Miskolc miért ilyen borzalmas hely?
#21: "Miskolc cigány"
Most nem akarok a te szintedre sülyedni azzal, hogy azt mondjam "Székesfehérvár meg 'paraszt'", mert nem tartom érvnek az ilyen általánosításokat.
#22: "Csak a lakosság 40%-a ami folyamat emelkedik,"
Forrás?
#23: "Voltam borzalmason, miskolc volt.
Akkor a soha viszont nem látásra. Jobb lesz neked is, és nekünk, miskolciaknak is.
arra nem is gondolsz esetleg hogyha alap úgy állsz hozzá az itteniekhez hogy CSAK cigány meg köcsög mindenki akkor nem fognak ölelgetni.
a kib@szott nagy nyugati egótok az ellentétek forrása
Nem vagyok miskolci, de 2 évet ott éltem - és szeretném megvédeni, mert maga Miskolc ugyan nem egy szép város, de jó város!
Hihetetlen értékei vannak!
Sajnos Miskolc a rendszerváltás igazi vesztese volt: a hajdan második legnagyobb városból közel 60 ezren voltak kénytelenek elvándorolni, mert mindent elherdáltak, elloptak a fejük fölül! Azzal, hogy a DIGÉP-et és az LKM-et eladták a konkurenciának (akik amint tehették elloptak mindent és lakatot tettek a romokra) gyakorlatilag több tízezer ember megélhetését tették tönkre! Az egész honvédséget felszámolták, a szállodákat bezárták. Kész.
Sajnos sokáig nem volt igazi, karakteres gazdája a városnak!
Az avasi borospincék halódtak, Miskolctapolca lelakott lett, Lillafüred elvesztette hajdani fényét: se ipar, se idegenforgalom, se szolgáltatás se semmi! Közben Kassa virágzásnak indult, Nyíregyháza a fejére nőtt, Debrecen meg országosan is átvette a második város szerepét... Sajnos Miskolcnak nem volt egy olyan kvalitású polgármestere mint Nyíregyházának Csabainé, vagy Debrecennek Kósa (legyen ő bármennyire is hülye mára) akik hamar karaktert tudtak adni a városuknak.
Miskolc lemaradt.
Mára viszont megmozdult az állóvíz: végre Miskolctapolca kezdi elfoglalni a valós helyét a wellness iparban, Lillafüred ismét élni kezd, s a Diósgyőri Vár is megindult azon az úton, aminek a tetején van Gyula, Sárvár vagy éppen Eger.
Igen, nagy teher a városnak a nagyszámú kisebbség (ugyanúgy mint Pécsett!) de ezzel meg kell tanulni együtt élni. Miskolcnak minden adottsága meg van ahhoz, hogy megálljon a leejtőn, és most jó úton jár ezen az úton! Már megint érdemes elmenni akár egy hosszú hétvégére, akár egy nyaralásra, mert a Bükk, a környék a változatlanul csodálatos!
Úgy hallottam, hogy az "ősi ellenségek" - Nyíregyháza, Miskolc Debrecen) kezd rájönni, hogy nem utálkozni, hanem együtt kell működni! Nyíregyháza jól hasznosítja a saját repterén keresztül a Debreceni Nemzetközi Repülőteret, és Miskolcnak is ez kellene, mert reptér nélkül ma már nem tud kiugróan fejlődni egy város! Nem kell nagy reptér, csak annyi amekkora a Nyíregyházi, ahova le tudnak szállni a business gépek, vagy a kis gépek Debrecenből, Pestről...
Hajrá Miskolc!!!
Miskolc szép város, ezt nem lehet elvenni tőle. Legyen itt akármekkora múltja, azért az, hogy mindennaposak a rablások, verekedések, valamint az alacsony bér nagyon nem teszi élhetővé a várost.
Debrecen, Nyíregyháza mondjuk szerintem annyira sem jó mint Miskolc. Inkább egy Szombathely - Veszprém - Székesfehérvár kombón élne az ember mint az elmaradott keleten
26
"Igen, nagy teher a városnak a nagyszámú kisebbség (ugyanúgy mint Pécsett!) de ezzel meg kell tanulni együtt élni."
És hogy kell megtanulni ezzel együtt élni?
Ki az aki legyint arra hogy megint bele kötöttek?
"mindennaposak a rablások, verekedések, valamint az alacsony bér nagyon nem teszi élhetővé a várost."
Én itt élek, járok-kelek a városban, de nem tapasztaltam még, hogy mindennaposak lennének a verekedések és rablások. A bérek lehet, hogy alacsonyabbak, mint pl. Budapesten vagy a Dunántúlon, de a megélhetési költségek is relatíve alacsonyabbak. Vannak itt nemzetközi cégek is, amik nem fizetnek rosszul a képzett munkaerőnek, a képzetlennek meg legalább munkalehetőséget adnak.
Említették itt Kassát. Igen, az jobban fejlődő és élhetőbb város lett Miskolcnál, de lehet, hogy a dunántúli városoknál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!