Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Figyelt kérdés

Panelban lakók évek óta születésem óta a szülőkkel. A szervezetem sem bírja már a szűk kicsi lakást pláne hogy 4 felnőtt lakik itt mert a tesóm se tudott elkoltozni. Tehát 50 nm lakás 4 emberre plusz tárgyak és stb és alig lehet elferni. Hiába gyűjt az ember vagy rak félre ha minden évben egyre drágábbak a házak. Egy ház Pest megyében kozel Budapesthez mivel ott van munka kb.80 millió Ft. És ez meg nagyon átlagosnak mondható. Na most 80 milliót összeszedni pláne alkalmazotti fizubol kb lehetetlen kategória.

Mivel én 28 vagyok a tesóm 30 a szülők elmúltak 60 évesek és mai napig nem tartunk sehol. A szüleim is alkalmazottak voltak mai napig és 15 évig tartott mire kifizettik a hitelt erre a kicsi panelre. Szóval ötletem nincs erre de egyre rosszabb lesz ez.

2021. szept. 5. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
84%
60. Egyedülállóként mondjuk ép ésszel nem hiszem, hogy akár 3-4 szobás házat akarna a kérdező. Bár belőle még ezt is kinézem, amilyen igényei vannak a semmire.
2021. szept. 5. 22:42
 62/65 mindentudó99 ***** válasza:
84%
Vegyél egy lakókocsit. Behúzod egy ingyenes parkolóba a fővárosban. Budapest és nem panel.Max ennyire futja neked ha veszel fel hitelt
2021. szept. 6. 07:41
 63/65 anonim ***** válasza:
41%

1, örökség

2, gazdag családba házasodsz (igen, ma már nem akkora húha, ha a lány családja a pénzes, nálunk is ez a felállás, attól még nem tekintem kevesebbnek a páromat, hogy szegényebb helyről jött, jól keres, de az ő szülői háttere nem támogató semmilyen tekintetben, öröksége sem lesz)

3, szimplán találsz egy párt akivel együtt felépítitek a közös jövőt

4, megnyered a lottót

Ebből kapaszkodj bele abba ami a leginkább valószínűbb lehet.

2021. szept. 6. 08:40
 64/65 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagy te kicsit nagyravágyó, kérdező? :D :D

Neked az 50nmes panelból feltétlen 80 millásba kell költözni :) hát na, aki úr, az legyen úr :D

Úgy jutnak a kisebb pénzű emberek is lakáshoz, elmondom neked, hogy leadnak az igényekből meg a lustaságból. Pl nem egy frissen felújított lakást vesznek, nem 80nmest egyedül, hanem eleinte megelégszenek egy pl 35nmessel, vagy simán bejárnak vidékről. Aztán szépen építgetik a jövőt.

Mi pl úgy vettünk, hogy volt pénzünk, emellé hitelt szerettünk volna felvenni, de közben kiderült, hogy a család annyit tud adni kölcsön amennyi még kell (tudom, ez nagy szerencse, de már a bankot is kifizettük volna azóta). Így 7,5m ért (debrecenben) vettünk egy 50nmes kis házikót, amit 3 éve újítgatunk szabadidőnkben. Közben törlesztgetünk, gyűjtögetjük a pénzt, csinálgatjuk a házat. Most adódott egy lehetőség, hogy a szomszéd eladja a házát, mi a megtakarított pénzünkkel + hitellel megvásároljuk. Kiadjuk albérletbe jó áron (mármint tényleg kedvezően) egy megbízható embernek, ami ki is adja a hitelünket. 20 évre vesszük fel a hitelt, de a törlesztés mellett még gyűjtögetünk, amint van lehetőség előtörlesztünk. Így lesz max 10 éven belül 2 hitelmentes házunk egy nagy telken. Ha kinőjük ezután a házat akkor vagy még erre a telekre építkezünk, vagy eladjuk/ kiadjuk a 2 házat és veszünk egy másikat, ami nagyobb.

2021. szept. 7. 16:40
 65/65 anonim ***** válasza:
88%
Egyébként ne haragudj, nem szeretnék bunkó lenni, de annyira bele vagy zúgva budapestbe, közben előtted a példa, hogy van aki budapesten sem viszi olyan sokra (pl a saját szüleid).... ráadásul bevallottan kevesled a fizudat ott :D
2021. szept. 7. 16:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!