Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Elcserelnétek egy ajkai...

Elcserelnétek egy ajkai téglalakást egy veszprémi panellakásra?

Figyelt kérdés

jan. 30. 21:06
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
12 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi infóból biztosan meg tudom mondani neked, hogy vagy igen vagy nem.
jan. 30. 21:37
 2/9 A kérdező kommentje:
Van Ajkán egy 52 nm-es, 2 szobás felújított téglalakásom, Veszprémben egy rosszabb állapotú hasonló méretű panellakást tudnék venni, és a munkahelyemhez közelebb van Veszprém.
jan. 30. 21:42
 3/9 anonim ***** válasza:
36%

És??

Mi honnan tudjuk? Meg ha én elcserelnem, akkor te is?

Ezt egyedül neked kell tudnod.

jan. 30. 22:46
 4/9 anonim ***** válasza:
81%
Ha kevesebb időt akarsz utazással tölteni akkor nyilván Veszprém a jobb, meg úgy egyébként is egy nagyobb város mint Ajka. Magasabbak az ingatlanárak is. A panel nem olyan jó mint a tégla lakás, jobban áthallatszik főleg a felső szomszéd, de pl. a távfűtés kényelmesebb mint a régebbi tégla lakásokban a gázkonvektor/bojler.
jan. 31. 06:23
 5/9 anonim ***** válasza:
65%
Persze hogy el, simán.
jan. 31. 08:19
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

A munkahely dolog mindig relatív, főleg most hogy cégek zárnak be. Mérlegelni kell, hogy mennyit költesz utazásra, akár munkabajarásra, vagy bevásárlásra, ha bejársz ez miatt is Veszprémbe. De attól, hogy ott laksz, még nem biztos, hogy előbb beérsz dolgozni. Én pl várpalotai vagyok, de Fehérvárra járok dolgozni, és mikor a Visteonnál dolgoztam (Most Hanon), akkor volt céges busz, de én kevesebb időt töltöttem utazással, mint aki ott lakott, mert annak volt, hogy két helyijárattal kellett a céghez utaznia. tehát ezt is mérlegelni kell.

Ha nincs céges, hanem autóval közlekedsz, akkor az zsebbenyúlós, ezen felül meg Veszprémben parkolóhelyet találni a panelok közt kész rémálom.

jan. 31. 08:57
 7/9 anonim ***** válasza:
53%
Veszprém sokkal jobb lokáció, én inkább ott birtokolnék ingatlant.
jan. 31. 09:35
 8/9 anonim ***** válasza:
89%

Mindkettő lakás. Pont azért tudnád elcserélni az ajkai téglásat a veszprémi panelre mert az értékük így hasonló. Lakásból mész lakásba, ez a lényeg, az neked bent a lakásban kevésbé fontos, hogy a fala tégla vagy panel, az a lakás értékében jelenik meg. (meg persze a panelt nem tudod úgy fúrni stb.)

Ha a kérdés az lenne, hogy egy családi házat vagy sorházat elcserélnék-e csak azért egy panellakásra mert akkor kevesebbet kell utazni a munkahelyre, ott már nem lenne egyértelmű a dolog.

Ha szerinted jó a veszprémi panel - méret, emelet, rezsiköltség, szobaszám stb. - akkor cseréld el! Aztán idővel ha tudsz mellé pénzt összerakni akkor mehetsz egy nem panel veszprémi lakásba tovább. Gondolom ha lenne plusz pénzed akkor most sem a panel lakásokat nézegetted volna hanem egy hasonlót mint ami most van, esetleg jobbat. Most az az előre lépés, hogy veszprémi lesz a lakásod és nem kell annyit utazni. Innen majd lépsz egy következőt tovább később.

jan. 31. 10:40
 9/9 anonim ***** válasza:
76%
Ezt már többször kérdezted... Én nem szeretem a panelt, bár kétség kívül van jó oldala, nekem olyan, mint egy személytelen kaptár. Ha egyedül laknék, kisebb méretű téglát keresnék. Vagy felvennék hitelt. Fő szempont, hogy hosszú távon is értékálló legyen.
jan. 31. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!