Őrült vagyok, mert használt háztartási gépeket vettem?
"A Trabantnak, Ladának semmi köze nincs a T-modellekhez, eleve két külön országban készültek"
Mert a trabant és a 90-es évek fordjai nem két külön országban készültek? Az előbb te ezeket hasonlítotad össze. Legalább a saját korábbi állításodnak ne mondj már ellent...
Én ezt tényleg nem folytatom, mert veled értelmesen vitázni nem lehet. Legyél lemaradva 60 évvel ezelőtt ha neked az jó. Járjál trabanttal, ami egyébként annyira környezetszennyező, hogy még az is jobb a környezetnek ha 2 évente a roncstelepre viszünk egy új autót. Járjál az ezer éves bicikliddel, amin még egy rohadt hátsó fék sincs. Én inkább maradok váltós, teleszkópos kerékpároknál, akkor is ha nem bírnak 100 évet. Ne szereltess be klímát a lakásodba, engem nem zavar ha megsülsz nyáron. Használ a nyomógombos téglafont, bánom is én. Nézzed a szobányi méretű monitorodat, nem az én szemem fog tönkremenni tőle. Lakjál ősemberbarlangban, az százezer évet kibírt, bezzeg a kádár kockák az ezredét se...
"Egyébként mi ez az autó-fétis nálatok?"
Megint terel, eszem megáll :D
"A Trabantnak, Ladának semmi köze nincs a T-modellekhez, eleve két külön országban készültek. "
Ez megint vicces terelés annak fényében, hogy pont te magad említetted a Fodot példának. Vicc vagy ember.
"Akik szerint meg őrültség azok meg verjék ki a sok digitális szarra, ami az én agyamat is eltompítja 1/4 óra után"
Az első válaszból idéztem. Látszik hogy tényleg eltompította az agyát a "digitális szar" (értsd számítógép) negyed óra után, azért beszél folyamatosan hülyeségeket azóta.
A Ford T-modell, amit felhoztál a huszas években készült. A Trabant pedig jóval később. Ezeket hasonlítottam össze, ne csúsztatgass, és ezeket is csak azért, mert felhoztad a T-modellt. A 90-es évek nyugati autóiról azt írtam, már nemigen jár egy se az utakon. Értő olvasás megy?
Próbáltál nagyon önellentmondáson kapni, de nem jött össze...
Veled se lehet értelmesen vitázni, csak sulykolod a hülyeséget, és szalmabábozol. Aki komolyan azt hiszi, hogy kétévente lecserélni a komplett gépparkot környezetbarátabb, mint valamit egyszer legyártani és használni 60 évig, az használja a fejét faltörő kosnak, mert másra úgyse jó.
Az a vicc, barátom, hogy egyszerű alapösszefüggéseket nem láttok át, miszerint régen nem volt fogyasztói társadalom, ezért mindent tartósra csináltak. És hogy a "dobjuk el, vegyünk újat" prolimentalitás ötször akkora kárt okoz, mint az "energiazabáló" régi gépek, olyannyira, hogy már az EU is rendeleteket hoz ellene.
De bizonyára az EU-nál is csupa hülye van, és nemlétező hülyeségre költenek súlyos euró-milliárdokat, ti eztet fotelbű' sokkal jobban tudjátok. Hazudnak az EU-szakértők is, hazudik a HVG, mindenki hazudik, nektek van igazatok egyedül!
Na ez a vicc. De még annak is gyenge.
Istenem ennyi ésszel valaki hogy tudta a számítógépet bekapcsolni...
Komolyan IQ szinthez kéne kötni az internetelérést.
"De bizonyára az EU-nál is csupa hülye van, és nemlétező hülyeségre költenek súlyos euró-milliárdokat"
Akkor ezzel a logikával a holokauszt és a málenkij robot is jó dolog volt, csak mert az aktuális politikai vezetés akkor azt találta ki? Soha nem tapasztaltál még olyat, hogy a politikai vezetés olyan döntést hoz, ami egy szűk körön kívül kb az emberek 99 százalékának rossz? Akkor ezek szerint te az elmúlt 50 évben nem éltél magyarországon. De lehet hogy én tévedek, és az ÁVH is jó dolog volt és mindenkinek szüksége volt rá, mert hát különben az ország vezetése miért költött volna rá csomó pénzt...
Te most komolyan a málenkíj robotot meg a holocaustot akarod párhuzamba állítani a tervezett tönkremenetel felszámolásában?
Ha nem jöttél volna rá még magadtól, segítek: az első kettő negatív dolog volt, a tervezett tönkremenetel felszámolása pedig pozitív dolog.
Ja, és az EU-t nem egyszemélyes diktátor vezeti, itt rengeteg embernek kellett egyetértenie 1 kérdésben.
De mindjárt gondoltam, hogy ők lesznek a hülyék mind egy szálig. Mert olyan isten nincs, hogy beismerd, igazuk van.
Áruld el kérlek, miért rossz az emberek 99 százalékának, ha ennyi pénzért tartós, strapás árucikket kapna a pénzéért, és nem kéne 2-3 évente a keresetének szebbik felét elpisálnia a tönkremenő holmik pótlására?
És ne gyere nekem megint az autókkal, idesorolhatóak bátran a ruhák, a háztartási robotgépek, szerszámok is, gyakorlatilag minden. Még a vasúti talpfa is.
Az ÁVH-t meg hót fölöslegesen citálod ide, semmilyen tekintetben nem kapcsolódik a régen gyártott gépekhez, eszközökhöz, vagy a tervezett tönkremenetelhez. Még annyira se, mint a málenkíj robot vagy a holodomor.
"Áruld el kérlek, miért rossz az emberek 99 százalékának, ha ennyi pénzért tartós, strapás árucikket kapna a pénzéért"
Ha ezt komolyan kérdezed, akkor nem érted a gazdaság működését. Ha mostantól ötödannyi autót, hűtőszekrényt tv-t, monitort, telefont stb gyártanának, mert ötször addig bírnák, akkor azoknak legyártásához ötödannyi ember kéne. (jó, nem ötödannyi mert dolgoznak sokan a olyan munkakörben ami a volumentől független, akkor legyen feleannyi) Tehát az autó, elektronika, háztartási cikk gyártásban dolgozók felét holnap kirúgnák. Ez szerinted milyen hatással lenne a világgazdaságra? És itt nem áll meg. Ők nem vásárolnának, mert nincs pénzük. Akkor minden más iparág, ahol ők eddig költöttek, veszteséges lenne, és csődbe menne. Gyakorlatilag világcsődöt jelentene egy ilyen lépés. És akkor ott van az, hogy ők nem adóznának. Azt meg már ne mis kell mondamo, hogy nagy válság alatt nem a környezetvédelemre költik a sok pénzt általában. Szerinted egy államcsőd után mennyi támogatás lenne elektromos autókra vagy napelemekre? Látszólag előnytelen a környezetvédelem szempontjából a tervezett elavulás, de ha megszűnne az méginkább az lenne.
Lehet hogy te nem az autóiparban dolgozol. De akkor az autóipari dolgozók, akit kirúgtak nem egy el a hamburgereshez, mert nincs pénze. A pincért kirúgják mert nincs rá szükség, mivel nincs elég vendég. Nem rendel a postán mert nincs pénze. A postást kirúgják kirúgják mert nincs rá szükség. Nem újítja fel a lakását mert nincs pénze. Az építőipari szakikat kirúgják kirúgják mert nincs rá szükség. Ennek hatása nem állna meg az iparnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!