Jól számolok (lakásvásárlás)?
Figyelt kérdés
Az élettársam vett pár éve egy lakást 20 M volt. Ebből 10-et kapott a szüleitől, 5-et fizetett a saját összegyűjtött pénzéből, és 5-t hitelből. Utána kb. 6 év alatt letörlesztette a hitelét. Közben együtt éltünk, az én keresetem az övének kb. 2/3-a. Én nem tudtam félrerakni ez idő alatt, mert a közös költségek fele, és a saját egyéb költségeim elvitték a fizetésem. Amiket igazságtalannak tartok. Úgy gondolom, hogy mivel élettársak vagyunk, közösen tartoztunk volna felelősséggel a pénzügyekért, és az 5 milliós hiteltörlesztéséből 2 engem illetett volna meg (fizetésarányosan). Amikor belement a lakásba, nekem volt még 4 millióm, de nem engedte, hogy beszálljak, mert magának akart mindent, hogy engem bármikor kirakhasson. Azóta a lakása a háromszorosát éri legalább. Tehát 3*2+2*4=14 millióval vagyok megrövidítve mai értéken. Ha az inflációt nem számoljuk bele.2023. ápr. 1. 11:35
21/72 anonim válasza:
Ha ilyen jó nő vagy akkor a párod lehetett volna a str.c.d, csak te nem mentél bele. Örülj, hogy nem perel be, mostanra már lenne 100 milliója is :D
22/72 anonim válasza:
Ha jól értelmezem akkor nem engedte hogy a lakás vételárába beszálj ugye?
Ebbe az esetben neked nem jár belőle semmi mert ő vette és ő is fizette ki.
23/72 A kérdező kommentje:
Nem az érdekelne feltétlen, hogy jogilag mi jár, mert biztos nem vinném bíróságig az ügyet csak vele beszélném meg. Ő vette és fizette ki, de úgy, hogy közben a költségeket meg velem fizettette meg 50%-ban, rengeteg pénzem elment a kajáltatására így, és a nyaralásokra, amikre "meghívott" nagy gálánsan szórta a pénzt mindenhol, meg "nehogy már ennél meg annál alább adjuk", aztán mikor hazaértünk, akkor kiszámolta nekem a felét. Persze ez így nem baj, csak akkor meg a lakását se magának kellett volna megvennie.
2023. ápr. 1. 12:51
24/72 anonim válasza:
Értsd már meg, hogy nem jár semmi. Ha jófej akar lenni, akkor adhat valamennyi pénzt, de nem kötelessége.
A költségek 50%-át fizetted, nem terhelt rád többlet kiadást a sajátjánál.
26/72 A kérdező kommentje:
24
De értsd már meg, hogy velem fizettette meg a nagy lábon élését.
2023. ápr. 1. 13:17
27/72 anonim válasza:
Semmit sem fizettetett meg veled.
29/72 anonim válasza:
Amugyte hivatásos prostituált vagy hogy a sexert pénzt kérsz?
30/72 A kérdező kommentje:
Nem, ahogy ő se volt hivatásos albérletet kiadó, tehát ne várjon érte pénzt.
2023. ápr. 1. 13:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!