Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miskolc miért ilyen borzalmas...

Miskolc miért ilyen borzalmas hely?

Figyelt kérdés
Ma voltam Miskolcon ismerősnél. Székesfehérváron lakom, hát Miskolc egy borzalmas hely. Búza téren konkrétan olyan vitás emberek vannak, hogy csak néztem. A belváros meg Diósgyőr egész nyugis helyek, de villamos konkrétan survival. Borzalmas ott lakni szerintem, hiába szép város, szerintem ott biztos érne atrocitás. Az emberek egy része számomra eleve fura, ilyen bunkó (nem sertés!) Meg ilyen fiatal lányok vagy fiúk de ilyen agresszívek.

2023. jún. 1. 19:33
 81/108 anonim ***** válasza:
85%

#79: Inkább a csajokat nézd a lap jobboldalán, azokon nagyobbat élvezhetnél, mint, a városképeken.

Azt azért tudod, hogy a Lyukó-völgy Miskolcnak nem lakórésze volt, hanem külterület, egybefüggő hétvégi kertek sora, becsületes emberek kezelésében. Az, hogy valahonnét cigányok települtek oda és lerohasztották, ismert probléma, Moldova is részletezi a Miskolcról legalább 20 éve írt könyvében.

Az nem releváns az Avasi-lakótelepre, hogy beteszel egy bulvároldalról származó, szenzációhajhászó Avas gettó feliratot. Ilyen részei is vannak az Avasnak, ahol pl. én lakom:

[link]

És az épületek mögött:

[link] ,20.7761266,3a,75y,352.68h,79.46t/data=!3m6!1e1!3m4!1s8ZSTKhVhrRS1ZTbeMZTJQg!2e0!7i13312!8i6656?entry=ttu

Bár, szerintem csak az időm vesztegetem veled.

2023. jún. 8. 11:20
 82/108 A kérdező kommentje:
Te náci vagy?
2023. jún. 8. 11:22
 83/108 anonim ***** válasza:
100%
Én? Miért?
2023. jún. 8. 11:26
 84/108 anonim ***** válasza:
12%
Állítólag már annyian költöznek Miskolcra főleg az Avasra, hogy nem bírja el a város. Mindenki ott akar élni, mert annyira csodálatos környék.
2023. jún. 8. 11:39
 85/108 anonim ***** válasza:
100%
Én is szívesebben költöztem volna pl. Miskolc-Tapolcára, csak valahogy nem telt rá.
2023. jún. 8. 11:41
 86/108 anonim válasza:
92%

Ha már szidni kell az ország valamelyik részét, akkor Nógrádot. Ott éltem, szüleim ott élnek, na az aztán tényleg egy pöcegödör.

Ott van a 2000 nm-es telken fekvő 90nm-es családi házunk, csendes utcában, természetközelben, etnikumoktól mentes faluban. Két garázs, fúrt kút, egy hálószoba kivételével minden helyiség fel lett újítva az elmúlt 5 évben (fürdő, konyha, elektromos vezetékek, stb), fűtés gázkonvektorral vagy klímával, napelem frissen felszerelve.

Ehhez képest nem tudjuk annyiért eladni, hogy vegyünk egy 2,5 szobás kertest Komárom-Esztergomban amit nem kell felújítani (egy tisztasági festésen kívül), mert munka az nincs, szórakozási lehetőség, kultúra az nincs, közlekedés nulla, oktatás nulla.

Szóval mennénk mi, csak nincs hova, hacsak nem akarja az ember 60 évesen még 20 évre hitelbe verni magát.

Gondolom sokan vannak így Miskolcon is, bár nekem ez Nógrádhoz képest kb Los Angeles.

És vitathatatlan, hogy vannak szebb meg jobb városok az országban, de most jobban esik nektek hogy lefikázzátok az összes embert aki itt él és megtalálta a szerethető dolgokat a lakhelyén? Örüljél, hogy te lakhatsz Szombathelyen vagy tököm tudja hol, aztán ne a gyakorin legyél már szánalmas. Köszi.

2023. jún. 9. 11:55
 87/108 anonim ***** válasza:
9%
Senki nem fikázott le személy szerint szerintem senkit. Csupán arról van szó, hogy Miskolc országos viszonylatban egy elmaradott szegény város, ahonnan tömegével menekülnek nyugatabbra a jobb élet reményében. Ennyi. 1-2 ősmiskolci pedig ezen besértődik, hogy márpedig semmivel nem jobb máshol, de hát ha ez így lenne, akkor a számok is ezt mutatnák. Azért 30% feletti elvándorlás elég durva. Gyakorlatilag minden 3.-4. ember lelépett, és mivel nem az öregek mennek el, mert ők már nem tudnak, ez gyakorlatban inkább minden 2. fiatal. Így annak a városnak vége lesz 30-40 év múlva.
2023. jún. 9. 12:03
 88/108 anonim ***** válasza:
100%

#86: "Gondolom sokan vannak így Miskolcon is,"

Igen, pl. én. Egy pesti lakás minimum kétszerannyiba került volna, mint amennyiért a miskolcit eladom, és nem volt kedvem újrakezdeni a hiteltörlesztést.

2023. jún. 9. 12:25
 89/108 anonim ***** válasza:
88%

Próbáltam a kérdező ezen mondatainak értelmét megfejteni, de nem sikerült:

"Az emberek egy része számomra eleve fura, ilyen bunkó (nem sertés!) Meg ilyen fiatal lányok vagy fiúk de ilyen agresszívek."

"villamos konkrétan survival"

2023. jún. 9. 13:39
 90/108 anonim ***** válasza:
93%
főleg az hogy bunkónak hív 150 ezer embert de azért nem sértés ?
2023. jún. 9. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!