Mennyi esélye van az embernek hitellel lakást venni?
Eddig 8 lakást néztem meg, 4-re tettem ajánlatot (1-2% alku). 40% önerő 60% hitellel venném. Mind a 4-ről lemaradtam, mert eladták készpénzesnek, vagy olyannak aki nem alkuszik a túlárazott árból...
Mit lehet tenni? Beletörődni?
Vannak még rendes emberek. Nekünk sikerült pedig utánunk még sokan érdeklődtek de mondta a tulaj hogy el van adva. Hónapokig 3 hónapig tartott csok+hitel.
Pedig amikor voltunk rámondtuk hogy megvesszük nem adtunk pénzt csak ügyvéd előtt. (Addig intéztük a személyi hitelt)
Szerintem szimpátia.
Akinek nem sürgős az eladás, az annak fogja eladni, aki a legtöbbet adja érte. Készpénzes vásárlónak is csak akkor adom a hiteles helyett, ha megadja érte azt az árat, amit elkérek.
Egyébként jó lenne megérteni a "túlárazott" kifejezést: az a lakás van túlárazva, amelyiket nem lehet a meghirdetett áron eladni. Ha gazdára talál, akkor annak annyi a piaci ára.
Ne alkudozz!
Tudjad eldönteni, hogy a lakás neked annyit megér, vagy sem.
Attól 1-2 %-tól, amit véres verejtékkel lealkudtál, nem leszel gazdagabb, csak hátrányba hoztad magad.
A foglalózást egyébként erre találták ki!
(Nem mindenki olyan szerencsés, mint a 4-es és nem is ez a jellemző)
Az emberek 90%-ban az eladott lakásuk árán, vagy azt is belekalkulálva akarnak másik lakást venni.
Ilyenkor baromi rosszul néz ki, hogy nagyjából, ha minden jól megy akkor több hónap múlva (3-4?) látnak pénzt és az illető még alkudozik is, amellett foglalózni sem akaródzik neki.
Hogy is képzeled te ezt?
Normális ember ilyenkor nyilván eladja annak, aki másnap készpénzzel jön és nem alkuszik.
Én emberbarát vagyok, de ilyen feltételekkel nálam sem rúgnál labdába!
Sokan ott rontják el, hogy miután lealkudta az árát, utánna kinyögi hogy ja, és hitelre lesz.
Na ezek után már komolytalan a vevő.
A korrekt előre közli hogy hitelből szeretné, és utánna beszélnek az árról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!