Lakásvásárlásnál hogy működik ez?
Példa:
Van 10 millió önrészem, a lakás 30 millióba kerül.
Tehát 20 millió forint hitel kell ugye.
Ha jól tudom a banknak oda kell adni az önrészemet (vagy nem tudom jól?), viszont az eladónak is kell fizetnem foglalót/előleget, általában 10%-ot, tehát 3 millió Forintot.
Ezt az összeget fizethetem az önrészemből, értesítve a bankot természetesen, vagy ez pluszban kell, hogy rendelkezésre álljon? Tehát a hiteles vásárláshoz szükséges (az ügyvédi és egyéb költségeken túl természetesen) önrész+foglaló, tehát összesen 13 millió + ügyvédi és egyéb költségek?
Vagy teljesen el vagyok tájolódva?
Nem kell semmit odaadnod a banknak.
A bank ad neked pénzt, nem te a banknak. (Minden kölcsön ahol pénzt kérnek tőled előre az átverés, leszámítva az értékbecslési díjat azt tényleg elkéri a bank.)
A folyamat:
Elmész a bankba érdeklődni, ők megmondják mit kell a szerződésbe írni. És/vagy kérsz előminősítést.
Megtalálod álmaid ingatlanát.
Megkötöd az eladóval a szerződést, odaadod neki a foglalót.
Utána a szerződésben írt időig átutalod az önerő további részét.
Pl 3 millió foglaló és a szerződésbe azt írjátok, hogy még 7 millió önrész 30 napon belül, 20 millió banki kölcsön 90napon belül.
Ezután a bankba besétálsz ezzel a szerződéssel, hogy kéne 20 millió kölcsön. Ők megvizsgálnak és ha minden oké megkötiteka szerződést és az ELADÓnak átutalják a 20 milliót.
Utána fizeted a részleteket a banknak.
Mondjuk elobb nem art csekkolni hogy hitelkepes vagy e.
Tehat megvan az almaid haza, latod hogy 30millio, de kene 20millio.
Itt nem uzletelsz meg az eladoval, hanem a bankban erdeklodsz hogy kapsz-e 20milliot.
Aztan ha hitelekpes vagy mehet az amit az elso irt.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!