Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Tényleg ennyire padlón van az...

Tényleg ennyire padlón van az ingatlanpiac vagy csak mi vagyunk szerencsétlenek?

Figyelt kérdés

Megyeszékhelyen árulunk egy 4.emeleti, tégla lakást, 2 szoba+étkezős, fel van újítva, gyönyörű környezetben található, és 2 hét alatt egy érdeklődő sem jelentkezett. Nemhogy megvenni, megnézni sem.

A város legkedveltebb, legjobb ingatlanosa van a segítségünkre, nagyon profi képek kerültek ki, és semmi.

Egyáltalán nincs túlárazva sem, mert a forgalmiérték 19,9 millió forint, mi pedig 22,5-et kérünk érte, hogy talán a végére 21 millió maradhasson a kezünkben.

Tényleg ennyire nincs pénze az embereknek? Nagyon el kellene költöznünk, mert már nem praktikus egy 1 éves gyerekkel egy szobában lenni, de most kb semmi esélyt nem látunk rá.

Ami még döbbenetes, hogy közben ugye keressük a 3 szobás lehetőségeket, és szinte mind 30 millió közelében vagy a felett van. Ez nem tűnik reálisnak, hiszen a miénk is 60 nm2, amiket nézünk azok 70 körül vannak...

(Belinkelni nem szeretném, hátha vannak itt ismerősök)

2023. jún. 4. 10:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 A kérdező kommentje:
Nem vert át. A Duna House ingatlanok nincsenek feltöltve, egyik sem. Az sem volt feltöltve,amelyiket segített eladni a család másik tagjának 1 hónapon belül, sőt ez sem volt, amikor vettük.
2023. jún. 5. 05:49
 32/70 A kérdező kommentje:

Egyébként tudom, hogy megtehetem, hogy feltöltsem én is, csak ugye pont azért fogadtunk ingatlanost, mert közben kellene egy másik, amelyikbe mehetünk majd, és az sincs a piacon megfelelő, hónapok óta.

Nyilván nagyon szeretnénk ezt eladni, de gáz lesz, ha nincs másik, ahova be tudunk költözni.

2023. jún. 5. 05:52
 33/70 anonim ***** válasza:
100%
Ja, mondjuk ez igaz, én is ritkán tévedtem le az ingatlan.comról, mikor ingatlant kerestem. Nézegettem még a jófogást és az OTP ingatlanos oldalát, de a Duna House-t talán kétszer. Mert ott 1-2 hirdetés volt erről a településről, az említett oldalakon meg vagy 20, szóval minden ott volt.
2023. jún. 5. 06:53
 34/70 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként én is azt veszem észre, hogy egyre ritkábban kelnek el az ingatlanosok által, csak egy helyen hirdetett házak.

Pont egy ismerőssel beszéltünk erről a minap, ők már a 4. Ingatlanost bízták meg fél év alatt, egyetlen érdeklődő sem volt.

Viszont mégis ragaszkodik ehhez, hiába mondtuk már neki sokan, hogy jobban jár, ha feltölti máshova is

2023. jún. 5. 07:02
 35/70 A kérdező kommentje:

Mi azért ennyire nem ragaszkodunk ingatlanoshoz, megbíztunk egyet, hátha lesz vevő, de többet semmiképpen nem szeretnénk rajta kívül.

Egyébként valószínűleg mi is fel fogjuk tölteni máshová is, hátha úgy lesz érdeklődő, mivel szerencsére nem tilos.

2023. jún. 5. 07:19
 36/70 anonim ***** válasza:
100%

Az ingatlanosokkal óvatosan. Van nagyon jó, de ahova mi költöztünk, ott garázdálkodik egy borzasztó, már hírdetésnél megadott telefonszámból tudtuk, hogy "ne már megint"...

