Foglalo hogyan?
Jól tetted,hogy azonnal nem adtál foglalót.Minket az ügyvéd beszélt le róla .
Meg kell nézni pontosan kié ez lakás,van e valamilyen terhelés,adósság rajt.Esetleg más bejelentett személy .Jelzálog.
Az ügyvéd lekéri a tulajdoni lapot.Az ügyvéd íráasba foglalja mi történik akkor,ha foglaló útán még sem jönne a lakás vétel.
A foglalót ott az ügyvéd előtt kell leszámolni,vagy az utalásásról gazolást mutatni. Nem mindenki utal,és a végösszeget sem utalja .Nagyon kevés munkája van annak az ügyvédnek,aki ilyen ügyletet 1-2 nap alatt nyélbe üt.
A lehető legbiztosabbra kell menni,nem pedig utána bíróságra járni.
A mi ügyvédünknek ez volt az álláspontja,most vettünk lakást.
11-re: Ügyfélkapuval a tulajdoni lap akár a megtekintéskor letölthető a telefonod segítségével. Persze, lehet "ki ha én nem"-et játszani, de ha valóban jó vétel, akkor ezzel csak a vevő jár rosszul. Az eladó úgyis eladja, legfeljebb pár nappal vagy pár héttel később.
Mi vettünk úgy lakást, hogy ott helyben elvonultunk 5 percre, utána rögtön megalkudtunk, otthon letöltöttük a tulajdonit, másnap meg aláírtuk a vételi ajánlatot (mi írtuk, de erre is van 1000 sablon a neten), adunk mellé pár százezer forintot, következő héten ügyvéd.
Minden rendben volt, és remek vételnek bizonyult.
Régebben tényleg egy letanúzott átvételi elismervénnyel az eladó markába nyomták a foglalót és ez az esetek 99,99%-ában nem jelentett gondot.
Én is így vettem és így adtam el, probléma mentesen.
De változott a világ, változtak az emberek, ezért már nem ez az ügymenet.
Speciel legutóbb, (5 éve) amikor nyaralót vettünk egy fillér foglalót nem adtunk, hanem 3 napon belül az ügyvédnél kifizettük az egész vételárat, mert rendelkezésünkre állt az összeg és minek húzni az időt, meg 2x leutazgatni?
Az viszont sajnálatos tény, hogy a nagyon jó ár/érték arányú ingatlanoknál, ahol versenyeznek a vevők, az lesz a befutó, aki az eladó feltételeit teljesíti! ...aztán vagy nyer, vagy bukik...
Ne sajnáld, mert alighanem át akart verni.
Valóban eladta, vagy csak mondta?
"De ő egy papírfecnit akart tanúk előtt aláíratni" - tanúk előtt, ez a lényeg! Rá lehetett volna írni arra a fecnire, hogy "átvette az összeget foglalóként erre az ingatlanra, meddig költözik ki, fizetés ütemezés, mikor kerül le a teher az ingatlanról, ha nem költözik ki eddig és eddig, akkor kötbér" meg mindent, amit fontosnak tartotok.
Most már mindegy. Mondjuk ha nekem kellene egy ingatlan, észszerű határok között alkalmazkodnék, de nem vagyunk egyformák. Akkor keresgélj csak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!