3 szobás lehetőségeket, és szinte mind 30 millió közelében vagy a felett van. Ez nem tűnik reálisnak, hiszen a miénk is 60 nm2, amiket nézünk azok 70 körül vannak...
(Belinkelni nem szeretném, hátha vannak itt ismerősök)
46+
A csökkenés átlag értékekből van, 0-19% között ingadozik helytől függően.
Budán -4%, Győr és Sopron stagnál áprilisi statisztika szerint .
A 37%-os adásvétel csökkenés pedig egy konkrét darabszám, de nem mélyedtem bele, és nem kerestem megyékre lebontott adatokat. Ha jól emlékszem 10-11000 adásvétel helyett csak ~6700 volt áprilisban.
A 49% hitel kibocsáltás csökkenés szintény tényszerű, bár ez sem néztem meg milyen arányuak voltak a finanszírozások.
És ezek alapján valószínűleg növekedehetett a kp-s vásárlások száma.
Nem tudom máshogy mondani,hogy milyen környék. Ha bizonyos környéken csak ők laknak, akkor mit mondjak?
De részemről én ezt az egész kérdést lezártam.
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak, átgondoljuk az árat, meg azt is, hogy hol hirdessünk még.
8-ért vettem telket (illetékkel+közművekkel), 42 millióból lett kulcsra kész a ház, most megy az udvar rendezés, kerítés stb. ez elvisz kb 5 milliót, és akkor még nincs tető a terasz felett. A hátsó kerítésre elmegy 1 milla ez meg van rendelve, térkő szegélyezés, ckt ig ez is meg van rendelve 1,5 millió. Idénre ennyi a terv.
Tehát jelenleg 52,5 milliónál jár az 1 éves ház.
Ha eladásra kerülne a sor biztosan nem adnám el önköltség alatti áron.
Régi házakak lakások esetében lehetne már valami ésszerű vissza esés. Mert már ott tart a környék, hogy tégla "putrikat" árulnak 30-35 millióéert amire még rámegy 1,2-1,4 illeték. Nekem 30-ba fűtés kész volt a ház, és még picit nagyobb is!!! 30+8=38 millió!!! + napelem (2m), meg ami elmaradt: burkolás, festés, lámpák, bútorok, szaniterek, csapok. Nem spóroltam semmin, ez 10 millióba fájt.
belülre meg a napelem mindegyiknél kb ugyan az. De hol van a tető felújítás, homlokzati szgetelés, födém szigetelésm padló szigetelés, nyílászáró csere. Ez manapság 15 millió biztosan van. És ezt a költséget meg az illetéket biztosan le kéne vonni egy régi ház árából.
pl:35 ház +1,4 illeték + 2 napelem, + 15 felújítás + 10 belülre = 63,4 millió, és csak ugyan arra a szintre van felújítva a régi, mint az új...
És ezért van az, hogy itt felénk a Pannonhalmi kistérségben inkább ujat építenek a fiatalok. A régieket meg azok veszik meg akiknek hiányzik a zsebükből 15-20 millió, és minimális ráköltés után beköltöznek.
57#
a pannonhalmi térség tényleg gyönyörű
győri vagyok és ravazdon van egy kis hétvégi háza ahová kijárok,úgyhogy jól ismerem azt a környéket
arrafelé gomba módra nőnek ki az új házak
écs,nyúl,pannonhalma
abba is igazad van arrafelé a felújítandó kádárkockák 35 millió fele vannak
"kell a saját lakásod ára az új házadba. Ilyenkor viszonylag patt a helyzet."
Én ezt nem nevezném patt helyzetnek, lehet venni fűtéskész házakat. Ezeket 3-4 hónap alatt kulcsra készre lehet tenni. Nekem szeptember elején átadták a fűtés kész házat, november 25-én kész volt. De csak dec első hetében költöztünk.
Ez a rövid időszak könnyen áthidalható, egy hosszabb kiköltözési idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!