Mikor minősül közszeméremsértésnek ha valaki a saját kertjében meztelenül járkál?Ha a bejárati ajtómmal szemben teszi annak számít?
Kedves kérdező!
Baromi egyszerű a megoldás.
Először menj át hozzá, és jó szomszéd módjára közöld vele, hogy szüntesse meg ezt a számodra (és valószínűleg mások számára is) kellemetlen állapotot, egyébként kénytelen leszel megtenni a szükséges intézkedéseket.
Ha ennek ellenére sem szünteti meg a közszeméremsértés klasszikus esetét, akkor készíts néhány felvételt a közterületről és/vagy a saját magánterületedről, ahonnan látni a meztelenkedését, aztán már hívhatod is rá a yardot.
Ha más tanúk is vannak a cselekményre, akkor érdemes feljegyezni a neveiket és a személyes adataikat, valamint hogy mikor, illetve hány alkalommal látták a közszeméremsértést.
Két évvel is büntethető ez a cselekmény...
Ha látni lehet közterületen (vagy közterületről magánterületen) és/vagy más ember magánterületéről az öncélú meztelenkedést, az közszeméremsértés.
Nem vitatkozni kell tudatlanul, hanem jogszabályt olvasni.
Egy bűncselekmény rögzítése bizonyítás szempontjából sosem véleményes, hanem jogos cselekedet, és ez a jog mindenkit megillet.
A hiedelem és a tudás között óriási szakadék tátong.
De ezt hiába is írom le egy olyan embernek, aki még egy magyar szót sem képes leírni helyesen ("meglepő").
Javaslom, olvasd el a jogszabályt, és próbáld helyesen értelmezni.
Hátha sikerül...
Apafej, több emberrel beszélgetsz. Én a 13-as voltam, és szánom-bánom, hogy kételkedtem a szakértelmedben. Adtam viszont kiskaput, kérdeztem, melyik jogszabályt érdemes feltúrni az ügyben.
A kérdezőnek ez releváns segítség lehet, mielőtt előveszi a Nikont és vad kattintgatásba kezd.
Odavetni néhány sort tud egy vízszerelő vagy egy btk-guru is, a kérdező azonban nem tud súlyozni a kettő között, ha nincs mankója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!