Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Azt hiszem ezt elszúrtam,...

Azt hiszem ezt elszúrtam, most mit csináljak a pénzemmel?

Figyelt kérdés

Röviden tavaly örököltem 12 milliót, volt önerőm 5, de..hát magasnak tartottam az ingatlan árakat és zűrös időszak volt, betettem állampapírba. Most van kb húsz millióm meg lehetőség némi hitelre, de azóta a lakásárak minimum +50%, ha nem több...

És attól tartok (mint nyílván sokan, ezért ilyenek az ingatlanárak9, hogy a pénz tovább fog értéktelenedni..

Na de vegyek 35 millióért egy felújítandó pesti panelt? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi.. Vagy mi a fenét kezdjek a pénzzel.. jelenleg máp+-ban van.. áttehetném prémium állampapírba, de nem segítene sokat.. inkább ingatlanba tenném, de tudomisénmár, hogy mennyire jó ötlet.

Ti mit csinálnátok?

(hozzáteszem, nekünk ez nem kis pénz 200 körül keresünk mindketten..)

2022. ápr. 25. 21:58
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
hát igen, mi 3 éve eladtunk egy panelt az újhegyi sétányon 20 millióért. Most ugyanolyan panel 32-ért van felrakva. (persze, amit vettünk az árából annó, az se annyit ér már)
2022. ápr. 26. 12:31
 22/37 anonim ***** válasza:

ez pont az újhegyi sétányon van, amit vettem.

Merre vettél, ha publikus?

2022. ápr. 26. 12:59
 23/37 A kérdező kommentje:
Szegeden vettünk egy téglalakást, de még feljárok időnként Pestre dolgozni.
2022. ápr. 26. 13:06
 24/37 anonim ***** válasza:
76%

20!

Én már 3 éve is azt tanácsoltam mindenkinek minél előbb vegyenek, mert akkoriban még csak az ingyen pénzek borították fel az ingatlan piac egyensúlyát! --> extrém áremelés!!! 5 év alatt 190% drágulás eu felmérés alapján, megelőzve jóval a nyugat eu országait, mert tény magyarország jobban teljesít!

Szinte mindig le lettem értékelve nagyon durván. Mivel az emberek jó része nem akar tudomást venni a konkrét tényekről, és azok következményeiről! Ettől függetlenül várják a gazdasági összeomlást/világvégét stb.

Csak a 2,3-30 milliós ingyen pénz lebegett a szemük előtt. Aki velem egyet értett azt is leugatták, pedig sokszor belinkeltem valós tényeken alapuló cikkeket néha külföldit is.

A legújabb a gáz áros esetek voltak februárban, még a TTF tőzsde árfolyam grafikont is belinkeltem, megjegyezve hogy nálunk is alapján számolnak el!

Most már a média elkezdett vele foglalkozni. Cégeknél nincs rezsicsökkentés.

Egyéb ha folytatódik a rezsi csökkentés vajon kivel fizettetik meg az MVM szeptemberig várható 1300-1500 milliárd forintos hiányát? Ha esetleg az iparra terhelik, akkor az vajon mekkora további áremelést fog okozni??

Ha valaki valóság alapú híreket akarna hallani, akkor ki kell húzni a TV antennát: Néhány őszinte többnyire objektív híroldal: G7, Telex, Hetek, Hit rádió, Ultrahang...

Agymosós példák is legyenek: RTL, TV2, M1, index, HVG, ...

Persze a többség szerint ez nem így van, de a magyar híreket érdemes főleg a némethez viszonyítani, aztán levonni a következtetéseket.

