Kezdőoldal » Otthon » Barkácsolás » Hogy nyissam k a zárat ha...

Hogy nyissam k a zárat ha elhagytam a kulcsot?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nem kamu sztori és nem is vagyok betörő. Elhagytam az egyik tárolónk kulcsát. Elzett réz betét van a zárban. Ma elhatároztam, hogy megfúrom, mert a neten azt olvastam, hogy ha a benne lévő rugókat szétfurkálom akkor elforog a szerkezet. Neki is álltam, fémfúrom éppen nem volt, 5-ös widiával (jót tett neki) végeztem a műveletet. A henger alatt kb. 6-7 mm-rel végigfúrtam a szerkezetet, a társasház szinte összes lakójának szánakozó pillantása közepette, mert iszonyat hangos volt. De a zár csak nem akar elforogni...

Mit tudok tenni most? Nem akarom sem az ajtót, sem nyelves szerkezetet rongálni mert csak a zárbetétet szeretném cserélni. Hogyan tudok továbbmenni? Lehetőleg saját erővel ha lehet... Előre is köszi!

Slusszpoén: miután elpakoltam a fúrógépet, fél óra múlva meglett a hetek óta rejtőzködő kulcs. Természetesen nem nyitja már... :(

2019. dec. 17. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
75%
Pl hívsz egy zárszerelőt
2019. dec. 17. 21:20
 2/7 anonim ***** válasza:
32%
Ha nincsen kéznél egy lakatos (vagy hasonló szakember), hívd a tűzoltókat.
2019. dec. 17. 21:21
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi,

1. Na jó, de előtte azért még egy esélyt adnék magamnak ha valakinek van ötlete. Ha nem sikerül úgyis ez lesz.

2. Ennyire azért nincs lekvárhiányunk... de azért jó lenne kinyitni.

2019. dec. 17. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
78%
Van olyan hogy zártörés. Keress rá a neten. Ott csak a hengerzárat töröd el amit amúgy is szétfúrtál és kinyitod egy hajlított dróttal.
2019. dec. 18. 00:29
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Addig fúrod amíg a stifteket át nem éred,átlag 5db és ez kb 20-22 mm. Kocogtatod míg a stiftek mind ki nem potyognak. Bele fújkálsz hogy a forgács is ki jöjjön onnan!

Ha kell fúrd meg nagyobbal is .. 6-7 mm fúróval.

2019. dec. 18. 01:16
 6/7 A kérdező kommentje:
5. nagyon köszi, hát nálam a kocogtatás kimaradt.. lehet ez volt a baj.. nem estek ki a stiftek.
2019. dec. 18. 09:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

itt van erről egy jó videó

https://www.youtube.com/watch?v=oG5vsPJ5Tos

2019. dec. 18. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!