Mit tudnátok javasolni egy fiatalnak ebben a lakhatási válsággal küzdő országban azzal kapcsolatban, hogy hogyan csinálja a dolgokat, hogy ha saját lakáshoz, házhoz szeretne jutni?
Pl., hogy tanuljon tovább!
(Sajnos a fiatalok azt hiszik, hogy alanyi jogon mindegyiküknek jár egy lakás. Nekünk sem járt.)
"ha az a fiatal aki rendőr,tűzoltó stb... akart lenni világ életében akkor minek tanuljon tovább ?" Ez az ő döntése.
A döntésével be is kalibrálta a várható jövedelmét.
Vagyis ne akarjon ugyanolyan előjogokat, mint az aki áttanulta az életét és ezért jóval előbb tud a keresetéből lakást venni.
Teljesen mindegy, mi az elképzelése, vagy olyan munkát keres, ahol lehetösége van szerezni egy saját otthont, vagy lemond erröl, ha olyan helyen dolgozik, ahol nem kap pénzt.
Ha valakinek árufeltöltö az álma, az vegye tudomásul, hogy ebböl megélni sem lehet, nemhogy vagyont felhalmozni.
45 évesen én sem laknék idegenekkel. De 5 évig laktam kollégiumban, aztán még pár évig mindenféle szakadt albérletekben, hogy gyűljön a pénz saját lakásra. Napi 12 órát dolgoztam, mindig kerestem a jobb kereseti lehetőségeket. A szüleim is segítettek+kölcsönnel egy pici lepukkant lakást tudtunk venni, amit évek alatt rendbe hoztunk.
Akkor sem volt könnyű, most sem az. De a környezetemben legkésőbb 30 éves koráig mindenkinek lett lakása. Szerintem manapság a motiválatlanság, meg a mának élünk szemlélet nagy gátló tényező. Aki akar, annak megérkezik a segítség is.
Szüleim 15 évre vettek fel hitelt anno a 80-as években, hogy felépítsék a házukat.
Szintén hitelt vettek fel a vállalkozásuk elindításához. Apám hentes, anyám sima gimnáziumi végzettséggel, így indítottak el egy húsboltot hitelből.
Emlékszem volt olyan karácsony, hogy nem sok minden volt a fa alatt, sőt volt olyan hogy semmi nem volt csak megvacsoráztunk és ennyi volt a szenteste.
Ugyanis a hitelek vitték a pénzt rendesen, plusz éjjel nappal nyomni kellet a melót hogy el tudjanak tartani minket tesómmal.
És ez a 90-es évek volt, nem az "élhetetlen" 21. századi Magyarország.
Egyébként meg az árufeltöltő és a kereskedő nem igazán egy kategória, nem igazán értem miért hiszed azt hogy egy kereskedő egy szinten mozog egy árufeltöltővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!