Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jól számolok (lakásvásárlás)?

Jól számolok (lakásvásárlás)?

Figyelt kérdés
Az élettársam vett pár éve egy lakást 20 M volt. Ebből 10-et kapott a szüleitől, 5-et fizetett a saját összegyűjtött pénzéből, és 5-t hitelből. Utána kb. 6 év alatt letörlesztette a hitelét. Közben együtt éltünk, az én keresetem az övének kb. 2/3-a. Én nem tudtam félrerakni ez idő alatt, mert a közös költségek fele, és a saját egyéb költségeim elvitték a fizetésem. Amiket igazságtalannak tartok. Úgy gondolom, hogy mivel élettársak vagyunk, közösen tartoztunk volna felelősséggel a pénzügyekért, és az 5 milliós hiteltörlesztéséből 2 engem illetett volna meg (fizetésarányosan). Amikor belement a lakásba, nekem volt még 4 millióm, de nem engedte, hogy beszálljak, mert magának akart mindent, hogy engem bármikor kirakhasson. Azóta a lakása a háromszorosát éri legalább. Tehát 3*2+2*4=14 millióval vagyok megrövidítve mai értéken. Ha az inflációt nem számoljuk bele.
2023. ápr. 1. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
100%

Te jo eg ilyenkor orulok, hogy nonek szulettem es nem ferfinak. Bekoltozol valakinek a sajat tulajdonaba annak a remenyeben, hogy majd ha megromlik a kapcsolat viszed a lakas felet? Ez a tipikus elvalt/szakitott egy gyerekes nyereszkedes.

Az meg a te problemad, hogy nem tudtal a fizetesedbol felre tenni mar ne is haragudj. Nekem is van gyerekem, 650 ezer volt a bruttom mikor elmentem szulni, az egesz csedet ugy ahogy van felretettuk, hogy a hitelt elo tudjuk belole torleszteni, kozel 4 millio forint... de ha fele ennyit keresel, akkor is van 2 milliod, mert gondolom mig otthon voltal a gyerekkel es a parod dolgozott nem egymagad kellett boldogulj...

2023. ápr. 4. 12:04
 62/72 A kérdező kommentje:

61

Szerintem nem értetted meg a kérdést.

2023. ápr. 4. 13:14
 63/72 anonim ***** válasza:
61: Szerintem se érted a kérdést.
2023. ápr. 4. 15:20
 64/72 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem értem, mit vergödsz itt.

Ő vette a lakást, ő fizette elvileg a hitelt, te nem fizettél bele, akkor késő bánat.

Tök mindegy, ki mit gondol itt, akkor sem kapsz a lakásból.

2023. ápr. 4. 15:36
 65/72 A kérdező kommentje:
Azt "vergődöm" 64-es, hogy ez egy elég hosszú távú, házasság helyett elvileg kölcsönös bizalomra épülő kapcsolat lett volna, nem becuccoltam és egy két év múlva el akarom lopni a pasi lakását típusú. Már a kezdetektől együtt rendeztük az életünket, és most úgy érzem, hogy át lettem verve. Az se független tőle pl. hogy nekem milyen állásom és ebből adódóan mennyi megtakarításom van, mert győzködött, hogy ne vállaljam túl magam, ne legyek stresszes, hanem az ő kis "felesége". Szerencsére persze még így sincs rossz állásom. Költsünk többet, miután megvette a lakását, hiszen azelőtt annyit kellett spórolni, most már az úgyis papíron az övé, de igazából mindkettőnké. Az egész ő lakása dolog az értéknövekedéssel meg az én elsatnyításommal együtt még valóban el is menne, de az utóbbi években egyre bunkóbb velem, és nem tudok más magyarázatot adni rá, mint hogy öregszem, és ez egy ösztön a férfiaknál, hogy addig kell szenyózni az öreg nővel, míg magától ki nem cuccol. Ezzel valóban nem számoltam, tudom én vagyok a lúzer. A hozzászólások többsége kb. arról szól, hogy fogjam be, miért nem voltam a párom iránt kezdetektől fogva 0 bizalommal, akkor most nem tartanék itt, csak egy párkapcsolat elvileg nem erről szól.
2023. ápr. 4. 16:32
 66/72 anonim ***** válasza:
100%

"de igazából mindkettőnké"

Még mindig nem.

2023. ápr. 4. 16:36
 67/72 anonim ***** válasza:
100%
Ha csökkent volna az értéke akkor vergődnél hogy kifizesd neki a különbözetet?
2023. ápr. 4. 16:41
 68/72 anonim ***** válasza:
100%
De hiába írod le ezt itt még százszor, hogy te így godnolod, attól semmi nem fog változni. Menj pszichológushoz, ha nem tudod feldolgozni, nem értem, mit vársz a gyakorikérdésektől.
2023. ápr. 4. 16:42
 69/72 anonim ***** válasza:
100%

Igen, végeredményben átvert, mert nem jártál vele jól, nem jó pár érzelmileg és gazdaságilag sem. De mivel nem vett el, és végig azt kommunikálta, hogy nem is akar pénzügyi közösséget, ezt végig lehetett tudni. Valamiért te mégis mást hittél.

Ha elvett volna, és házassági szerződésben nem is rendelkezett volna másként, akkor lenne résztulajdonod a lakásban, mert amit hitelre vett, annak a fele a tiéd volna jog szerint.

2023. ápr. 4. 16:52
 70/72 A kérdező kommentje:

67

Nem igazán értem, miről beszélsz. Ez a verzió, amit kérdezel egyáltalán nem az énáltalam leírtak ellentettje, hanem azé, hogy ő most kifizetné nekem amit nyert az ingatlanán összesen, és az sokkal több lenne, mint amit én a kérdésemben kiszámoltam. De eleve nem is akarom kifizettetni kp-ban az általam számolt összeget se, ezt nem tudom honnét veszed. Ennyire nem dúskálunk a készpénzben, meg eladatni se fogom a lakást saját magunk alól, hogy fincsi, értékálló forintban tarthassam a vagyonomat, és mindenki mehessen albérletbe 😂

2023. ápr. 4. 18:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!