Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Saját házhoz hogyan lehet jutni?

Figyelt kérdés

Panelban lakók évek óta születésem óta a szülőkkel. A szervezetem sem bírja már a szűk kicsi lakást pláne hogy 4 felnőtt lakik itt mert a tesóm se tudott elkoltozni. Tehát 50 nm lakás 4 emberre plusz tárgyak és stb és alig lehet elferni. Hiába gyűjt az ember vagy rak félre ha minden évben egyre drágábbak a házak. Egy ház Pest megyében kozel Budapesthez mivel ott van munka kb.80 millió Ft. És ez meg nagyon átlagosnak mondható. Na most 80 milliót összeszedni pláne alkalmazotti fizubol kb lehetetlen kategória.

Mivel én 28 vagyok a tesóm 30 a szülők elmúltak 60 évesek és mai napig nem tartunk sehol. A szüleim is alkalmazottak voltak mai napig és 15 évig tartott mire kifizettik a hitelt erre a kicsi panelre. Szóval ötletem nincs erre de egyre rosszabb lesz ez.

2021. szept. 5. 11:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/65 anonim ***** válasza:
98%
Már megint te? A múltkor is el lett mondva, higy nem 80 millás házat kell venni a nincsbol.
2021. szept. 5. 11:36
 12/65 anonim ***** válasza:
98%
Miért kéne egy egyedül állónak saját házzal indítani az életét? Keress egy olcsó kis lakást. Majd ha családot alapítasz, költözz házba, kettő ember megtakarításából + CSOK + hitel.
2021. szept. 5. 11:40
 13/65 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező, én egyetértek veled.

Amióta az eszemet tudom, nyáron vállaltam diákmunkákat, szakma melett este adatrögzítést vállaltam, amikor volt lehetőségem dolgoztam egyetem melett is. Elvileg k*va jól fizető szakmákat választottam. 3 éve helyezkedtem el multinál és hiába rakok félre amennyit csak tudok, minimum 3-4 ilyen évre lenne szükség, mint az elmúlt 1, és akkor lehetne azt mondani, hogy lehet lépni valamerre.

(És nem brutto 300-at ajánlottak kezdőként.)

És emellett azt figyelembe kéne venni,hogy, oké, lehet milyen jól keres, lehet rá felvenni 20-30 milliós lakáshitelt, de biztos,hogy tudja csinálni, olyan stressz és felelősség mellett éveken át azt a munkát.

Szóval, szerintem nem könnyű kirepülni.

2021. szept. 5. 11:46
 14/65 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem se házat kellene nézned ha ott akarsz maradni hanem lakást. De ha arrébb mész akkor már házat is tudsz venni sokkal olcsóbban mint Budapesten.

Ha szüleiddel laksz akkor tudsz gyűjteni önrészre. Azért ennyit meg tudsz tenni ha nem kell albérletet fizetned. Ne mond hogy így se tudsz gyűjteni. Utána meg hitelt tudsz fizetni.

Nincs baj a hitellel csak okosan kell felvenni. Annyit vegyél fel annyi időre amennyit tudsz fizetni. Nem szabad túl nagy havi törlesztőt kérni pl ha egyedül fizeted, mert mi van ha elveszíted az állásod? Megy a ház és mehetsz vissza szüleihez.

Szóval kezdj szerintem is jobban nézelődni mert szerintem nem tetted. Én most belenéztem és itt is van mit találtam:

Vecsésen tágas 60 és 70 m²-és lakások vannak már 32 milliótól. Házak 40 millióról vannak már normálisak (alatta is vannak csak lepukkantak) Azért ez nem annyira rossz mint a 80 millás ház amiről te beszélsz.

De ha nincs pénzed pl a tető megcsinálására javaslom hogy lakásban gondolkozz.

2021. szept. 5. 11:52
 15/65 anonim ***** válasza:
80%

"én 28 vagyok a tesóm 30 a szülők elmúltak 60 évesek és mai napig nem tartunk sehol."

Már ne is haragudjál, de 4 db felnőtt keresőképes ember fizetése minimum 1-1,5 millió Ft körül van havonta.

A panelnek alig van rezsije. Hová tüntetitek el a pénzt??!

