Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Figyelt kérdés

Panelban lakók évek óta születésem óta a szülőkkel. A szervezetem sem bírja már a szűk kicsi lakást pláne hogy 4 felnőtt lakik itt mert a tesóm se tudott elkoltozni. Tehát 50 nm lakás 4 emberre plusz tárgyak és stb és alig lehet elferni. Hiába gyűjt az ember vagy rak félre ha minden évben egyre drágábbak a házak. Egy ház Pest megyében kozel Budapesthez mivel ott van munka kb.80 millió Ft. És ez meg nagyon átlagosnak mondható. Na most 80 milliót összeszedni pláne alkalmazotti fizubol kb lehetetlen kategória.

Mivel én 28 vagyok a tesóm 30 a szülők elmúltak 60 évesek és mai napig nem tartunk sehol. A szüleim is alkalmazottak voltak mai napig és 15 évig tartott mire kifizettik a hitelt erre a kicsi panelre. Szóval ötletem nincs erre de egyre rosszabb lesz ez.

2021. szept. 5. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
95%
Igen. És ne 80 milliós házban gondolkodj plusz a házat fennt is kell tartani. Lakást egyszerűbb fenntartani azon kívül hogy olcsóbb is.
2021. szept. 5. 13:22
 22/65 A kérdező kommentje:
Anyám egyáltalán nem dolgozik a nővérem nem akar osztozkodni az apám meg dolgozik de nem keres sokat és anyamra költik a nagyobb részt gyógyszerekre meg erre meg arra azt alig marad hó végére. Én dolgozik havi 300 ezret keresek amiből 100 ezret diakhitel törlesztési megy el meg mindig 100 ezret felrerakok és marad 100 ezer amiből pedig élek edzésre járok meg ez meg az. Na most én 2-3 éve dolgozok folyamatosan és csak 2 millió forintot sikerült eddig összegyűjtenem. Amiből lehet visszafizetem a maradék diakhitelemet és akkor felretudok rakni havi 200 ezret de az se sok pénz pláne úgy hogy minden évben emelkednek az árak. Az hogy én tudják venni egy 60 milliós házat ha havi 300 ezret felrerakok az kb 1 évre 3 millió Ft 10 évre 30 20 évre 60 millió Ft. Igen ám de 20 év múlva nem 60 milliót fog érni a ház hanem 80-at. Akkor gyűjtsön meg gyűjtsön az ember aztán majd elkoltozok 50 évesen? Addigra meg a szülők is meghalnak.
2021. szept. 5. 13:26
 23/65 anonim ***** válasza:
95%

20# Én is ezt írtam, csak mindenki leszázalékolt. :D

Ő 28, a tesója 30. Szinte hihetetlennek tartom, hogy ez idő alatt semmit, konkrétan SEMMIT nem tudott a két kezével összekaparni. Mert hogy a kérdező nem úgy beszél, mintha lenne már pár millió a számláján. Én 23 évesen kezdtem el dolgozni, mégis átlag, nem pesti fizuval 28 évesen már hitel nélkül vettem házat egyedül. Igaz falun, 6,5 millióért, és még maradt is félretett pénzem, úgy hogy otthon a rezsibe is beszálltam.

Tudom, 6.5 millió nem 80, de ha a kérdező tisztában van a helyzetével, akkor miért nem száll le a magas lóról, és gondolkodik panel vételben, vagy költözik ki agglomerációba egy pici ingatlanba.

Valószínűleg azért hiszitizik itt, mert még arra sem lenne önereje. Inkább otthon ül és panaszkodik.

2021. szept. 5. 13:31
 24/65 anonim ***** válasza:
90%
80 millió? 25-40 millióért pesti agglomerációban már lehet lakást, házat találni...
2021. szept. 5. 13:31
 25/65 A kérdező kommentje:
40 millióért Pest megyei házat mutass már ami nem egy lerobbant visko. Fót Dunakeszi és Vác környékén elsősorban de lehet Gödöllőn is ha találsz. Mert én nem találtam csak hazreszt annyiért az meg nem egy teljes ház ügye.
2021. szept. 5. 13:35
 26/65 anonim ***** válasza:
80%

Kisszívem, a 23-as vagyok, most látom, hogy írtál. Ha 100 is a diákhitel, és 300-at keresel, lehetetlen, hogy "csak" havi 100-at tudsz félretenni. Legalább 20 ezerrel told még meg azt az összeget. A kövi 3 évben ha csak 120-at félreteszel (bár lehet hamarabb le is jár már a törlesztő) már akkor összeszedel 4,5 milliót. Plusz a mostani 2 millióddal ott vagy, hogy vagy vidéken, vagy külvárosban, agglomerációban tudnál venni egy saját panelt, persze hitelre. Hidd el, mindneki így csinálja, vagy van párja, és vesznek még fel állami támogatást is pl babára.

Ha neked ez viszont nem felel meg, akkor rajtad az Isten sem tud segíteni.

2021. szept. 5. 13:36
 27/65 anonim ***** válasza:
88%
Hitelt sem csak 30-40 milliót lehet felvenni, hanem 3-4 milliót is ha éppen annyi hiányzik, annyival mentek fel az árak. 80 milliós önerőben pedig örökség nélkül nehéz gondolkodni.
2021. szept. 5. 13:37
 28/65 A kérdező kommentje:
23as: Egy kicsit gondolkodjál józan paraszti ésszel. Jelenleg is panelban lakók és nem akarom az egész életemet panelban tölteni és panelre felvenni hitelt. Kész a paneltol besokkaltam egy életre. Nekem kertes ház ahol kitudok ülni a kertbe meg bográcsozni és nyáron medencezni és élni. Panelban minden áthallatszik és valami borzalmas és szuletesemtol fogva panelban élek. Ezért nem veszek fel rá hitelt. Az anyám nem dolgozik jó pár éve mert nincs munkája és beteg de nyugdíjat meg nem kap és az apám sem keres sokat és nincs gazdag rokonság sem. Én meg 2-3 eve dolgozok fixen vagyis 25 éves korom óta mivel akkor végeztem az egyetemmel.
2021. szept. 5. 13:41
 29/65 anonim ***** válasza:
73%
Már nem azért, de Pest tele van 25 millió alatti 30-40 m2-es lakásokkal. Igen, picike, de úgyis egyedül vagy. Ha majd lesz valakid, eladjátok.
2021. szept. 5. 13:42
 30/65 anonim ***** válasza:
90%

"Jelenleg is panelban lakók és nem akarom az egész életemet panelban tölteni és panelre felvenni hitelt. Kész a paneltol besokkaltam egy életre."

Ezt pofáztuk végig. Nincs partnered, egyedül vagy, akkor húzzál le falura, ahol max 5-15 millió egy tágas kertes ház. Persze nem Pest megyében. Vagy elfogadod ezt, vagy azt, hogy panelban fogod leélni az életedet.

2021. szept. 5. 13:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!