2022. ápr. 26. 13:31
 25/37 anonim ***** válasza:
78%

- Egyre több lakáspiacon veszélyesen magasak az árak, a magyar sem kivétel

Az adatok ismeretében az Európai Központi Bank mindenesetre arra jutott, hogy Csehország, Németország, Észtország, Luxemburg, Magyarország, Ausztria, Portugália, Szlovénia, Szlovákia és Svédország ingatlanpiacán játszódó folyamatok kockázatosnak minősülnek a gazdaságra nézve. Magyarországgal kapcsolatban a jelentés azt írja, az ingatlanok túlértékeltek, az árak nagyon gyorsan nőnek, a lakosság jelzáloghitelei egyre nagyobbak, és a háztartások hitelei is jelentős mértékben megnőttek.

- Link:

[link]

2022. ápr. 26. 18:19
 26/37 anonim ***** válasza:
Vegyél Szegeden garzont. Azok még most is vannak durván 20 millió körül. De max. 25. Ha fel kell venni néhány millió hitelt az se vág a földhöz. 5 millió hitelnek a törlesztője még mindig csak ilyen 50 ezer ft körül van. A garzonoknak is megy fel ugyanúgy az ára, mint a többi ingatlannak.
2022. ápr. 26. 18:22
 27/37 anonim ***** válasza:

"de..hát magasnak tartottam az ingatlan árakat és zűrös időszak volt, betettem állampapírba. Most van kb húsz millióm meg lehetőség némi hitelre, de azóta a lakásárak minimum +50%, ha nem több..."

Már ne haragudj, de ez mi? Magasnak tartod, oké. És azt hitted, olcsóbbak lesznek a lakások, vagy hogy? Plusz a pénzed is, ami volt, gyakorlatilag kidobtad, állampapír....

2022. ápr. 26. 22:12
 28/37 anonim ***** válasza:

Mai naptól 5,4% a jegybanki alapkamat, a piaci lakáshitelek THM-je várhatóan 8-8,5% körül alakulnak.

Májusban újabb emelés lesz... tehát minél hamarabb kezdj magaddal valamit, mert a drága ingatlan + drága hitel durva kombó tud lenni.

2022. ápr. 26. 23:17
 29/37 A kérdező kommentje:
Amikor legutóbb magasak voltak a hitelek a lakásárak a padlón voltak. Persze én se hiszem, hogy most ez lesz, úgy tűnik az infláció csak most fog beindulni rendesen.
2022. ápr. 26. 23:38
 30/37 anonim ***** válasza:

Az elmúlt 5 évben épült ingatlanok árai biztosan nem fog csökkeni. Amíg az új építésű ingatlanok árai az egekben, addig a régiek is drágán fognak elkelni. 5 éve Győrben egy átlagos nagyobb panel 13-15 millió volt, és ekkoriban 30 millióból felépült egy 95 hasznos alapterületű átlagos ház. Most ugyan ez a ház inkább 48 millióból épül fel+ telek természetesen. Ki az aki az 5 éves házát, még ha kp-ra is építette eladná pici ár alatt? A telek árától tekintsünk el egy pillanatra. Aki idén kiperkált 48 milliót a házra az nem fogja olcsóbban eladni! Az 5 éves ház szinte újnak számít simán beárazzák 45-48 körülire, ha eladnák.

Na és ott a hiteles probléma, Zöld hitelnek akad havi statisztikája:

[link]

Ebből látszik, hogy átlag 32,3 milliót 20,9 évre vesznek fel. Mire letelik a törlesztő, nem hinném hogy ők is a piaci ára alatt adnák el. A jelenlegi 21 éves házak alapvetően nem rosszak, tény a külső szigetelés még kicsit gyér rajtuk. Ezek kapnak új burkolatot és némi plusz szigetelést és máris piaci ár közelében lesznek.

A saját meglátásom az elszálló kamat + ingatlan árak esetében, hogy épülnek tovább a házak, csak éppen valószínűleg összemennek. Majd elég lesz a 12 m2 szoba helyett 10, 25m2 nappali helyett 20m2 stb. Jelenlegi átlagos házak felénk 90-95 m2 körüliek. Szóval előfordulhat hogy ezek össze mennek 75-80-ra.

2022. ápr. 27. 09:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!