Mennyi esélye van az embernek hitellel lakást venni?
Figyelt kérdés
Eddig 8 lakást néztem meg, 4-re tettem ajánlatot (1-2% alku). 40% önerő 60% hitellel venném. Mind a 4-ről lemaradtam, mert eladták készpénzesnek, vagy olyannak aki nem alkuszik a túlárazott árból...
17. Nem, erre valóban ne foglalózz. Én most az esetek maradék 98%-ára gondoltam, amikor nem merül fel ilyen probléma. De amúgy a tulajdoni lapot te is lekérheted bármikor.
2021. jún. 1. 16:33
22/36 A kérdező kommentje:
20-as, pontosan így szeretném... Teljes mértékben leírtad ahogy az ügymenetet gondolnám.
2021. jún. 1. 16:34
23/36 anonim válasza:
Jól van, abban igazad van, hogy hitellel terhelt lakás esetén előre fel kellene készülnie az eladónak az okmányokkal, a tulajdoni lappal is.
Ennek ellenére látod, hogy 2 nap alatt eladta. Akkor erre mi a magyarázat szerinted? Aki megvette az egy marha, vagy hogy is volt ez?
2021. jún. 1. 16:35
24/36 A kérdező kommentje:
23, én nem tudom... lehet, én marhának tartom, aki puszira megvesz egy ilyen lakást, lehet, hogy mindenkit felvet a pénz, és szórhatja az 1-2 millás foglalókat, mert nem számít, hogy ha elveszik, van még 10 milla foglalóra, 6-7 lakásra, ha úgy van, de sajna én nem vagyok ilyen.
2021. jún. 1. 16:38
25/36 anonim válasza:
8as vagyok. Hm. Azt a lakást, amit megvettünk, 3szor néztük meg. Azzal is telt az idő. És közben folyamatisan árulták. Megnéztük a tulajdoni lapját is. Ügyfélkapun azonnal lekérhető, az nem idő. És beszéltünk ügyvéddel is. Vagy te fogsz ki komolytalan eladókat, vagy te nem vagy nekik szimpatikus, nem tudom. De sztem egy ekkora kiadásnál teljesen természetes, hogy meg ajarod nézni a tul.lapját, esetleg a lakást is többször, és rágódsz rajta pár napig, hogy az az igazi-e.
2021. jún. 1. 16:39
26/36 A kérdező kommentje:
25, pontosan, én nem befektetésre veszem, hanem élni szeretnék benne... Nem egy gyors döntés ez.
2021. jún. 1. 16:40
27/36 xswerdy válasza:
most nem sok befektető vásárol, mert elég rossz haszonnal lehet kiadni. Korábban amúgy egy befektető tényleg gyorsabban döntött, ő ismeri a környéket, tudja mit keres, talán már van is neki pár hasonló a környéken, könnyebben tesz ajánlatot, mint aki a következő 20-30 évet ott akarja leélni.
2021. jún. 1. 16:45
28/36 anonim válasza:
Kérdező, ha valaki nem tudja megvárni még azt sem, hogy egy tulajdoni lapot lekérj, akkor ő
1. nagyon gyorsan pénzhez szeretne jutni,
2. piaci áron, vagy alatta kínálja.
Ilyen lakásoknál hitellel és alkudozással valószínűleg nem lesz szerencséd, mert gyorsan el tudja adni a meghirdetett áron készpénzes vevőnek is.
2021. jún. 1. 16:46
29/36 anonim válasza:
Az a baj, hogy igazán jó, alkalmi lehetőségű ingatlanoknál nem nagyon van mód vevőként húzni az időt!...különösen, ha hiteles az illető.
Én is láttam álmaim lakását, ami másnap már nem volt fent.
2021. jún. 1. 16:47
30/36 xswerdy válasza:
persze az alkalmi vétel, az alkalmi vétel. De nem az a normál eset.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!