Mennyi esélye van az embernek hitellel lakást venni?
Figyelt kérdés
Eddig 8 lakást néztem meg, 4-re tettem ajánlatot (1-2% alku). 40% önerő 60% hitellel venném. Mind a 4-ről lemaradtam, mert eladták készpénzesnek, vagy olyannak aki nem alkuszik a túlárazott árból...
És nem kell rám támadni, hogy hogy képzelem, csak egy kérdést tettem fel...
2021. jún. 1. 16:01
12/36 A kérdező kommentje:
De akkor nem értem. Ez így megy?
1. megnézem a lakást
2. tetszik
3. ott helyben kivágok 1 millió forintot, hogy tessék itt a foglaló?
2021. jún. 1. 16:08
13/36 xswerdy válasza:
nem. Amit ott helyben leraksz, az nem lesz foglaló, csak ha utólag a szerződésben annak minősítitek. Én legkorábban az ügyvédnél adok foglalót.
2021. jún. 1. 16:22
14/36 A kérdező kommentje:
13, ezt képtelen volt megvárni mindegyik tulajdonos... mert mondtam, hogy először lekérem a tulajdoni lapot, beszélek az ügyvéddel, 1, max 2 nap és jelentkezem, és ilyenkor elállnak, mert, hogy "nem vagyok komoly", vagy eladják időközben azalatt a 2 nap alatt.
2021. jún. 1. 16:24
15/36 anonim válasza:
Milyen "puszira" kell odaadnod a pénzt? A foglaló általában a lakás árának 10%-a és odaadod "egyből". Ha a tulaj úgy dönt másnak adja el, akkor a foglaló kétszeresét köteles neked visszafizetni. Igen, a foglalót általában készpénzben szokás adni (vagy modernebb vevőnél tudsz ott helyben utalni is telefonról a számládról az ő számlájára, azt is elfogadja), mellé még írtok szerződést is róla természetesen, hogy mit adtál neki és mire, milyen címszóval. Onnantól tudja, hogy megbízhat benned, miután odaadtad a foglalót.
2021. jún. 1. 16:25
16/36 anonim válasza:
Nem is beszélve, hogy bármikor megmutathatod nekik mennyi pénzed van, bankszámlakivonattal (vagy telefonon megnyitod a netbankod), viheted már a lakáshitel előbírálati papírt is, stb.
2021. jún. 1. 16:26
17/36 A kérdező kommentje:
15, az ember azért előtte beszél az ügyvéddel, vagy neked nem szokásod?
Az egyik lakás pl. hitellel terhelt volt, megkérdeztem mennyi hitel van rajta, nem tudta megmondani, mondtam, hogy rendben akkor szeretnék kérni egy hiteligazolást, meg lekérném a tulajdoni lapot. MOndta, hogy foglaló után, de erre foglalózzak? Mi van ha több a hitel mint amennyit megenged az én bankom? Nem érted a problémámat. Mi ez, ha nem vakon odaadás?
2021. jún. 1. 16:28
18/36 anonim válasza:
Hát pedig te csinálsz valamit rosszul Kérdező, mert nem szokott gond lenni a vásárlás. Még hitellel sem.
Persze, ha te azzal kezded, hogy a lakás túlárazott és ezért engedjenek ennyit vagy annyit, akkor megvan a megfejtés.
2021. jún. 1. 16:29
19/36 A kérdező kommentje:
Nem, nem kezdem azzal. Én csak nem szeretném, hogy átverjenek...
Miért akkora gond egy eladónak, hogy hiteligazolást kérek tőle? Mi ez valami elcseszett amcsi film, ahol az informátor kezébe nyomsz egy 50 dollárost, hogy mondjon valamit?
Csak akkor kéri ki a hiteligazolást, ha virítok neki 2 millát? :D És, ha orbitális mennyiségű hitel van rajta? Akkor mit csinálok? :)
2021. jún. 1. 16:31
20/36 xswerdy válasza:
de amikor ott van a lakást nézni, akkor még tulajdoni lapot se látott. Ha mondjuk ez már egy második megtekintés, amikor az ajánlatot tenné, akkor közben le tudja akár a neten kérni. De pl. az ügyvéd ellenőrzi az igazolványok valódiságát is (nincs e pl. bejelentve lopottként a személyi). Nem véletlenül van az ingatlan adásvétel ügyvédi közreműködéshez kötve. Én soha nem adok pénzt, amíg az ügyvédél nem voltunk, és nem kötöttük meg a minden részletre kiterjedő szerződést. Ezzel még soha senkinek nem volt baja (4 lakást vettem, mióta kötelező az ügyvédi közreműködés, olyat is, ahol nem adtam foglalót, és 100% hitelből fizettem).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!