Hogy nyissam k a zárat ha elhagytam a kulcsot?
Sziasztok, nem kamu sztori és nem is vagyok betörő. Elhagytam az egyik tárolónk kulcsát. Elzett réz betét van a zárban. Ma elhatároztam, hogy megfúrom, mert a neten azt olvastam, hogy ha a benne lévő rugókat szétfurkálom akkor elforog a szerkezet. Neki is álltam, fémfúrom éppen nem volt, 5-ös widiával (jót tett neki) végeztem a műveletet. A henger alatt kb. 6-7 mm-rel végigfúrtam a szerkezetet, a társasház szinte összes lakójának szánakozó pillantása közepette, mert iszonyat hangos volt. De a zár csak nem akar elforogni...
Mit tudok tenni most? Nem akarom sem az ajtót, sem nyelves szerkezetet rongálni mert csak a zárbetétet szeretném cserélni. Hogyan tudok továbbmenni? Lehetőleg saját erővel ha lehet... Előre is köszi!
Slusszpoén: miután elpakoltam a fúrógépet, fél óra múlva meglett a hetek óta rejtőzködő kulcs. Természetesen nem nyitja már... :(
Köszi,
1. Na jó, de előtte azért még egy esélyt adnék magamnak ha valakinek van ötlete. Ha nem sikerül úgyis ez lesz.
2. Ennyire azért nincs lekvárhiányunk... de azért jó lenne kinyitni.
Addig fúrod amíg a stifteket át nem éred,átlag 5db és ez kb 20-22 mm. Kocogtatod míg a stiftek mind ki nem potyognak. Bele fújkálsz hogy a forgács is ki jöjjön onnan!
Ha kell fúrd meg nagyobbal is .. 6-7 mm fúróval.
itt van erről egy jó videó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!