Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Foglaló elvesztése?

Foglaló elvesztése?

Figyelt kérdés

Nemsokára aláírjuk az adásvételi szerződést az első lakásunkra.

A szerződésben ugye szerepel, hogy ha a vevő hibájából hiúsul meg az adásvétel, a foglalót elveszítjük.

A lakáshoz 35 millió zöld hitelt veszünk igénybe, ezen felüli hitelünk van még a 10 millió babaváró, és nekem egy kisebb diákhitel. A lakást 68%-ban hitelezné a bank, pest megyei városban.

Kettőnk fizetése kicsit több, mint havi 800 ezer. A zöld hitel törlesztője 150 ezer körül van, a babaváró 50.

A hitelügyintezőnk szerint 99%, hogy rendben lesz a hitelünk, nem tud elképzeli semmit, ami miatt visszadobnák.

Én mégis aggódom, hogy mi van ha baj lesz, és bukjuk a foglalót?

Valakivel történt már olyan, hogy számtanilag teljesen hitelképes volt, más probléma sem állt fenn, mégis kibabrált vele a bank?

Lehet buta kérdés, de ezen aggódom napok óta.

Köszönöm!

2022. jan. 15. 23:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
17%
Miért nem előleget irattatok az adásvételibe? Az visszajár ha mégsem jön össze a hitel. Szép, hogy kettőtöknek ennyi a jövedelme, de a bank azért az is kalkulálja ha összejön a baba, és kiesik egyikőtök fizetése.
2022. jan. 15. 23:57
 2/16 anonim ***** válasza:
86%

"Miért nem előleget irattatok az adásvételibe?"

Nem hozzám szólt a kérdés, de az eladók 99%-a nem megy bele az előlegbe. Pont azért, mert az visszajár. Nem csak akkor ha nem kapják meg a hitelt, akkor is ha csak simán meggondolják magukat. Nem kötelezi semmire a vevőt.

2022. jan. 16. 00:01
 3/16 anonim ***** válasza:
39%
#2 Igen, csak ez oda-vissza is igaz, mert az eladó is meggondolhatja magát, akkor neki meg duplán kell fizetni.
2022. jan. 16. 00:11
 4/16 A kérdező kommentje:

Az előleg valóban könnyen vissza mondható, ez egy épülő félben levő lakás, mindent úgy alakítanak ki, ahogy mi kérjük, megértem a foglaló tényét.

Illetve nem gondolnám, hogy a bank kalkulálhat azzal, hogy mi lesz, ha lesz gyerek. De ha lenne, sem csökkenne 600 ezer alá kettőnk fizetése, ami még mindig bőven hitelezhető.

Arra lennék kiváncsi, történt-e valakivel baj, vagy én parázok feleslegesen?

2022. jan. 16. 00:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A 35 millió hitel havi 150 ezerrel hogy jött ki?

30 évre?

2022. jan. 16. 01:18
 6/16 anonim ***** válasza:
68%
Én nem támaszkodnék a hitelügyintézőre, hanem egyenesen a bankba mennék ezt megtudni. Több bankba is!!!
2022. jan. 16. 01:37
 7/16 anonim ***** válasza:
71%
Hitel 30 evre.... egyre durvabb ami megy....
2022. jan. 16. 03:34
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

A mi lakásunkat is hiteles vette meg. Beleirtuk a szerződésbe, hogy ha a bank hibájából hiúsul meg a vétel akkor a foglaló visszajár.

Eladóként mi is izgultunk, hogy a vevőnknek folyósítsa a bank a hitelt. Végül is minden rendben volt.

Ne izgulj, nálatok is megvan az önerő, nem lesz semmi csavar.

2022. jan. 16. 06:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Mi szintén úgy csináltuk, mint a 8-as válaszoló.
2022. jan. 16. 06:43
 10/16 anonim ***** válasza:
73%

Mi pont ezért állapodtunk meg abban, hogy nincs csak 200 ezer foglaló.

Van azért tétje, de mégse halsz bele.

2022. jan. 16. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!