Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság,hogy lehet házat venni?

Manapság,hogy lehet házat venni?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés meg elég messze vagyunk ettől.De gondolkoztam, hogy szeretnék majd mindenképp lakást vagy egy csaladi házat.De könyörgöm egy telek már 10 millio fölött kezdődik ami nem a kietlen pusztaba van a semmi közepén. Arra még ráépíteni egy kulcsrakész házat és itt még nem is a kertimedencés extrás házra gondolok,hanem egy 3 szobás kis egyszerű házra az megint vagy 20-30millió.Néztem már kész házakat. De 35 millio alatt nem is nagyon találsz pest megye külvárosaiban. Tehát konkrétan 30 millió alatt sehol nem vagy.Mindketten dolgozunk majd, nyilván pár milkát összetud szedni az ember többéves tudatos gyűjtögetéssel plusz a hitel. De azért nyilván nem 30m ft-ot
2021. ápr. 19. 15:40
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

#40 Jelenleg nagyon jó a kamat. Kaptok 10 millió babavárót még valamennyi csok-ot és elengedik az illetéket.

Mire ti odajuttok, lehet, hogy kicsit normalizálódni fog a helyzet, ha a fizetés/ház ára arányt nézed.

Ha meg nem, akkor vesztek egy 40-50 milliós lakást a pároddal 10 babaváró+maradék bankhitelre, és közek albérlet áron törlesztitek majd a hiteleket.

2021. ápr. 20. 21:13
 42/55 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, és annyi, hogy ezek az árak azoknak nagyon nagy szívás, akik nem terveznek gyereket, már megszülettek a gyerekeik vagy nem találnak párt.
2021. ápr. 20. 21:15
 43/55 anonim ***** válasza:
42, igen. Viszont azt is érdemes megemlíteni, hogy a támogatás úgy semmit sem ér, ha kb pont annyival növekednek az ingatlan árak a támogatás hatására megnövekedett kínálat miatt. Az ember ott van, ahol a part szakad, de cserébe egy csomó kötelezettsége lesz, pl gyerekgyártás stb.
2021. ápr. 20. 22:12
 44/55 anonim ***** válasza:

"Nem hiszem hogy az manapság extra hogy van egy saját szobánk nekünk, meg a 2 gyereknek lesz egy külön"

Nem extra, és ezt ennyiből meg is lehet oldani a fővárosban (nyilván nem a legjobb kerületekben), egy nagyobb panellakásban, nem családi házban.

"hogy lekell költöznöd a semmi közepére" Annyi pénzért amennyi szánsz rá, vidéki nagyvárosokban, megyeszékhelyeken lehet házat kapni, nem a "semmi közepén". Ez a sítlus a vidékiekre nézve egyébként is elég lenéző. Tudod az élelmiszer amit a hozzád hasonló pesti panelprolik megvesznek nem a tízemeletesek pincéjében terem, hanem vidéken, a "semmi közepén". Szóval kicsit több tiszteletet.

"Mert Budapestől 30 km-re nem tudsz venni egy 3 szobás lakást vagy házat 35 millió alatt."

De tudsz. Attól függ mik az igények. Egyébként a kertes ház továbbra sem alap, hanem luxus, amit meg kell fizetni. Ez olyan mintha én panaszkodnék, hogy nem tudok 30 millió alatt 7-es BMWt venni újonnan (lehet hogy az pont van, nem néztem utána, csak példa). Mindneki azt mondaná, hogy ha nem tudom megfizetni, vegyek Suzukit.

2021. ápr. 20. 22:29
 45/55 anonim ***** válasza:

44, Igen, mutattad milyet lehet annyiért venni 35-ért xD

A kertesház luxus? Jó tudni, akkor Magyaroszágon több millióan luxusban élnek?

2021. ápr. 20. 22:32
 46/55 anonim ***** válasza:
#45: Én nem mutattam semmit, összekeversz valakivel.
2021. ápr. 20. 22:40
 47/55 anonim ***** válasza:

De ha már enniyre szeretnéd, mutatok egyet.

[link]

Bőven 30 kilométeren belül, bőven 35 millió alatt. És nem egy düledező romhalmaz.

2021. ápr. 20. 22:44
 48/55 anonim ***** válasza:
Ez elég kicsike egy több gyerekes családnak, szerintem. Pár éve ennyiért egy jóval nagyobb házat lehetett venni erre felé. Nyilván a semminél jobb.
2021. ápr. 20. 22:49
 49/55 anonim ***** válasza:
26%

"Ez elég kicsike egy több gyerekes családnak, szerintem."

Szerintem is, de a kérdező 2 szobát írt követelménynek, ebben meg 3 van.

"Pár éve ennyiért egy jóval nagyobb házat lehetett venni erre felé."

És pár éve jóval kevesebb volt az átlagfizetés és a minimálbér, nem voltak állami ingatlanvásárlási/felújítási támogatások, sokkal magasabbak voltak a hitel kamatok.

2021. ápr. 20. 22:54
 50/55 anonim ***** válasza:
49, nem volt sokkal kevesebb a fizetés arányaiban mérve mondjuk 5 éve. Plusz a támogatásokkal nem sokra megy az ember, ha beleépítik az árakba.
2021. ápr. 20. 22:57
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!