Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Jól számolok (lakásvásárlás)?

Jól számolok (lakásvásárlás)?

Figyelt kérdés
Az élettársam vett pár éve egy lakást 20 M volt. Ebből 10-et kapott a szüleitől, 5-et fizetett a saját összegyűjtött pénzéből, és 5-t hitelből. Utána kb. 6 év alatt letörlesztette a hitelét. Közben együtt éltünk, az én keresetem az övének kb. 2/3-a. Én nem tudtam félrerakni ez idő alatt, mert a közös költségek fele, és a saját egyéb költségeim elvitték a fizetésem. Amiket igazságtalannak tartok. Úgy gondolom, hogy mivel élettársak vagyunk, közösen tartoztunk volna felelősséggel a pénzügyekért, és az 5 milliós hiteltörlesztéséből 2 engem illetett volna meg (fizetésarányosan). Amikor belement a lakásba, nekem volt még 4 millióm, de nem engedte, hogy beszálljak, mert magának akart mindent, hogy engem bármikor kirakhasson. Azóta a lakása a háromszorosát éri legalább. Tehát 3*2+2*4=14 millióval vagyok megrövidítve mai értéken. Ha az inflációt nem számoljuk bele.
2023. ápr. 1. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
84%
50:??
2023. ápr. 1. 19:11
 52/72 anonim ***** válasza:
100%
51: "Tehát 3*2+2*4=14 millióval vagyok megrövidítve mai értéken. Ha az inflációt nem számoljuk bele."
2023. ápr. 1. 19:12
 53/72 anonim ***** válasza:
100%

50 és 52!

Szerintem arról kiváncsikóskodunk, hogy a csajnak állítólag volt 4 milkája kp az összebútorozás előtt. A lakásvételbe nem hagyták berakni, úgyhogy azzal mi lett? Felélte, elbulizta, befektette, vett belőle csili-vili tűzhelyet a kéróba? Szóval azt mi a csudának szorozza kettővel és egyáltalán miért tekinti a megrövidítésének: elvben saját pénze volt, hanem szórta el, maradt is, vagy mi a szösz az a 2*4 amit írkál?

2023. ápr. 1. 19:19
 54/72 A kérdező kommentje:

52

Megmaradt, befektettem, de az fel se ér azzal, ahogy az ingatlanárak növekednek. Még az inflációt se követi. Azért szoroztam kettővel, mert ha engedte volna, hogy közösen vegyük a lakást, akkor már nekem is háromszorosát érné a pénzem.

2023. ápr. 1. 19:26
 55/72 anonim ***** válasza:
100%

54: Másnál is van lehetőséged ilyen befektetést találni. Ha az ingatlant láttad jó befektetésnek, tízezer ingatlan van a piacon, amibe beszállhattál volna, nem csak az övé van.

De ez az ő saját befektetése volt, mért engedte volna át neked, ha nem akart befektetőtársat?

Te végül másba fektettél be, ami kevésbé jól hozott. De ezt ugye előre nem lehet tudni, hogy az adott években melyik befektetés fog többet hozni.

A másik, hogy csak úgy tudna téged kifizetni, ha eladja a lakást. Ha pedig nem eladási céllal vette, nem tudna kifizetni, még jó, hogy nem engedett belefektetni, elárvereztetnéd a feje fölül a lakását a követelésed miatt??

Az nem jogcím egy követelésre, hogy valaki elutasította a befektetőtársi ajánlatodat.

2023. ápr. 1. 19:32
 56/72 anonim ***** válasza:
100%

54: Különben önállóan is tudtál volna venni tárolót vagy teremgarázst, és meg is vagy.

Még most is tudsz.

2023. ápr. 1. 19:34
 57/72 anonim ***** válasza:
81%
Akkor ma nem lesz ingyen s3x vagy nem? :D
2023. ápr. 1. 21:03
 58/72 anonim ***** válasza:
0%

Az eredeti kérdésben az volt, hogy a srác teljesen tudatosan nem házasodott, azt kamuzta a kérdezőnek, hogy közös lesz így is a lakás, sose lesz kirakva. A kérdező naivan elhitte.

Lett gyerekük, akit a feleség nevelt otthon, így a “fizetése” is kevesebb volt (ezt nem tudom mennyivel, ha magamból indulok ki, akkor másfél év alatt, amíg gyeden vagyok, ez 8 millió fölött van, ha két éves korában visszamegyek dolgozni. Ha azt is számolom, hogy a gyerek 3 éves koráig nem vállalhatok túlórát készenlétet, onnan, hogy bejelentettem terhes vagyok, akkor az nekem további, kb. 5.5 millió kiesés lenne, ez külön kassza esetén nekem 13.5 millió mínusz 3 év alatt, ha nem házasodunk össze és nem veszem számításba, hogy ugye nem nő a fizum ez alatt).

A kérdező a másik kérdésnél teljesen ki volt borulva, hogy az lett neki mondva, hogy közös lesz a lakás, most meg veszekedésnél ki akarták dobni. A másik kérdés alatt javasolták neki, hogy együttélés esetén jár valamennyi pénz neki is. Mondjuk az nem volt tiszta, hogy össz-vissz hat éve vannak együtt és 5 millió forint hitel volt a lakáson. Valószínűleg ezért perelni nem éri meg, mert a perköltség sajnos több lenne, mint a nyereség.

2023. ápr. 2. 00:35
 59/72 anonim ***** válasza:
100%

Már ne haragudj #58-as!

2023-at írunk, ha 6 évet voltak együtt, akkor kb 2017-től laktak együtt.

Ki az a lüke, aki nem érti 2017-ben, hogyha nem házasodnak össze, akkor nem akarnak vele vagyonközösségbe kerülni. Meg, hogy képzelte, hogy ugyanannyi joga lenne egy lakáshoz, amibe a másik fél már a találkozásig bepakolta a 3/4-ét az értéknek. Egyébként is ő is őrizgette a maga 4 millióját, ha annak a befektetése hozott volna többet, akkor azt most oda akarná adni az exülő pasijának?

Ebből a kérdésből nem úgy tűnik, hogy a terhesség/babázás miatt keresett volna kevesebbet, hanem mindig is bő felét kereste mint a párja. Hogy egy ilyen kapcsolatba miért vállalt gyereket az jó kérdés. Az itteni reakciói miatt hajlok rá, hogy azért mert ezzel akarta bebiztosítani a helyét. Nem jött be. Gondolom, a gyerekre majd jár tartásdíj, az oké, de hogy utólag pampog azon, hogy a kaja árát felezték, pedig a pasi evett többet, az gáz és értelmetlen is. De tök mindegy, hogy mi mit gondolunk, ek kell menni egy ügyvédhez, már csak a gyerek járandóságai miatt is, az majd elmondja, hogy mi jár. Az nonszensz, hogy azt kéri számon a pasin, hogy az jól fektette be a saját pénzét, az ő 4 milkája meg nem hozott eleget, úgyhogy a két befektetés különbözetét fizesse ki neki az ex.

2023. ápr. 2. 01:04
 60/72 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem volt ma s3x ...

De pereld be azért is, hogy nem vett el, mert akkor most többet tudnál leakasztani róla. :D

2023. ápr. 2. 09:15
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!