Őrült vagyok, mert használt háztartási gépeket vettem?
"Hát úgy, hogy ezek a nem trendy, igénytelen "szarok" 8-10 széria nyugati csodaautót túléltek."
Hát ez a legnagyobb baromság amit le lehetett írni :D
Lovaskocsit is látni az utakon, azok is túléltek mindent. A kapa és lapát sem romlik el bezzeg ezek a 100 milliós drága traktorok meg markológépek.
Azééé na. Aki ma Trabanttal jár az nem azért jár vele, mert annyira hű de király autó ami mindent túlél... :D
Amúgy ha már számítástechnika:
Van egy 15+ éves gépem, simán működik, ha otthon vagyok azon gépezek és jó.
Van egy laptopom 10+ éves, simán működik. Az asztali gépem 7-8 éves, szintén köszöni szépen, jól van. A monitor hozzá szintén.
Lehet itt jönni a katódsugárcsöves monitorral. Csak azt felejted el, hogy élményben összehasonlíthatatlan egy 24-27" monitoron nézni a tartalmat meg egy 17" CRT-n.
Arról ne is beszéljünk, hogy egy jól beállított IPS panellal ülhetsz egész nap a gép előtt, míg egy CRT monitornál 1-2 óra után sírva áll fel az ember kert kifolyik a szeme.
Na meg annak nincs értelme, hogy kevered a szezont a fazonnal. Egyik oldalról arról beszélsz, hogy kiadod a több pénzt a tartósságért másik oldalról meg Codegány tápról.
A csepel tacskóról meg tudnék mesélni...
Leszakítottam az ülést, a kormány folyton mozgott, ha jobban meghúztam bele szakadt a csavar, elszakadt a lánc, folyton leugrott, a fék szar volt, a kontra úgy-ahogy működött, folyton 8-as volt a kerékben, aztán végül sikerült ketté szakítani a vázat is.
Bezzeg a TESZKÓ Montenbájk bírta a strapát, 10 ezerbe került ami akkoriban sem volt elérhetetlen összeg és ha bármi tört, szakadt rajta, akkor fillérekért lehetett cserélni. 500 Ft-ért volt rá új Shimano váltó, meg fékpofa. Ne vicceljünk már.
Igen, biztos baromság. Tegnap csak 2 Ladát és 1 Trabantot láttam az úton. Gondolom ha te látsz egyet, kapásból elfordítod a fejed, becsukod a szemed, és "lálálá, nem figyelek odaaaa", nehogy véletlenül kiderüljön hogy meztelen a császár.
Ettől a Ladák, Trabantok, kispolákok még léteznek, és gurulnak is vidáman.
A lovaskocsik nem gyárban készülnek, úgyhogy ezzel most mellélőttél. A kapával, lapáttal, fejszével kapcsolatban meg pont ráhibáztál: van motorfűrész, rotációs kapa, motoros fűkasza, meg effélék, oszt mái napig gyártanak baltát, kétkezes fűrészt, meg sarlót. Mert szerencsére az emberek nagyrészét hidegen hagyják a reklámok, és nem szorulnak rá a mindenféle trendy csodamasinára.
Léteznek puskák, géppisztolyok, nehézlövegek is, érdekesmód íjat és nyilat mái napig gyártanak, és viszik is, mint a cukrot. Sőt, akinek kerékpárja van, az se fogja szemétre vágni a pedelec megjelenése után, csak mert avítt, régimódi, hogy lábbal kell hajtani.
Tudod kis barátom, mindennek van előnye és hátránya. A régi gépek lehet hogy több energiát fogyasztottak, rondábbak voltak, csak épp a teljesítményük és a tartósságuk fényévekkel múlta felül egy mai hipermarketes selejtét. A régi lábbalhajtós kerékpár talán nem olyan dizájnos, csávókám szembeszélben lehet hogy anyázik egy sort, cserébe viszont mehet gyorsabban is, mint a pedelec végsebessége, nagyságrendekkel jobban bírja a terepet, ráadásul a fenntartási költsége elenyésző ahhoz képest, hogy állandóan "tankolnod" kell az elektromos kis binyiglit, ami persze nincs ingyen. Az íj lőtávja, tűzereje kisebb a puskáénál, cserébe csendesebb, és nem kell drága pénzért lőszert vásárolnod bele, mert magad is készíthetsz nyilakat.
