Ingatlan árverés - egyösszegű ajánlattétel lehetséges ebben a helyzetben?
Szeretnék licitálni egy ingatlanra. A probléma az, hogy 6 tulajdonosa van (gyerekek, unokák), így részletekben árverezik. Egy kisebb tulajdoni hányadának már lejárt az árverése (de azt írta, 3 hónapon belül újra árverésre bocsátják, mivel sikertelen volt). Jelenleg a fele tulajdoni hányadot árverezik, azt is 2 részben. A többi része még nem volt árverezés alatt, de az egyik tulajdonos azt mondta, az egész árverezésre fog kerülni. Lehetséges ebben a helyzetben egyösszegű vételi ajánlatot tenni? Amennyiben igen, kinek lehetne írni? Próbálkoztam a Végrehajtónál (a lejárt rész más Végrehajtó Irodánál van, mint a jelenleg árverezett), a végrehajtást kérőnél, az MBVK-nál, de sehonnan nem kaptam választ. Ki mit tud erről, mi a menete, amennyiben lehetséges?
Vagy csak az az egy út van, ha minden részletre licitálok? Ennek van kockázata.
Ez egy évek óta üresen álló ház, állapota folyamatosan romlik. A tulajdonosok eladni nem tudják, mert elidegenítési tilalom van rajta, de azt tudom, hogy nekik nem kell, de azt sem akarják, hogy tönkre menjen.
Köszönöm előre is!
Hangsúlyoznám, hogy még sosem licitáltam, de nézegetem az mbvk oldalát, mert érdekel. Innen tudom, hogy vannak házak, melyek pl. két részben vannak meghirdetve. Mondjuk 50-50 % tulajdonként, két kiírás, meghirdetés van. Gyakran oda is van írva, hol a másik fele (hányas számú meghirdetés alatt). Ebből gondolom, hogy az adott kiírásban csak arra a hányadra tudsz licitálni, ami ott van. Ha még meg sincs hirdetve, a másik része, arra nem tudsz. Csak a végrehajtóknál kéne érdeklődni, illetve jut eszembe: a jobb szélső ikon egy Helpdesk szolgáltatás, ott érdeklődj (ha megnyitás után rámégy a bal első, EÁR menüre), vagy a főoldalon van egy www.mbvk.hu, ha sokáig kattintgatsz, ott is kiadja, hogy "Kapcsolat" és ott is van telszám.
Mondjuk amit leírtál, 6 tulajdonossal az nagyon macerás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!