Vissza lehet mondani egy házeladást eladóként, ha a vevő már aláírta a szerződést a hitelfelvételhez?
Vissza, persze.
Ezért van a foglaló.
Bánatpénz és kártalanítás.
Igen, ha megfizeti a foglaló kétszeresét. ( Már ha normális ügyvédnél kötöttétek az adás- vételit.)
A megállapodás és a szerződés aláírása nem ugyanaz. Egy adásvételi után a a hitelbírálat 1 - 2 hét, max 1 hónap. Annyi idő alatt nem változnak észlelhetően az árak.
Nem valószínű, hogy ez a reális értéke, a hirdetési ár nem mérvadó.
Ez azt jelentené, hogy 30%-ot drágult 3 hónap alatt...? Ilyen biztosan nem történt Magyarországon, ez min. 3-4 évnyi drágulás normális gazdaságban.
Első lépésként mond el ugyanezt a vevőnek.
Nyilván nem fog neki tetszeni, de hátha belátja, hogy közben felmentek az árak, és mélyebben nyúl zsebbe.
Bár most látom, hogy még az eredeti árhoz is hitelt kellett felvennie...
"Első lépésként mond el ugyanezt a vevőnek."
A kérdező a vevő.
Én jártam hasonlóan, csak nálam az eladó lépett vissza. Akkor azt mondta az ügyvéd, hogy ezt nem lehet, és én beperelhetném. Elvileg ha én jóhiszeműen jártam el, nem húztam az időt, azonnal intéztem az ügyvédet, és a papírmunkát, akkor már nem lehet visszalépnie sem neki sem nekem. Vagyis de, de jogi következményekkel jár. Nekem is megvolt a hitel papír meg minden.
Aztán én hagytam a faxba, nem volt akkora főnyeremény, hogy évekig pereljek emiatt. (Ráadásul sajnos valszeg szellemileg is sérült volt a néni, a saját ügyvédjének nem hitt, állandóan azt gondolta, hogy mindenki átvri...)
Persze meg is állapodhattok, de ha beperel, akkor ne lepődj meg.
"Én jártam hasonlóan, csak nálam az eladó lépett vissza. "
Senki sem képes megérteni amit olvas?! :-(
A kérdező a vevő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!