Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság,hogy lehet házat venni?

Manapság,hogy lehet házat venni?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés meg elég messze vagyunk ettől.De gondolkoztam, hogy szeretnék majd mindenképp lakást vagy egy csaladi házat.De könyörgöm egy telek már 10 millio fölött kezdődik ami nem a kietlen pusztaba van a semmi közepén. Arra még ráépíteni egy kulcsrakész házat és itt még nem is a kertimedencés extrás házra gondolok,hanem egy 3 szobás kis egyszerű házra az megint vagy 20-30millió.Néztem már kész házakat. De 35 millio alatt nem is nagyon találsz pest megye külvárosaiban. Tehát konkrétan 30 millió alatt sehol nem vagy.Mindketten dolgozunk majd, nyilván pár milkát összetud szedni az ember többéves tudatos gyűjtögetéssel plusz a hitel. De azért nyilván nem 30m ft-ot
2021. ápr. 19. 15:40
1 2 3 4 5 6
 31/55 A kérdező kommentje:
Igen még nem dolgozunk.És nem is most szeretnék házat venni, csak gondolkoztam h tényleg lassan saját lábamra kell állni, de ilyen árak mellett.Érdekelt, hogy ki hogy csinálná vagy fogja.Én is néztem hasonlókat mint a linken.Viszont ezek igen 1-2 szobásak.Ha úgy hozza az élet gyerekek mellett szűkös.Szóval bőven felújításra szorulnak. Tehát megint ott vagy, hogy 30 millió.Úgyhogy ezek szerint nem néztem félre semmit tényleg brutál árak vannak.De köszönöm a válaszokat.
2021. ápr. 19. 18:51
 32/55 anonim ***** válasza:

Ha mind a ketten kerestek nettó 300at, abból azért havi 200-at együtt gond nélkül félre lehet tenni. Az 4 év alatt közel 10 millió, elég a kezdőrészletre, azzal meg tudtok venni hitelre egy 40 milliós házat.

Ha pedig ennyit nem tudtok félretenni, akkor gondolkozzatok el, hogy miért kell pesten ház. Mert nettó 200at vidéken is gond nélkül lehet keresni.

2021. ápr. 19. 20:28
 33/55 xswerdy ***** válasza:
külföldön elsődlegesen a lakhatás drágább, meg mondjuk az éttermi kajálás, de arról le lehet mondani, ha valaki azért megy ki pár évre, hogy spóroljon. A bolti árakban nincs jelentős különbség. Szóval ha itthon félreteszed a fizetésed 20%-át, kint pedig a dupla fizetésed 30%-át (mivel bizonyos költségek kint sem magasabbak, így %-osan többet tudsz félrerakni), akkor már 3x olyan gyorsan gyűlik a pénzed.
2021. ápr. 20. 11:41
 34/55 anonim ***** válasza:

"Ha úgy hozza az élet gyerekek mellett szűkös."

Mindig a létszámhoz kell igazítani az ingatlan méretét.

+1 főnek elég házat ráértek akkor venni, mikor alsós lesz a gyerek, tehát külön szoba kell neki.

Ha ez még 10-15 év, akkor az első házat 2 főre kell venni.

Ha már 6 hónapos terhes lennél, akkor esetleg az első házat is érdemes 3 szobásnak venni.

Amikor kirepülnek, akkor meg kisebbet.

Nagyobb ingatlant, több dolgot fenntartani, mint feltétlenül szükséges, az elszegényedés receptje.

"Szóval bőven felújításra szorulnak."

Én 16 éve költöztem külön lakásba, ami egy felújítandó lakás volt, és még most is az.

Semmi probléma ezzel, tökéletesen megfelel lakni egy felújítandó ingatlan is.

2021. ápr. 20. 12:17
 35/55 anonim ***** válasza:
100%
34, hát ha neked megfelel, akkor jó. De az ember szeretne a családjának egy normális családi házat, meg nem gyerekenként költözgetni. Szóval reális elvárásai vannak a kerdezőnek, és teljesen igaza van, hogy jelenleg borzalmasan szar a helyzet ingatlanügyileg, mint mondjuk 10 éve.
2021. ápr. 20. 12:46
 36/55 anonim ***** válasza:
35: Vagy megfelel így, ahogy írtam, és sosincs lakhatási problémád, vagy lehet vergődni, hogy nem tudsz venni kétszer akkorát, mint amire valójában szükséged van. Más verzió nincs és ez mindig is így volt. A mai 20 éves gyerekek elképzeléseivel van a probléma, mert úgy nevelte őket a média, hogy nekik rögtön a kész kelljen. És ez egyáltalán nem reális elvárás. A világnak teljesen más természete van. Lépésről lépésre tudsz felépíteni mindent.
2021. ápr. 20. 12:55
 37/55 anonim ***** válasza:
36, annyiban változott, hogy még a csok előtt egy 10-15 millióval kevesebb volt az ingatlanok ára errefelé. A fizetések meg ugye kinek mennyi.
2021. ápr. 20. 13:01
 38/55 anonim ***** válasza:
Persze az jobban megéri, ha veszel egy kisebbet és mondjuk bővítgeted ahogy jön a pénz, mert akkor nem kell az egészet hitelből állni
2021. ápr. 20. 13:03
 39/55 anonim ***** válasza:

Ezt a lehetősséget még nem írta senki: vidékre (falu) költözöl, ahol 5-6-7 millióért kapsz családi házat, udvarral, melléképületekkel, kertel stb.

Cserébe beéred hogy vagy keveset keresel, vagy sokat ingázol.

PL nálunk falun sokan a 30-50-es korosztályból kimentek külföldre pár évet, hogy a meglévő házat szépen felújítsák legyen pár millió tartalékuk, és utána a keresetükből megvoltak.

Nyilván a ház árakat, és a munkalehetősségeket is befolyásolja hogy mégis melyik megyében van az a falu...természetesen a fent említett ingatlan árak nem pest-győrmoson és hasonló megyékre értendő...hanem pl békés megye.

2021. ápr. 20. 13:20
 40/55 A kérdező kommentje:
Nem hiszem hogy az manapság extra hogy van egy saját szobánk nekünk, meg a 2 gyereknek lesz egy külön.Tudom, hogy valamiről le kell mondani. Nem az lesz, hogy csúcsszuper helyen egy álomház. Szóval nem élek álomvilágban, de így tényleg elszomorító egy világ, hogy lekell költöznöd a semmi közepére és rengeteg dolgról lekell mondanod azért, hogy legyen egy házad és akkor a maradék hitelről nem is beszélve.Mert Budapestől 30 km-re nem tudsz venni egy 3 szobás lakást vagy házat 35 millió alatt.
2021. ápr. 20. 18:00
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!