Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jól számolok (lakásvásárlás)?

Jól számolok (lakásvásárlás)?

Figyelt kérdés
Az élettársam vett pár éve egy lakást 20 M volt. Ebből 10-et kapott a szüleitől, 5-et fizetett a saját összegyűjtött pénzéből, és 5-t hitelből. Utána kb. 6 év alatt letörlesztette a hitelét. Közben együtt éltünk, az én keresetem az övének kb. 2/3-a. Én nem tudtam félrerakni ez idő alatt, mert a közös költségek fele, és a saját egyéb költségeim elvitték a fizetésem. Amiket igazságtalannak tartok. Úgy gondolom, hogy mivel élettársak vagyunk, közösen tartoztunk volna felelősséggel a pénzügyekért, és az 5 milliós hiteltörlesztéséből 2 engem illetett volna meg (fizetésarányosan). Amikor belement a lakásba, nekem volt még 4 millióm, de nem engedte, hogy beszálljak, mert magának akart mindent, hogy engem bármikor kirakhasson. Azóta a lakása a háromszorosát éri legalább. Tehát 3*2+2*4=14 millióval vagyok megrövidítve mai értéken. Ha az inflációt nem számoljuk bele.
2023. ápr. 1. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
100%
Ő nem vár tőled pénzt. Eddig nem említettél ilyesmit.
2023. ápr. 1. 13:36
 32/72 A kérdező kommentje:

Nem kért. 5-ös érvelt ilyenekkel:

"Tehát ott laktál INGYEN az ő saját lakásában evekig.

Max ő követelhetné a mindenkori piaci berleti dij felét az ott eltöltótt éveidre, amit nem fizettél ki."

2023. ápr. 1. 13:37
 33/72 anonim ***** válasza:
88%
És teljes mértékben igaza van. Neked a lakás értékében kuss a neved, akárhogy hisztizel.
2023. ápr. 1. 13:57
 34/72 anonim ***** válasza:
88%

Bocsi, de neked csak a szád jár, más nem. Magad is tudod, hogy jogilag nem nyernél, hisz elismered, hogy nem perelnéd, csak nyomást próbálnál rá gyakorolni, hátha mégis fizet. Ne reménykedj. Ha nem volt olyan lüke, hogy közösen vegye veled a lakást, amikor még dúlt a szerelem, akkor most, hogy kimutattad a fogad fehérjét, most biztos nem fog ilyen baromságba belemenni.

Ezt felejtsd el, engedd el. Lehet, hogy nem bizonyult neked jó befektetésnek az együtt töltött idő, de ez nem az ő baja/bűne. Ha te olyan nyaralásokra szórtad el a pénzed, amit nem engedhettél volna meg magadnak, az nem az ő sara. Ő megengedhette magának, te meg nem álltál a sarkadra, hogy ne menjetek, mert neked nincs rá pénzed. Rosszul fektetted be az idődet? Igen. De ő nem biztosító, hogy kártalanítson.

Ha ez ilyen alkalmi belehergelődés részedről, akkor gyorsan engedd el ezt a sértődöttséget és foglalkozz a valódi kérdésekkel: hova és miből fogsz elköltözni, hogyan fogsz megélni, hogyan fogsz gondoskodni a gyerekedről?

2023. ápr. 1. 14:47
 35/72 anonim ***** válasza:
83%

Az milyen kapcsolat, ahol a nyaralás végén a párod benyújtja a számlát?

Ott már vége volt.

2023. ápr. 1. 14:56
 36/72 anonim ***** válasza:
100%

"a közös költségek"

Ez mit jelent, miket fizettél?

2023. ápr. 1. 18:08
 37/72 anonim ***** válasza:
100%
"Csak a 2 millióra fel tudnám beperelni," Adtál neki 2 milliót? Mire?
2023. ápr. 1. 18:10
 38/72 A kérdező kommentje:

36

Bevásárlás (kaja, tisztítószerek stb.), rezsi, szórakozás, utazás.

37

Nem. Le van írva, hogy az miből jön ki.

2023. ápr. 1. 18:14
 39/72 anonim ***** válasza:
100%
mert ha nem vele éltel volna akkor fenyevő leszel és nem fürdesz? vagy ezt hogy kell elképzelni?
2023. ápr. 1. 18:17
 40/72 A kérdező kommentje:
Sokkal kevesebbet eszem, mint ő, igen, és nem iszok alkoholt, míg ő igen, nem is keveset. A fürdésünk hasonló költségű.
2023. ápr. 1. 18:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!