Panelban lakók évek óta születésem óta a szülőkkel. A szervezetem sem bírja már a szűk kicsi lakást pláne hogy 4 felnőtt lakik itt mert a tesóm se tudott elkoltozni. Tehát 50 nm lakás 4 emberre plusz tárgyak és stb és alig lehet elferni. Hiába gyűjt az ember vagy rak félre ha minden évben egyre drágábbak a házak. Egy ház Pest megyében kozel Budapesthez mivel ott van munka kb.80 millió Ft. És ez meg nagyon átlagosnak mondható. Na most 80 milliót összeszedni pláne alkalmazotti fizubol kb lehetetlen kategória.
Mivel én 28 vagyok a tesóm 30 a szülők elmúltak 60 évesek és mai napig nem tartunk sehol. A szüleim is alkalmazottak voltak mai napig és 15 évig tartott mire kifizettik a hitelt erre a kicsi panelre. Szóval ötletem nincs erre de egyre rosszabb lesz ez.
26-os: Akkor mégegyszer, ha én összeszedek 6 év alatt mondjuk 15 milliós önerőt meg akkor sem fognak adni hitelt egy 60-80 milliós házra. És ezt a 15 milliót is úgy tudom összegyűjteni hogy 6 évig a szüleimnek kell mindent meg ruhát is fizetni ami meg lehetetlen.
2021. szept. 5. 13:46
32/65 A kérdező kommentje:
Oké írt egyesek úgy látszik nem fogják fel amit az adott kérdező kérdez. Én nem megyek le falura nem megyek le semmilyen olyan helyre ahol nincsen munkahely. Mert oké veszek ott egy házat és éhen halok mert nem lesz munka. A másik meg lesz..OM nagy ívben hogy lesz párom vagy sem és senkinek semmi köze hogy én miért akarok egy nagyobb házat venni mint 50 negyzetmeter egyedül. Azért akarok mert. És ennyi ez a pont ezt nem kell megmagyarazni senkinek. Ha benegyek a boltba az eladó sem kérdezi meg a vevotol hogy miért vesz az ember mondjuk 10 üveg piát vagy akármi.
2021. szept. 5. 13:49
33/65 anonim válasza:
Akkor egy korrekt válasz a kérdésre a te elképzeléseiddel: sehogy 🙌🏻
2021. szept. 5. 13:52
34/65 anonim válasza:
28. Erre szokták azt válaszolni hogy addig nyujtozkodj amíg a takaród ér. Az emberek többsége szeretne házat medencével de felfogja higy nem telik rá. Ezért nem 60 millás házat vesz. Az álmodozást be kell felyezni és a valóságra koncentrálni.
2021. szept. 5. 13:53
35/65 anonim válasza:
32-es válaszod után egyáltalán nem sajnállak. :D Jó lesz neked ott anyádékkal megöregedni a panelban, megérdemled ezzel a hozzáállással. Amúgy Egerben, Sopronban, Debrecenben, Szegeden miért ne lenne munka? :)
2021. szept. 5. 13:54
36/65 anonim válasza:
32. Nem kell faluba menned, megyeszékhelyre koltözz, ott is van munka ha akarsz.
2021. szept. 5. 13:55
37/65 anonim válasza:
Mi 2 hónapja vettünk nem mondom meg hol, de Gödöllőtől nem messze egy 70nm2-es társasházi lakást 33 millióért, szép, de néhány dolgot majd fel kell újítani. Igen, kell rá költeni, de nem álomvilágban élünk úgy, mint te. Megveszed, évek alatt apránként felújítod.
2021. szept. 5. 14:07
38/65 mindentudó99 válasza:
Egy huncut garasod nincs de te csak 40-80 millás házban vagy hajlandó gondolkozni. A falu meg nem egyenlő azzal hogy nincs munka. Lehet az jó helyen is. Nálunk falun azért nincs szinte már eladó ház mert a hozzád hasonlók de akik két lábbal állnak a földön már mind felvásárolták. Mert ők femérték Budapesten nem tudják megfizetni a kertest. Inkább itt vesznek 10-20 millákért . Aztán eljárnak dolgozni egy közeli városba. Ilyen komolytalan gondolkodással te még 20 év múlva is otthon fogsz lakni a szüleiddel. Olyan meg nincs hogy a testvéred nem ad a közösbe. Akkor húzzon albérletbe.
2021. szept. 5. 14:32
39/65 A kérdező kommentje:
Ezen az oldalon mindenki faluban lakik? Ha nem jártatok vagy éltetek Pesten vagy nőttetek fel akkor minek mondjátok? Nem találkoztam még olyannal aki 30 év után Pestről falura ment volna. Teljesen más ott az élet. A másik ezt a 37-esnek: Te azt írtad hogy "mi" vagyis nem egyedül jutottál ingatlanhoz.
2021. szept. 5. 14:43
40/65 anonim válasza:
39
Fél életemet eddig falun töltöttem, felet meg a nagyvárosban. És nem, nem vágyok oda költözni. A csendes kis falu megteszi, egy megyeszékhely közelében.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!