Vissza lehet mondani egy házeladást eladóként, ha a vevő már aláírta a szerződést a hitelfelvételhez?
#10:
Te sem vagy képes értelmezni amit más írt ugye?
"akkor már nem lehet visszalépnie sem neki sem nekem."
Tök mindegy, hogy eladó vagy vevő, csak úgy nem léphet vissza a folyamatok közepén, hogy "bocs meggondoltam magam"!!!
Mondjuk hozzáteszem, hogy azt íja:
"Természetesen a foglaló kétszeresének megfizetésével."
Foglaló 2x-esét az eladó fizeti a vevőnek, nem fordítva! A vevő "csak" a foglaló összegét bukja. Erősen kétértelmű, hogy eladó vagy vevő, de akármi is legyen, amit írtam, az áll!!
"Senki sem képes megérteni amit olvas?! :-( A kérdező a vevő!"
A kérdés szövege:
"Vissza lehet mondani egy házeladást ELADÓKÉNT,"
FAIL, de nyilván mindenki más hülye :D
Pont az a baja, hogy Ő az eladó, de mivel elhúzódott az eladás, a kapandó pénzből már nem tud másikat venni az áremelkedések miatt!
11, 12-es
"...sajnos úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni olyan házat venni amilyet szerettünk volna..."
A kérdés arról szól, hogy vevőként attól fél, hogy az eladó visszamondja az adásvételt.
Általános iskolai szintű szövegértési feladat.
""Vissza lehet mondani egy házeladást ELADÓKÉNT,"
FAIL, de nyilván mindenki más hülye :D"
Nem mindenki.
Az egy szöveg, ami nem egy mondatból áll. Vevőként aggódik, hogy hiába intézi a hitelt, az eladó visszamondja az adás-vételt.
"A kérdés arról szól, hogy vevőként attól fél, hogy az eladó visszamondja az adásvételt."
Szerintem meg pont arról szól, hogy eladóként aggódik: mivel elhúzódik az adásvétel, az ingatlanárak közben elszállnak, és mire megkapja majd a teljes vételárat, addigra nem tud már belőle olyan házat venni, amit az adásvétel kezdetén kigondolt.
Nyilván nem arra gondolt ELADÓKÉNT, hogy az augusztusi egyezségből még novemberben se lesz lóvé.
"Általános iskolai szintű szövegértési feladat."
#13 Én is ùgy értelmezem, hogy az eladók nagyobb házba szerettek volna költözni, de mivel felmentek az ingatlanárak, ezért nem tudnak a régi ingatlan árából újat venni, ezért vissza szeretnék mondani az adásvételit.
Kérdező: Persze. Az előleg visszafizetésével és a foglaló duplájának megfizetésével bármikor kiszállhattok. Ha elhúzódott a hitelügyintézés, akkor szerződésmódosítás helyett meg valószínűleg a foglalót megtartva vissza is léphettek.
"és a foglaló duplájának megfizetésével bármikor kiszállhattok."
De ez nem így van!! :(
Leírtam a #9-ben. Ha mindenki folyamatosan azon volt, hogy a szerződés végbemenjen, akkor már NEM léphet vissza...!
Itt van jogi oldalról is:
"Eladó visszalépése a vételi ajánlat elfogadása után
Ebben az esetben az elfogadás alapján az Eladó köteles az ajánlattevő vevővel az ajánlatban meghatározott határidőben adásvételi szerződést kötni. A bírói gyakorlat a vételi ajánlat elfogadásával létrejött megállapodást a felek között létrejött előszerződésnek tekint, amely alapján a végleges adásvételi szerződés megkötésére kötelesek."
A kérdező leírja, hogy megállapodtak, (gondolom a határidőkben, pénzösszegekben mindenben) a vevő már intézte a hitelt.
Innentől kötelesek az adásvételit már megkötni, vagy lehet menni pereskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!