Mennyi esélye van az embernek hitellel lakást venni?
Eddig 8 lakást néztem meg, 4-re tettem ajánlatot (1-2% alku). 40% önerő 60% hitellel venném. Mind a 4-ről lemaradtam, mert eladták készpénzesnek, vagy olyannak aki nem alkuszik a túlárazott árból...
Mit lehet tenni? Beletörődni?
Teljesen nyilvánvaló, mert különben nem adnák el az orra elől 2 nap alatt.
Szerintem nem par nap alatt adja el, hanem tobb jelentkezot tart tarsolyaban. Amelyik hamarabb adja a lovet azt valasztja.
Amugy igazad van kerdezo, en is csak lepapírozva inteztem mindent.
"4-re tettem ajánlatot (1-2% alku). 40% önerő 60% hitellel venném. Mind a 4-ről lemaradtam"
Ez hogy történt pontosan?
Egy nap tettél írásban árajánlatot, mondtad, hogy az ügyvéded itt és itt van, holnapután tud fogadni fél kettőkor, akkor szerződnél és ennyit és ennyit fizetnél ilyen és ilyen ritmusban?
És 2 napon belül eladták másnak annak ellenére, hogy megállapodtak veled szóban, hogy holnapután mentek az ügyvédhez?
34, szerintem szoban tett csak.
Ha meg kozben jott valaki aki kpban kifizeti es még nem is alkudott az arbol akkor nyilvan neki adja az eladó.
1. A konkrét alku ELŐTT kell közölni, ha hitelre vennéd a lakást.
2. Az a lakás ami pár nap alatt elkel, jó áron van.
3. Attól hogy 2 éve olcsóbb volt minden, meg neked kevés a pénzed, még nem lesz túlárazott a lakás. Ami egy éve nem tudnak eladni, na az túlárazott.
4. Azt lehet tenni, hogy nem a legjobb ajánlatokra kell rárepülni, mert azok kelnek el ilyen gyorsan.
5. Ha már az alkunál jártok, akkor annak az a vége, hogy MEGEGYEZTEK hogy megveszed a lakást (vagy nem egyeztek meg, és akkor azt elfelejted, keresel másikat). Olyan nincs hogy megyeztek a vételről (akár szóban) és ő eladja másnak. Akkor nem egyeztetek meg, maximum érdeklődtél az árról.
6. Én a konkrét alkudozástól, papíroktól meg mindentől függetlenül is többször néztem meg minden ingatlant, mielőtt egyáltalán ajánlatot tettem volna, és mégis sikerült mindig vennem. Lehet hogy nem mindig az elsőnek kinézettet, de valamit igen.
7. Nem kell puszira odaadnod a foglalót, sem másnapra intézned az ügyvédet, és azonnal fizetned. Senki nem várja el ezt. De ha az eladó talál olyan vevőt (ugyanolyan áron) aki azonnal fizeti a foglalót, két nap múlva meg a vételárat készpénzben, akkor érthető hogy neki adja el, és nem neked. Tehát te (az eladó szemszögéből) kedvezőtlenebb feltételekkel szeretnél vásárolni, még ha ugyanolyan vételáron is. Ezt valahogy kompenzálnod kell, leginkább úgy hogy a kevésbé jó vételekre mész rá, ahol nem tolonganak a készpénzes vevők (vagy felfelé alkudsz, bármilyen hülyén is hangzik, ingatlanoknál ez nem szokatlan ha nagy az érdeklődés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!