Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Azt hiszem ezt elszúrtam,...

Azt hiszem ezt elszúrtam, most mit csináljak a pénzemmel?

Figyelt kérdés

Röviden tavaly örököltem 12 milliót, volt önerőm 5, de..hát magasnak tartottam az ingatlan árakat és zűrös időszak volt, betettem állampapírba. Most van kb húsz millióm meg lehetőség némi hitelre, de azóta a lakásárak minimum +50%, ha nem több...

És attól tartok (mint nyílván sokan, ezért ilyenek az ingatlanárak9, hogy a pénz tovább fog értéktelenedni..

Na de vegyek 35 millióért egy felújítandó pesti panelt? Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi.. Vagy mi a fenét kezdjek a pénzzel.. jelenleg máp+-ban van.. áttehetném prémium állampapírba, de nem segítene sokat.. inkább ingatlanba tenném, de tudomisénmár, hogy mennyire jó ötlet.

Ti mit csinálnátok?

(hozzáteszem, nekünk ez nem kis pénz 200 körül keresünk mindketten..)

2022. ápr. 25. 21:58
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Szerencsere ez csak befektetes lenne, a lakhatasunk megoldott.
2022. ápr. 26. 09:50
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél és add ki! A lakásárak Bp-en nem lesznek kevesebbek és a lakás kifizeti önmagát.
2022. ápr. 26. 09:57
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek a válaszolókkal, akik azt mondják, vegyél lakást (akár hitelre ) és add ki...A bérleti díjjat, meg betörleszed...lesz még egy lakásod, amit kifizet az albérlő...
2022. ápr. 26. 10:02
 14/37 anonim ***** válasza:
39%
Hát, én most felnéztem az Ingatlan.com-ra 20-30 millió között, normális körnéken azért lehet kapni 1-1.5 szobás kéglit,normális környéken(ok, nem budán)igaz, némileg felújítandó, de nekem annyit megérne, ha utána kiadom...
2022. ápr. 26. 10:08
 15/37 A kérdező kommentje:

30m alatt panel 35nm-es van külső kerületekben (vagy kamu/lejárt hirdetések). A téglalakások meg általában 8 ker, gyárdüllő, nagyon lepukkant területeken, 100 éves düledező házakban, és mivel nem is nagyon ismerem pestet kicsit tartok ezektől.

Annyi opcióm van még, hogy Szegeden veszek (mert ott is élek időszakosan), de ott is csak picit olcsóbb.

2022. ápr. 26. 10:15
 16/37 anonim ***** válasza:
32%

Azért a VIII. kerületet eleve kizárni nagy hiba.

A nagyobbik része kifejezetten belváros, minden szempontból kulturált és mivel még él a "nyócker" sztereotípia - főleg a várost nem ismerő vidékiek esetében - ezért egy hajszállal olcsóbbak, mint az utca túloldalán levő V. VII. kerületiek. Ha találsz a Palotanegyedben, vagy a Corvin negyedben jó áron téglalakást, akkor kifejezetten szerencsésnek mondhatod magad.

A panelokat nyugodtan felejtsd el, fogsz találni 30-35 millióért Budapest szívében is 1,5 szobás lakást, csak időt kell rá szánni. Az ilyesmi, még Szegeden sem megy egyik napról a másikra.

2022. ápr. 26. 10:26
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
és az miért probléma, ha külső kerület? Nem mindenki szert benn lakni, pláne albérletben...Nem te fogsz ott lakni, befektetésnek meg ha normális környéken van, az tök jó...de te tudod...
2022. ápr. 26. 10:26
 18/37 anonim ***** válasza:
100%

Időt kell rá szánni...sokat megnézni...én pl. befektetésnek ezt megnézném....még ha kell is költeni rá valamannyit...

[link]

vagy ezt...jó nagy a kupi, de el kell vonatkoztatni...

[link]

[link]

[link]

[link]

nem kell megijedni a Havannától...

Van azért választék....több kerületben is, csak kikell fogni...

2022. ápr. 26. 10:37
 19/37 anonim ***** válasza:
100%

Most egy átlag lakáshitelt 7,5% THM-ra adnak, a hitelkalkulátor nem igen követik manapság az ingadozásokat. Egy éve 3%-ra is volt...

Őszre kiéleződhet a válsághelyzet amit az orosz- ukrán háború okoz, tovább növelve az inflációt, ami magával viszi a hitel kamatokat.

Valószínűleg akkor jársz a legjobban, ha minél hamarabb veszel valami ingatlant az aktuális thm.re. Aztán ha pár év múlva helyre áll a gazdaság akkor kiváltod egy "olcsóbbra".

(Itt egy G7 cikk a gázról, ők alapvetően nem ferdítik a tényeket:

[link]

De ugyan ez a helyzet a árammal és az üzemanyaggal, ami extrém módon megnöveli a termékeke előállítási költségeit, amit fokoz majd a mezőgazdasági termékek hiánya miatti áremelkedés)

2022. ápr. 26. 10:53
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

én is majdnem ebbe a hibába estem, majdnem hallgattam a sok nagyokosra itt a gyakorin, hogy most fog bedőlni a piac stb, amit 3 éve 23ért vettem most 32-35ért adják.

Ez állampapírral lett volna 26 millió forint max.

2022. ápr. 26. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!