Ez van, szokj hozzá: nincs olyan, hogy valaminek csak előnyei vannak. Dugni és szűznek is maradni...na AZ nehéz lesz.
Nekem is van 10+ éves laptopom egyébként (Acer középkategóriás). Egy félmilliós AMD gépet helyettesített sokszor & túl is élte. Egyszer nem volt szervizben. Na, ilyen laptopot ma már ha akarnék, se tudnék kapni, rúdaranyért se.
Élményben, kérlek, rengeteg programnál nincs különbség. Nem mindenki játszik modern túlfejlesztett, hardverlobbista játékokkal. Azoknak persze, kell a félmillás videókártya meg a szupermonitor. Ha csak 1 ilyen jobb játék is létezne, megfontolnám a dolgot. De nincs.
Semmi bajom a szemeimmel amúgy, soha nem is volt. Ha megfájdul a fejem, az az időjárás-változástól van, nem a monitortól.
A Codegány táp is mai modern termék, tehát a kérdés szempontjából releváns, azért hoztam fel.
Nem tudom, mit csináltál azzal a szerencsétlen biciklivel, de hogy nem rendeltetésszerűen használtad, az fix. A Csepel nem downhill meg off-road kategória, ellenben a TESZKÓ gazdaságos összteleszkóposnak, ultramodernnek látszó selejtek viszont azok(nak vannak beállítva). Ja, és ami alkatrészt fillérekért cserélsz, az olyan is lesz...
Én a magam részéről inkább egyszer adok ki sok pénzt valamire, és akkor nem kell fillérekért se javítgatni meg cserélni rajta semmit se, hogy aztán a fillérekből a végén két komplett Cube vagy Merida kerékpárt vehettél volna a végén, ha utánaszámolsz.
"Ha neked fontos az, hogy többet tudjon meg trendybb legyen"
Nem az érdekel hoy trendy legyen. Autóval sem azért járok mert trendi. Nem azért gázzal fűtök fa helyett mert tredni. Az ember kényelmi zsintjéhez sokat hozzátesznek ezek. Igen, (nekem) egy jó TV is.
"Másnak meg az a fontosabb, hogy tartós legyen, és ne kelljen 3 évente komplett gépparkot cserélni."
Vannak ilyenek is, amivel nincs semmi baj. De ez az erős kisebbség, így érthető, ha nem ti vagytok a célközönsé a gyártók számára.
"Képminőség? Tudta, amit kell, köszönte szépen. Ja, hát nem volt 3D-s meg 4D-s, de a HD tartalmat lejátszotta szépen"
Nekem nem kell 3D, és nasa szuperszámítógép sem, de normális felbontás igen. Nemrég cseréltem le a FUll HD (ami már így is nagyságrendekkel a képcsöves monitor fölött van) monitoromat 4K-ra.
"Ja, és ha már felhozod az autókat: mái napig látni Ladákat, Trabantokat (60 éveseket is), de még kispolákokat is. Hogy lehet ez, ha már nem gyártják? Hát úgy, hogy ezek a nem trendy, igénytelen "szarok" 8-10 széria nyugati csodaautót túléltek."
1. Aki 60 éves autót vesz, az hobbiből veszi, nem napi közlekedésre. Ez olyan mintha azzal érvelnél a papír alapú posta mellett az elektronikussal szemben, hogy bélyeggyűjtők régi bélyegeket is megvesznek.
