Foglalo hogyan?

Figyelt kérdés
Beleszerettem egy ingatlanba, de az elado azt kerte, hogy ott rogton foglalozzam le, 1 millio Ft-ot szeretett volna kerni. En ragaszkodtam ahhoz, hogy egy ugyved elott tegyuk ezt meg, amint lehet, mert csak ugy senkinek nem hagyok a lakasan semennyi penzt. O ebbe nem ment bele, azota eladta masnak az ingatlant. En vagyok paranoid? Masok siman odaadnak egy idegennek 1 millio Ft-ot?
2022. máj. 22. 03:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Szerintem aki nem naponta vesz ingatlant, az mondjuk nem 3 perc alatt ír egy ilyen papírt úgy, hogy abban tényleg minden helytálló legyen jogilag. Ott szembesültem a helyzettel, mert még az is más lett volna, ha előre jelzi, hogy ő ehhez ragaszkodik, és tudtam volna készülni. Tanú az ő felesége meg az én párom lett volna.
2022. máj. 22. 13:36
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, én biztos nem hagytam volna ott azonnal pénzt... Az ilyen tegnapra már rakd le a pénzt és meg se szólalj dolog olyan zsákbamacska.

Nem valami 5000ft os dolgot veszel, hogy még lélegzetvételnyi időd se legyen egyből ugorj fejest benne, aztán vagy megbánod egész életedre vagy nem.

Nekünk nem rég volt olyan, hogy már azonnal akarták szinte a foglalót, hogy csináljuk egyből, aztán kiderült, hogy a háznál be sincs jelentve a hozzáépítés, így hitelt se kaptunk volna...

Én inkább elengedem azt aki így ad el valamit, hogy azonnal mindent most...

2022. máj. 22. 15:50
 23/27 anonim ***** válasza:

úgy tudom, hogy a másik beleegyezése nélkül tilos (titokban) hangfelvételt készíteni a beszélgetésről. Ha előre közlöd vele a szándékodat és ő beleegyezik, akkor OK.

Ez a gyakorlat sokszor előfordul és közlik veled, hogy a beszélgetésről hangfelvétel készül, amit 60 napig őriznek. Ha nem tetszik, leteszed a kagylót és bemész személyesen, akkor nem készül hangfelvétel.

2022. máj. 22. 16:58
 24/27 anonim ***** válasza:
54%
8: És utána hány napon belül adta el állírása szerint? Kérd le a tulajdoni lapot, tényleg eladta-e!
2022. máj. 23. 09:03
 25/27 A kérdező kommentje:
Meg aznap este lekerult a hirdetes. Ezek szerint igaz volt, hogy van egy masik komoly erdeklodo, csak o hiteles. Meg nem tul okos, vagy csak nem eleg bizalmatlan.
2022. máj. 23. 15:16
 26/27 anonim ***** válasza:
54%

"Meg aznap este lekerult a hirdetes."

Az nem jelent semmit. A tulajdoni lapon új név van-e?

2022. máj. 23. 15:23
 27/27 A kérdező kommentje:
Minden bizonnyal meg nincs. Ez par napja tortent, es neki meg teher volt a lakasan (10 m).
2022. máj. 23. 15:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!