Pontosan hogyan működik a Fundamenta 2019-ben? Részletek alább.
Én úgy tudtam, ehhez nem kell önerő, mert a kötelező 20%-nyi önerőt is fel lehet onnan venni, vagy nem is tudom, hogyan magyarázzam. 8 órás munkaviszoyn meg... hát ezt se értem. Amikor tavaly benyögték, hogy annyi az állami 72 ezernek, boldog-boldogtalan ment fundamentát kötni. diákok is, midnenki. Ne már, hogy mindenkinek volt 8 órás munkaviszonya 3 hónapja?
Szerintem itt valami kever van. Nem a klasszikus hitelfelvétel érdekel pl. banktól, ahhoz ezek igen, kellene. Én nem akarok mondjuk az OTP-től lakáshitelt. engem az érdekel, hogy ha kötök egy fundamentát, és fizetni kezdem havi 20 ezerrel, akkor abból a fundamenta által meghitelezve meg lehet-e venni egy ilyen ingatlant?
"Amikor tavaly benyögték, hogy annyi az állami 72 ezernek, boldog-boldogtalan ment fundamentát kötni. diákok is, midnenki"
Az lakáskassza volt, nem lakáshitel.
Igen, akkor én most már tényleg nem értem. Szóval:
Nyit az ember egy lakáskasszát (akkro legyen ez a megnevezés), 20 ezer forinttal, 4 évre. De rohadtul nem akarja megvárni a négy évet, mert a kiszemelt lakás addig nem várja meg és nem is annyiba kerülne, látjuk, hogyan mennek fel az árak. Önerő (összegyűjtött pénz a párna alatt) nincs, terhelhető másik lakás nincs, 8 órás munkaviszony nincs, mert az illető most vált vállalkozóvá mondjuk egy hónapja.
Hogyan lehet megszerezni a 4 millióba kerülő, vidéki városban található lakást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!