Foglalo hogyan?

Figyelt kérdés
Beleszerettem egy ingatlanba, de az elado azt kerte, hogy ott rogton foglalozzam le, 1 millio Ft-ot szeretett volna kerni. En ragaszkodtam ahhoz, hogy egy ugyved elott tegyuk ezt meg, amint lehet, mert csak ugy senkinek nem hagyok a lakasan semennyi penzt. O ebbe nem ment bele, azota eladta masnak az ingatlant. En vagyok paranoid? Masok siman odaadnak egy idegennek 1 millio Ft-ot?
2022. máj. 22. 03:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Jól tetted,hogy azonnal nem adtál foglalót.Minket az ügyvéd beszélt le róla .

Meg kell nézni pontosan kié ez lakás,van e valamilyen terhelés,adósság rajt.Esetleg más bejelentett személy .Jelzálog.

Az ügyvéd lekéri a tulajdoni lapot.Az ügyvéd íráasba foglalja mi történik akkor,ha foglaló útán még sem jönne a lakás vétel.

A foglalót ott az ügyvéd előtt kell leszámolni,vagy az utalásásról gazolást mutatni. Nem mindenki utal,és a végösszeget sem utalja .Nagyon kevés munkája van annak az ügyvédnek,aki ilyen ügyletet 1-2 nap alatt nyélbe üt.

A lehető legbiztosabbra kell menni,nem pedig utána bíróságra járni.

A mi ügyvédünknek ez volt az álláspontja,most vettünk lakást.

2022. máj. 22. 08:39
 12/27 anonim ***** válasza:
36%

11-re: Ügyfélkapuval a tulajdoni lap akár a megtekintéskor letölthető a telefonod segítségével. Persze, lehet "ki ha én nem"-et játszani, de ha valóban jó vétel, akkor ezzel csak a vevő jár rosszul. Az eladó úgyis eladja, legfeljebb pár nappal vagy pár héttel később.

Mi vettünk úgy lakást, hogy ott helyben elvonultunk 5 percre, utána rögtön megalkudtunk, otthon letöltöttük a tulajdonit, másnap meg aláírtuk a vételi ajánlatot (mi írtuk, de erre is van 1000 sablon a neten), adunk mellé pár százezer forintot, következő héten ügyvéd.

Minden rendben volt, és remek vételnek bizonyult.

2022. máj. 22. 09:02
 13/27 anonim ***** válasza:
73%

Régebben tényleg egy letanúzott átvételi elismervénnyel az eladó markába nyomták a foglalót és ez az esetek 99,99%-ában nem jelentett gondot.

Én is így vettem és így adtam el, probléma mentesen.

De változott a világ, változtak az emberek, ezért már nem ez az ügymenet.

Speciel legutóbb, (5 éve) amikor nyaralót vettünk egy fillér foglalót nem adtunk, hanem 3 napon belül az ügyvédnél kifizettük az egész vételárat, mert rendelkezésünkre állt az összeg és minek húzni az időt, meg 2x leutazgatni?

Az viszont sajnálatos tény, hogy a nagyon jó ár/érték arányú ingatlanoknál, ahol versenyeznek a vevők, az lesz a befutó, aki az eladó feltételeit teljesíti! ...aztán vagy nyer, vagy bukik...

2022. máj. 22. 09:18
 14/27 anonim ***** válasza:
74%
Most vettem lakást márciusban. Kedden mentem el megnézni és ott szóban megegyeztünk, aztán pénteken tudtunk találkozni az ügyvédnél és akkor adtam oda a 10% foglalót és meg is kötöttük az adásvételit is. Ilyenről még soha nem hallottam, hogy valaki ott kért vagy adott volna az ingatlan nézésekor foglalót.
2022. máj. 22. 10:10
 15/27 anonim ***** válasza:
68%
Ilyen nincs, hogy azonnal hagyj ott pénzt. Az első, hogy az ügyvéd utánanéz az ingatlan jogi hátterének. Ha ez rendben van akkor érdemes a továbbiakban gondolkodni. Nekünk volt olyan telkünk amiben kis százalékban tulajdonos volt egy olyan ember aki a nyolcvanas években nyugatra szökött és többé nem jött haza, ismeretlen helyen élt. Így nehezebb volt eladni, de jogi problémákat okozott. Úgyhogy teljes mértékben igazad volt, hogy "puszira" nem hagytál ott pénzt.
2022. máj. 22. 10:29
 16/27 anonim ***** válasza:
68%

Ne sajnáld, mert alighanem át akart verni.

Valóban eladta, vagy csak mondta?

2022. máj. 22. 10:43
 17/27 A kérdező kommentje:
Megneztem ugyfelkapun, volt meg teher a lakason, ezt o be is vallotta egyebkent mar elotte. Eladta, minden feluletrol lekerult a hirdetes. Lehet, hogy semmi rossz nem tortent volna, de nem lennek nyugodt, ha hagytam volna ott penzt. Egyebkent nagyon sajnalom, nem most kezdtem keresgelni, ez volt az a lakas, ahol volt az a bizonyos itt szeretnek elni erzes. De elengedem, ennek igy kellett lennie.
2022. máj. 22. 12:45
 18/27 A kérdező kommentje:
Egyébként már milliószor átforgattam ezt az agyamban. Igazából nem is attól féltem volna, hogy ő lelép a pénzzel. De ő egy papírfecnit akart tanúk előtt aláíratni, hogy átvette az összeget foglalóként erre az ingatlanra. Ez szép és jó, de itt olyanokól beszéltünk szóban, hogy meddig költözik ki, fizetés ütemezés, mikor kerül le a teher az ingatlanról, ha nem költözik ki eddig és eddig, akkor kötbér. Na most ez szép és jó, de ha én odaadom egy általunk kreált papír darabért cserébe a foglalót, amiben ezek nincsenek benne, ő még ügyvéd előtt olyan feltételeket mondhat, amitől a fülem ketté áll, és hazudhatja, hogy semmiről nem volt addig szó. Akkor elbukom az egy millióm?
2022. máj. 22. 13:18
 19/27 anonim ***** válasza:
62%
18. Nálam ilyen helyzetekben mindig be van kapcsolva a zsebemben lévő telefonomon a hangfelvétel funkció. Még sosem volt rá szükség utólag, de rengeteg ilyen anyagilag fontosnak mondható beszélgetésről van felvételem az életből. Nehogy valaki véletlenül máshogy emlékezzen, mint ami a valóság volt.
2022. máj. 22. 13:27
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

"De ő egy papírfecnit akart tanúk előtt aláíratni" - tanúk előtt, ez a lényeg! Rá lehetett volna írni arra a fecnire, hogy "átvette az összeget foglalóként erre az ingatlanra, meddig költözik ki, fizetés ütemezés, mikor kerül le a teher az ingatlanról, ha nem költözik ki eddig és eddig, akkor kötbér" meg mindent, amit fontosnak tartotok.

Most már mindegy. Mondjuk ha nekem kellene egy ingatlan, észszerű határok között alkalmazkodnék, de nem vagyunk egyformák. Akkor keresgélj csak!

2022. máj. 22. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!