Foglalo hogyan?

Figyelt kérdés
Beleszerettem egy ingatlanba, de az elado azt kerte, hogy ott rogton foglalozzam le, 1 millio Ft-ot szeretett volna kerni. En ragaszkodtam ahhoz, hogy egy ugyved elott tegyuk ezt meg, amint lehet, mert csak ugy senkinek nem hagyok a lakasan semennyi penzt. O ebbe nem ment bele, azota eladta masnak az ingatlant. En vagyok paranoid? Masok siman odaadnak egy idegennek 1 millio Ft-ot?
2022. máj. 22. 03:44
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Ennek nem ez a menete. Valóban ügyvéd előtt kell megcsinálni. Nem tudom, hogy hiteles vagy nem hiteles vásárlás lett volna.
2022. máj. 22. 06:35
 2/27 anonim ***** válasza:
15%

"azota eladta masnak az ingatlant"

Nem tudta eladni ügyvéd nélkül. Az a vevő át van verve.

2022. máj. 22. 07:34
 3/27 A kérdező kommentje:
Nem hiteles vásárlás lett volna. Volt egy másik komoly érdeklődő, neki a fele hitel volt, de ő lerakta helyben az 1 millió Ft foglalót.
2022. máj. 22. 07:48
 4/27 anonim ***** válasza:
85%
Szerinted amúgy kinek van a zsebében 1 millió, amikor megy megnézni egy lakást? Sok embernek csak bankkártyája van, de ha nem vásárolni megy, az sincs nála.
2022. máj. 22. 07:54
 5/27 A kérdező kommentje:
Én is azt mondtam neki, hogy még otthon sincs ennyi kp-m. Szerinte akinek komoly szándéka van, az viszi magával. Kb én voltam hülyének nézve, többször elhangzott, hogy ez így szokás, nem vár addig, amíg ügyvédhez időpontot kapunk, és én bizalmatlan vagyok.
2022. máj. 22. 07:57
 6/27 anonim ***** válasza:
100%

És hol van ez a szokás szerinte?

És milyen gyakran ad-vesz ingatlant?

Legtöbben életükben egyszer...

Már kb. 4,5-5 éve annak, hogy az ügyvéd előtt sem szokás foglalózni, hanem átutalással megy az is.

2022. máj. 22. 08:01
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

"nem vár addig, amíg ügyvédhez időpontot kapunk"

Viszont ezt megtehetted volna, hogy azonnal kérsz időpontot. 1 héten belülre adnak, van, aki másnapra már.

Nem kell arra várnia, egy telefonról van szó, 30 másodperc.

2022. máj. 22. 08:05
 8/27 A kérdező kommentje:
Szombati nap volt, mondtam neki, hogy hétfő reggel hívom az ügyvédem, és amint lehet, megyünk. Ráadásul én már csütörtökön és pénteken is szerettem volna sort keríteni erre az egészre, csak ő nem ért rá...Pénteken 13 perccel a megbeszélt találkozó előtt mondta le a történetet. Teljesen bizalmatlan voltam ezek után.
2022. máj. 22. 08:09
 9/27 anonim ***** válasza:
45%

Igen, szoktak letenni valamennyi pénzt, nem a foglaló teljes összegét (ami általában 10%), hanem kb. 1%-ot (ha a lakás "kis értékű"), akkor többet. Természetesen lepapírozva, tanúkkal. Ezt "vételi ajánlatnak" hívják. Ebben leírják az vevők, eladók, ingatlan adatait, a kialkudott vételárat, a szerződéskötés legkésőbbi időpontját és a fizetési ütemezést. Ezt a foglaló részének tekintik, és ugyanúgy működik, mint a foglaló (ha valamelyik fél visszalépne).

Persze, ez azért nem úgy működik, hogy első megtekintésre viszed a zsebedben, de ha szóban megalkudtak, akkor amint lehet, de max. 1-2 napon belül alá szokták írni, és ezt az összeget ki szokták fizetni.

A környezetünkben utoljára egy 35M-s lakásra 500 ezret tettek így le. Ez mindkét fél érdeke, biztosíték, hogy a mindkét fél komolyan gondolja.

2022. máj. 22. 08:13
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen eladót el kell engedni.
2022. máj. 22. 08:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!