Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Manapság,hogy lehet házat venni?

Manapság,hogy lehet házat venni?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés meg elég messze vagyunk ettől.De gondolkoztam, hogy szeretnék majd mindenképp lakást vagy egy csaladi házat.De könyörgöm egy telek már 10 millio fölött kezdődik ami nem a kietlen pusztaba van a semmi közepén. Arra még ráépíteni egy kulcsrakész házat és itt még nem is a kertimedencés extrás házra gondolok,hanem egy 3 szobás kis egyszerű házra az megint vagy 20-30millió.Néztem már kész házakat. De 35 millio alatt nem is nagyon találsz pest megye külvárosaiban. Tehát konkrétan 30 millió alatt sehol nem vagy.Mindketten dolgozunk majd, nyilván pár milkát összetud szedni az ember többéves tudatos gyűjtögetéssel plusz a hitel. De azért nyilván nem 30m ft-ot
2021. ápr. 19. 15:40
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
40%
#50: A KSH szerint az elmúlt 5 évben közel 50 százalékkal nőtt a bruttó átlagkereset.
2021. ápr. 20. 23:01
 52/55 anonim ***** válasza:

51, aha.. A KSH szerint bruttó 400-at keresünk.

Az átlagkereset növekedés egyébként pont a bérszakadékokat nem mutatja, tehát ha a legfelsőbb réteg gazdagodik, az alsóbbak stagnálnak, az statisztikailag tök jó.

2021. ápr. 20. 23:04
 53/55 anonim ***** válasza:

Nem beszélve arról, hogy az átlagkereset mellett az árak is nőttek.

Szóval summa summárum, sajnos sokkal nehezebb egy normális családi házat venni az agglomerációban, mint az elmúlt 5-10 évben. Tudom, mert régóta nézegetem.

2021. ápr. 20. 23:07
 54/55 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a napi téma a párommal.. vagy csináltok három gyereket lakhatasert cserébe, vagy jobban fizető munkahely, vagy külföld.
2021. ápr. 21. 12:29
 55/55 anonim ***** válasza:

#54 Amúgy elég egy gyerek. 10 millió a babaváró.

A csokot szokta mindenki mondani, de szerintem azt nem érdemes felvenni gyerek nélkül, ráadásul, nagyon rosszak a feltételek (nem költözhetsz el 5 évig, nem adhatod ki a lakást, ha 5 év után költözöl, akkor nagyobba kell költöznöd stb.) ha nem teljesülnek és peched van, akkor néhány éve ilyen 20% kõrüli lett volna a büntetőkamat (a babaváró fixen tudott, hogy mennyi, a csok a megszegés hónapjában a jegybanki alapkamat 5x-se).

Ha lesz illetékmentesség és bevállalod a csokot, akkor azt már egy gyerekre megkapod (600 000 forint csokkal). Használt lakásnál talán 2-3 milliót buksz az egy gyerek bevállalásán csak.

Ha van gyereked, akkor kapsz még három millió támogatást, és jelenleg a piaci hitel kb. ugyanakkora kamatra van, mint a csok hitel.

2021. ápr. 21. 13:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!