2021. szept. 5. 12:00
 16/65 anonim ***** válasza:
98%
3as vagyok. 9.7 millioert vettuk 2 eve
2021. szept. 5. 12:31
 17/65 anonim ***** válasza:
96%

A szférában dolgozom, Pest megyei ingatlanokkal.

Az emberek irdatlanul nagy hiteleket vesznek fel 24-40 éves korig, hogy vehessenek egy nagy házat.

Az önerő vagy nagyszülői vagy szülői örökség, vagy a babaváró.

Aki ténylegesen hitel nélkül megy neki egy 60-80 milliós beruházásnak, az abból szokott összetevődni, hogy:

1, már idősebbek, a jelenlegi otthonukból már lefutott a 10-20 évnyi hitel, az árak pedig olyannyira megnőttek, hogy a sajátot eladva kijjebb tudnak venni belőle egy új építésűt.

2, nagyobb örökség, ahol nem kell 5 testvérrel osztozni

3, fiatalok esetében gazdag szülők akik ezt megfinanszírozzák.

Aki saját erőből próbálkozik, általában ott is azt látom, hogy valahonnan a szülőktől fut be ennyi meg annyi, pl a lány szülei adnak 7 milliót, a fiú szülei 10-et, a többit behitelezik, de 40 milliós kis házaknál simán betolják a babavárót önerőnek, majd a többire rátolnak egy két gyerekes CSOK-ot és még felvesznek egy rahedli piaci hitelt.

Tehát a költözködők zöme nem a párnájából kapja elő a milliókat és repül ki a családi fészekből.

Párt kell keresni, elmenni albérletbe és a lehetőségeket mérlegelve felépíteni a közös életet. Egyedül viszont nehéz ügy a vásárlás, hiszen a “kedvező” hitelek házassághoz vannak kötve.

A barátnőm anyukája anno azt csinálta, hogy eladta a kis panelt, elosztotta a fia a lánya és maga közt, erre vettek fel aztán mindhárman hitelt egy-egy saját panelra. Akkor jutott fejenként kb 4 millió, de akkor még nem 40 millió volt egy panel, fejenként 8-10 millió hitellel pedig vett belőle mindenki magának egyet.

Pár év alatt a panel ára a duplájára nőtt, akkor eladták, hitel átvezetéssel és 10+10 CSOK-al pedig vettek még megyén belül egy új építésű házat.

Nagyjából ezek a lehetőségek vannak ha az ember a semmiből akar építkezni.

2021. szept. 5. 12:57
 18/65 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy minden ilyen kérdésnél:

Megkeresed az árát, örökölsz, hitel, családi támogatás, szülesztű hitelek/támogatások, golddigging, vagy ezek tetszőleges/megvalósítható kombinációja

2021. szept. 5. 13:05
 19/65 A kérdező kommentje:
17es: De amit leírtál az nagyon nehéz megvalósítani. Egyszerűbb lenne úgy hogy az ember havonta keres nettó másfél-két millió forintot mivel a legalja semmit mondó politikus is megkap ennyit a semmittevésért. Sajnos ezekhez van mérve az árak is. Sokkal egyszerűbb lenne ha 80 millióba kerülne egy átlagos családi ház és havi 2 milliót keresne az ember. Hitelt sem kéne felvenni és stb. Persze ez tudom hogy nem lehetséges sajnos de az hitelt hitelre halmozni meg pártalálás meg saját gyerek meg ez meg az ez nehéz és kivitelezhetetlen sok embernek. Eleve a pár tálalás. Én fiú vagyok azt nincs barátnőm mert hogy itthon lakók a szülőkkel. De ha albérletbe mennék akkor arra menne el minden pénz és nem tudnám az adott lányt meghívni semmire. Fogja látni hogy nincs pénzem ennyi idősen azt össze sem fog velem jönni.
2021. szept. 5. 13:13
 20/65 mindentudó99 ***** válasza:
97%
Egyszerű. Hat hét éve biztos dolgozol. Négyen kerestek sok a bevétel rengeteget spórolhattál ez idő alatt a fizetésedből. Egy olcsó panel önerejére már biztos elég. Keresel egy ilyen lakást és elindítod a hitelt
2021. szept. 5. 13:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!