Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » 1 embernek jó helyen lévő...

1 embernek jó helyen lévő tégla garzon, vagy 1,5 szobás panel kintebb a városban? Melyik jobb? Miért?

Figyelt kérdés

Úgy alakult 1 éven belül lakáshoz tudok jutni. 28 éves vagyok, egyedülálló. Ami árkategóriában nézelődöm, ott ugyanannyiért vannak a belváros szélén, jó helyen lévő, nem túl régi építésű, tégla garzonok (35-40 nm), illetve ugyanennyiért 1,5-2 szobás (50 nm körüli) panellakások kint lakótelepen viszonylag messze.

Ha családom lesz, úgy is el kellene költözni akármelyikből, nem? Bár egy 1,5 szobásba jobban össze lehet költözni valakivel és még ha csak egy gyerek van, aki kicsi, akkor mondjuk a gyerek 5-10 éves koráig ott lehet lenni szűkösen (vagy amíg nem jön még egy gyerek). De ez most nagyon elméleti, mert még párom sincs, bár mondom szeretnék családot, de nem biztos hogy úgy alakul az élet, tehát ne ez legyen az egyetlen szempont, amit néztek. Köszi előre is!

2021. ápr. 20. 12:52
 1/8 anonim ***** válasza:
Most milyen épületben laksz? Szereted?
2021. ápr. 20. 12:57
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Nem nagyon értem, hogy miért ragaszkodnak annyian a belvároshoz, ha nem is oda születtek vagy nem is ott van a munkahelyük?!

A zaj, a por, a szmog, a benzingőz, a sok kutyaszar, az összepisált kapubejárók vagy a hajléktalan kéregetők ennyire vonzóak??!

Ráadásul a parkolástó a sörig, minden lényegesen drágább.

Nem értem...

2021. ápr. 20. 12:58
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Ja, és hova kell járnod napi, heti, havi rendszerességgel?

Mindenképp az az útidő legyen rövid, az lényeges.

2021. ápr. 20. 12:58
 4/8 anonim ***** válasza:
36%

Ha csak a lakás típusát nézzük, inkább a 1,5-2 szobás panel, hiába kintebb van, de jobban el lehet férni, egy kis garzon még egy egyedülállónak sem kényelmes hosszú távon, abban tényleg csak lakni lehet, de élni nem.

Persze mindkettőnél függ, milyen környéken vannak, valamint hol van a munkahely, ahova napi szinten be kell járni, valamint a kintebb levő panelnél a közlekedés, infrastruktúra is fontos tényezők még (van olyan külvárosi rész, ahonnan gyorsabban elérhető a belváros is, de olyan is, ahol több átszállással, hosszabb idő kell).

Fontos szempont ezeken túl a lakás állapota, mennyire szorul felújításra.

2021. ápr. 20. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
61%

Én biztos nem mennék panelbe, 15 év keserves paneltapasztalat alapján.

A két lakás között csak 10m2 a különbség és a 40 m2-es nem a városszélén van, így azt választanám.

2021. ápr. 20. 14:03
 6/8 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem attól függ neked mi a fontos. Ha inkább utazol, de zöld terület, akkor külváros, ha minden este bulizol, akkor belvárosba érdemes venni.

Ha tudsz majd megtakarítani és nem ebből akarod venni a következőt, akkor nézd meg, hogy melyiket lehet jobban kiadni. Ha el kell adnod, akkor azt nézd, hogy mennyire gyorsan eladható...

2021. ápr. 20. 15:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Belvárosba biztosan nem!
2021. ápr. 20. 15:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a jó helyen levő tégla garzonra szavazok, ezt választottam én is. Nem akartam arra építeni, hogy "majd lesz családom" és addig is fizetni a nagyobb alapterület rezsijét, elesve a jó elhelyezkedés előnyeitől, miközben 38nm-en elférek. Családtervezéskor aztán lehet mozdulni, a párommal közösen szeretnék majd nagyobbat, aztán ezt kiadjuk.
2021. ápr. 20. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!