Lakás vásárlásnál hogy működik a letéti díj amit az ingatlanosnak kell fizetni ajánlattételkor?
De melyik ingatlanos cég ez?
Amúgy azt a 200ezret többet se látod, mivel az ingatlant egy 3. embertől veszed.
Ajánlati biztosíték.
Arra szolgál, hogy komolyan vegyenek. Még a foglaló előtt adod.
sok ingatlanos próbál ilyet kérni, de elég zavaros konstrukció. Mi az, hogy ajánlati biztosíték? Mikor jár vissza, és mikor nem? Nyilván akkor tudja biztosítani a komolyan gondolást, ha bizonyos esetekben nem jár vissza. És ezt nagyon nehéz előre körülírni. Mi van, ha pl. az ajánlatot összegszerűen elfogadják, de valamilyen részletkérdésben (pl. birtokba adás időpontja) nem tudtok végül megegyezni. Akkor visszajár?
Én ilyet soha nem adok. Leírom az ajánlatomat, és továbbítsa. Én az ügynökkel semmilyen jogviszonyban nem vagyok, őt az eladó bízta meg, én elfogadom, hogy az eladó úgy döntött, hogy ügynökkel intézteti a dolgot, az neki adom át az ajánlatomat, de pénzt nem adok. Lehet, hogy azt mondja, hogy akkor nem továbbítja az ajánlatot, de nem hiszem, hogy komolyan így tenne, hiszen így eleshet egy üzlettől. Ha mégis így tenne, és én nagyon akarom, akkor megkeresem direktben az eladót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!