Manapság,hogy lehet házat venni?
51, aha.. A KSH szerint bruttó 400-at keresünk.
Az átlagkereset növekedés egyébként pont a bérszakadékokat nem mutatja, tehát ha a legfelsőbb réteg gazdagodik, az alsóbbak stagnálnak, az statisztikailag tök jó.
Nem beszélve arról, hogy az átlagkereset mellett az árak is nőttek.
Szóval summa summárum, sajnos sokkal nehezebb egy normális családi házat venni az agglomerációban, mint az elmúlt 5-10 évben. Tudom, mert régóta nézegetem.
#54 Amúgy elég egy gyerek. 10 millió a babaváró.
A csokot szokta mindenki mondani, de szerintem azt nem érdemes felvenni gyerek nélkül, ráadásul, nagyon rosszak a feltételek (nem költözhetsz el 5 évig, nem adhatod ki a lakást, ha 5 év után költözöl, akkor nagyobba kell költöznöd stb.) ha nem teljesülnek és peched van, akkor néhány éve ilyen 20% kõrüli lett volna a büntetőkamat (a babaváró fixen tudott, hogy mennyi, a csok a megszegés hónapjában a jegybanki alapkamat 5x-se).
Ha lesz illetékmentesség és bevállalod a csokot, akkor azt már egy gyerekre megkapod (600 000 forint csokkal). Használt lakásnál talán 2-3 milliót buksz az egy gyerek bevállalásán csak.
Ha van gyereked, akkor kapsz még három millió támogatást, és jelenleg a piaci hitel kb. ugyanakkora kamatra van, mint a csok hitel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!