Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Foglaló hogyan működik?

Foglaló hogyan működik?

Figyelt kérdés

Ingatlan vásárlás előtt vagyok hétfőn megyünk foglalót fizetni a kérdésem aki már túl van rajta mi az amit feltétlen tartalmaznia kell a szerződésnek? Mire figyeljek?

Nem hitelre veszem illetve 35 év alatti vagyok első ház vásárló ezt is fel kell tüntetni a szerződésbe? Az illeték miatt kérdezem mert így a félét kell kifizetnem

Köszönöm mindenkinek a válaszát

2022. márc. 4. 18:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
ÜGYVÉD!!!!!!!
2022. márc. 4. 18:50
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csakis ügyvéddel történjen minden. Ő mondani fog mindent.
2022. márc. 4. 19:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Foglalónál csak a pénz összege, eladó, vevő,tanúk adatai vannak. A ház/ lakás pontos beazonosítása, cím, helyrajzi szám, előleg ténye, a foglaló a vételár részét képezi.

Visszamondási feltételek.....

De a neten találsz nyomtatványokat.

Ha bizonytalan vagy, akkor inkább ügyvéd.

2022. márc. 4. 19:13
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Ingatlan ügyeketet fizetni kizárólag ügyvédi szerződéssel szabad!

Ha 15 millió feletti az ingatlan akkor nincs kedvezmény 4%! (Kivéve csok esetét)

2022. márc. 4. 19:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
igazat adok mindenkinek, ügyvéd nélkül egy fillért sem!!!!
2022. márc. 4. 19:39
 6/9 A kérdező kommentje:

Bocsánat akkor rosszul fogalmaztam ügyvéd előtt történik az egész azért kérdeztem

Olyasmire gondoltam,hogy legyen benne hogy az ingatlan tehermentes stb stb

2022. márc. 4. 20:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezek mind benne lesznek, az ügyvédek sablonból dolgoznak, amiből nem maradnak ki az ilyen fontos, nem egyedi megállapodástól függő részletek, mint például a tehermentesség, vagy a kellékszavatosság. Általában illetékkedvezmény tekintetében is tájékozottak (velem ellentétben) és nem szokták elfelejteni ennek a szerződésben történő feltüntetését, de a biztonság kedvéért figyelmeztetheted erre.

Egyébként azt viszont tisztáznotok kell az eladóval és az ügyvéddel, hogy mennyi foglalót fizetsz (általában 10%, de ez kizárólag megállapodás kérdése) és mennyi előleget. Amúgy a vevői érdek általában a kisebb foglaló, vagy akár a foglaló teljes nélkülözése, helyette csak előleg, de ez egyedileg változik (én pl. utólag nagyon megbántam, hogy csak előleget fizetett nekem a vevőm, mert szétparáztam az agyamat utána, hogy nehogy visszadobja őket a bank, vagy meggondolja magát). Ezeknek nyilván a szerződésben is precízen szerepelnie kell. Továbbá szintén megállapodás függő, de nagyon fontos részlet, hogy mikor adja át majd a lakást, mennyi ideje lesz kiköltözni és késedelem esetén mennyi kötbért kell fizetnie.

2022. márc. 5. 00:08
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Kérd ez a szerződést e-mail-en, és masszírozzátok az eladóval hétfőig.

Ezek után még mindig eltarthat a helyszínen 2 órát a szerződés, hiszen minden részletet ott kell véglegesíteni, mindkét családnak megérteni és elfogadni, aláírni.

2022. márc. 5. 04:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek
2022. márc. 5. 05:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!