2. Régen azért voltak (elvben) jobbak az autók főleg, mert teljesen más volt a használat. Nézz meg egy régi 1500as ladát, hány km van benne. Valószínűleg a legtöbbben nem 3-400 ezer, amit egy mai autó (nyilván megfelelően szervízelve) gond nélkül tud. Régen tizedannyi volt az átalg éves futás, ezért voltak (látszólag) megbízhatóbbak az autók.
3. Régen az autók ezerszer megbízhatatlanabbak voltak. Tény, nem tagadom, házilag könyebb volt javítani sokkal, de ettől még negyedannyit sem nem mentek el "hozzányúlás" nélkül mint a mai autók.
"Akárcsak a hetvenes évekbeli Csepel tacskó, ami fényévekkel tartósabb a TESZKÓ gazdaságos selejtes alkatrészekből összegányolt "montenbájkoknál"."
Ismét ne a teszkós biciklihez, hanem (az átlag fizetésekhez képest arányaiban) ugyanannyiba kerülő biciklihez hasonlítsuk, úgy van értelme. Mindjárt más lesz a kép.
"Hogy az emberek eszük nélkül vásárolnak, mert a bugyuta reklám azt mondja"
Biztos az ősermberbarlang helyett is azért építettek házat az emberek sokezer éve, mert a bugyuta reklám azt mondta...
Ha valami jobb (kényelmesebb, halkabb, gyorsabb, szebb, biztonságosabb stb) akkor azt megveszem a reklámok nélkül is.
"Ettől a Ladák, Trabantok, kispolákok még léteznek, és gurulnak is vidáman."
Ugyanígy a "szar" nyugati autókból is hasonlóan vannak az utakon, csak nem nálunk, mivel ugye a rendszerváltás előtt nem nagyon lehetett behozni azokat. Akkor a ladák és trabantok jöttek, azok maradtak itt. Nyugaton a nyugati autók voltak akkor is, azok maradtak ott.
"Tegnap csak 2 Ladát és 1 Trabantot láttam az úton."
"Ettől a Ladák, Trabantok, kispolákok még léteznek, és gurulnak is vidáman."
Ööö... és ez mit is bizonyít?
Hiszen ettől az autók 99,99%-a nem Lada vagy Trabant. Ha annyira "bezzeg" autók lennének, akkor nem 1-2-őt látnál, hanem 100-200-at.
"A lovaskocsik nem gyárban készülnek, úgyhogy ezzel most mellélőttél."
Ööö...és ez hogy is kapcsolódik ide? Hiszen ettől még vannak és működnek.
Igazából azért tök reménytelen az ilyen 0:11-es válaszolókkal vitatkozni, mert úgyis megmagyarázzák, hogy a Trabant meg a CRT monitor az Isten, azok a dolgok, amik már fénykorukban is szarok voltak. Ők mégis teljesen összefüggéstelenül "védik" az álláspontjukat teljesen random és értelmetlen érvekkel.
De igazi kedvencem ez, amikor még a saját MÚLTAMAT is képes megmagyarázni, mert hogy nekem konkrétan egy kalap szart ért a Csepel tacskó... :D
Megmagyarázza hogy a Teszkós bicikli szart se ér, miközben az emberek 99.9%-a a Teszkós montit hajtja meg tipikus igénytelen, kocsmábajárós gépek és még a Józsi is felteker vele az emelkedőn mert van rajta váltó.
Úgyis megmagyarázza, hogy a Trabant a nagybetűs autó. Igaz, hogy az emberek 99,9%-a nem Trabanttal jár, igaz, hogy akinek volt azok 99.9%-a is rég megszabadult tőle, de a Trabant az autó.
És úgyis megmagyarázza, hogy a CRT monitor az Isten mert megy rajta 300 pixel felbontással a videó. Igaz, hogy az emberek 99,99%-a még csak kényszerből sem használ már CRT-t de akkor is az az Isten.
Msot őszintén, egy ilyen véglénnyel mit kezdjen az ember?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!