Azzal kezdte, amikor először hívtuk egy ház miatt, hogy neki nincs vesztegetni való ideje, így ha nincs pénzünk az ingatlanra, akkor nem is mutatja. Mondom ne haragudjon, de ha nem lenne pénzünk, miért nézelődnénk (mégcsak nem is luxus ház kategóriában)? Erre jött válaszként, hogy miből szeretnénk kifizetni? Hát ettől eldurrant az agyam... 2 perce nem beszélgettünk és már a pénztárcánkban kotorászik. A következő döfés akkor jött, amikor kikotyogtuk, hogy még el kell adnunk a lakásunkat a vételárhoz. Majdnem rámtette a telefont, hogy majd hívjam akkor, ha eladtuk. Nekem sem kellett több, helyre igazítottam, hogy ne nézzük már egymást madárnak, nyilván nem akkor fogunk elkezdeni egy gyerekkel nézelődni, amikor már papíron nincs fedél a fejünk felett és egyébként sincs semmi köze ahhoz, hogy miből van/lesz pénzünk a házra, azt majd az eladóval intézzük a szerződésben. Megmutatja azt a k**va házat, vagy sem!? Akkor szeppent meg és kért bocsánatot, hogy dehát sok a turista, blabla... Pfú... Az ilyen ingatlanos nem csodálom, hogy hónapokig/évekig hirdet, mert ha kevésbé erőszakos a nézelődő, mint mi, akkor ettől a stílustól simán sarkon fordul. Nem mondom, hogy mindenki ilyen, de 1,5 évig kerestük a házunkat és nagyon sok az érdektelen idióta, vagy a csak munkaidőben mutogatni akaró, vagy az abszolút felkészületlen, közönyös f*sz, már bocsánat, aki azt sem tudja kb. hova jött és mit kell tudni az ingatlanról. Borzasztó híg a piac. Nem tudom ti kit bíztatok meg, de ne egy eladásból ítéljetek, ami lehet szerencse kérdése. Hírdessétek ti is, ha nem kizárólagos szerződésetek van. Mi pl. ingatlan irodák oldalait nagyon ritkán nézegettük. Szerintem valamirevaló felteszi ingatlan.com-ra, hiszen a legtöbb átlag ember ott bogarászik.

2023. jún. 5. 08:59
 37/70 A kérdező kommentje:

Mint mondtam gyermekkori jóbarát, több házat is eladott a családban, és a város egyik legjobb ingatlanosa, és ez nem elfogultság,hanem épp múltkor láttam,hogy valaki ingatlanost keres itt, és őt ajánlották a legtöbben, mert többeknek konkrétan 1 nap alatt eladta a lakását.

Úgyhogy nagyon nagy valószínűséggel az a legnagyobb probléma, hogy totál leállt az ingatlanpiac.

Ma átnéztem az ingatlan.com-ot, illetve a Jófogást, Marketplace-t, és 90%-ban ugyanazok a hirdetések vannak fent, amik januárban is.

Szomorú, hogy nekünk meg pont idén lett lehetőségünk költözni, de mégsem nagyon akar összejönni.

2023. jún. 5. 11:28
 38/70 anonim ***** válasza:
26%
Az abaj, hogy a jegybanki alapkamatot hirtelen felhúzták 0,5%-ról 18%-ra (ha jól emlékszem a számokra). Eszméletlen uzsorakamatokat szednek a bankok. Már legalább 2x annyit kell visszafizetni, mint amennyit felvettél, viszont az a fajta ingatlanár-emelkedés, amit az elmúlt 5 évben tapasztalhattunk nem valószínű, hogy hamar visszatér, tehát aki most vesz 20 millióért hitelre úgy, hogy 45 millió a visszafizetendő, az nem feltétlen számíthat arra, hogy ha pl. 10 év múlva el akarja adni, akkor fog annyit kapni, hogy teljesen kifizesse a hitelét.
2023. jún. 5. 14:55
 39/70 anonim ***** válasza:
71%

"Eszméletlen uzsorakamatokat szednek a bankok."

Kb 9-11%-ra adnak kamatot a bankok 18% alapkamat mellett (olcsóbban adnak, mint az alapkamat), hol itt az uzsora? Többet keresel állampapíron, mint amennyit a bank kér tőled a hitelre.

Abban igazad van, hogy a dráguló hitelezés miatt ezen az árszinten befagyott az értékesítés.

2023. jún. 5. 14:59
 40/70 anonim ***** válasza:
18%

A jegybanki alapkamat 13%!

A lakáshitelek thmje 8,8-9,5% közötti!

Infláció 24%

Tehát jelenleg még mindig megéri felvenni a lakashitelt, mert az infláció min2,5x e a hitel thmjének.

2023. jún. 5. 15:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!