Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet, vagy hitel?

Albérlet, vagy hitel?

Figyelt kérdés
...anyós jelölt, ránk akarja tunkolni a hitelt. ami sokkal kockázatosabb mint az albi. és még így valami kisebb összeget is tudunk félre rakni. mindig ezt mondogatja- kedvező hitelek vannak, fix kamattal ( ??? ), jobb a törlesztés mint az albérlet... mi, 40000+ rezsit fizetünk, össz kb 55-75 kb. a 75 a tél. spórolunk ahol csak tudunk, és rakunk is félre. SZERINTTEK? valaki bizonyítsa be nekem, vagy hitesse el velem, hogy létezik az albinál jobb hitel. ja, van 2millió LTP-nk is. továbbá ami aggaszt: ki garantálja nekem, hogy kb 6-10 év mulva is a törlesztő részlet ugyan annyi lesz? hitetlen vagyok a bankokkal és nem bízom bennük. lehúztak párszor...

2013. szept. 2. 20:13
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
62%

Egyértelműen albi. Már a kp-s lakásvásárlás is röghöz kötés, a hiteles lakásvásárlás pedig 20 év fix hely...

Mivel bérelt ingatlant bármikor tudsz cserélni, így sokkal egyszerűbb az életed, mint egy hiteles ingatlanban...

Nem véletlen megy nagy országokban a bérlés, és nem az ingatlanvásárlás. Nálunk "görcsös ragaszkodás" van az ingatlanhoz. Nem tudom miért.

Befektetési céllal (pl. kiadod bérbe) megéri ingatlant venni. De azért, hogy élj benne nem túl jó.

2013. szept. 2. 20:21
 2/44 LR válasza:
65%

Teljesen egyszerű.

Abból a két dologból indulj ki, hogy a hitel ha letelik X év múlva akkor az a ház a tiéd. Az albi örök.

Valamint hány évig akarsz máshol lakni.

Én a hitelt választanám.

Mivel senki nem vesz fel hitelt, ha nem muszáj, ezért vannak a kamattámogatott hitelek és a 6-7,5%-os THM.

Ha mondjuk vidéken akarsz venni házat amit mondjuk 8M-ért már kapsz akkor a hitelbe belekalkulálják az LTP-t, így kevesebb hitelt kell felvenned. Mondjuk a 8M-ós házhoz nem kell csak 6M. 10 éves futamidő. 1-5 évig 68.500, 5-10 évig 71.000. Visszafizetsz 8,3M-t. 10 év után tiéd a ház.

Albinál 11,5 év alatt fizetsz a tulajnak 8,3M-t. viszont azt fizeted utána tovább amíg ott laksz. Mindenkit lehúznak a bankok ahol csak tudnak, de a statisztikák szerint most a legérdemesebb házat venni.

2013. szept. 2. 20:42
 3/44 anonim ***** válasza:
66%

Valamilyen szinten mindkét válaszadónak igaza van, de...

Az albérlet javára szól az, ha pl. a kazán/cirkó/kályha elromlik vagy csőtörés van, netán hatalmas beázás a tetőn, akkor azt nem a bérlőnek kell kifizetnie. Míg ha saját, hitellel terhelt házban/lakásban történik ilyen, az nagyon meg tudja keseríteni az ember életét.

2013. szept. 2. 20:59
 4/44 anonim ***** válasza:
100%

Anyósjelölt a kommunizmusban nőtt fel és halmozott fel vagyont. Akkoriban az egyetlen létező lehetőség a vagyonfelhalmozásra az ingatlan volt. Anyósjelölt valószínűleg el sem tudja képzelni, hogy ez ma már másképpen van.

Mi számít neked, a saját igényed, vagy az anyósjelölt véleménye? Milyen férfi az ilyen?

A lakbérrel ne azt a törlesztőt állítsd szembe, amit az x millió önerő beleölésén FELÜL kell még kicsengetni, hanem az ingatlan teljes vételárának finanszírozását, plusz a karbantartást és amortizációt, mert tulajdonosként azt is neked kell fizetned. Az önerőt ha beleölöd, bukod a kamatait (nem volt és nem lesz ám örökké ilyen alacsony a kamat, mint most), plusz a bankhitel kamata (nem a tőketörlesztés, hanem a kamat!!!) kidobott pénz, soha nem látod viszont. 5-6%-on tudsz bérelni, hitelt sehol nem kapsz ennyiért.

Vajon jó ötlet-e zsugorodó gazdaságú, öregedő, kihaló, külföldre menekülő lakosságú országban ingatlanba fektetni?

Ha már találtál egy jó lakást normális bérbeadóval, jól gondold meg, hogy otthagyod-e.

2013. szept. 2. 21:54
 5/44 anonim ***** válasza:
81%
Ha tudtok félretenni, akkor én is az albira szavazok, a már fentebb leírtak miatt is.
2013. szept. 3. 10:30
 6/44 anonim ***** válasza:
85%

3# vagyok.

Elfelejtettem leírni a lényeget.

Mi is albérletben lakunk, már vagy 15 éve. Persze, találkoztunk bunkó tulajokkal, de nem ez volt a jellemző. Az első helyünkön 8! évig laktunk. A 15 év alatt előfordult 3-szor, hogy beköltöztünk, aztán egy hét múlva el is cuccoltunk, mert akkor derültek ki a dolgok... Pl. kertesház, és a tulaj akkor jött, amikor csak akart, még nem is csörgött előtte, mert a padláson hagyott vmit... kulcsot bezzeg nem adott a padláshoz...és ilyesmik.

Én soha nem fogok saját lakást vagy házat venni (hacsak nem öröklök vmit, de ez kizárt). Ami azt illeti, mi csak egy kis hétvégi házra gyűjtünk, ahova időnként vissza lehet vonulni és esetleg a nyugdíjas éveinket majd ott töltjük.

2013. szept. 3. 10:39
 7/44 anonim válasza:
75%

Én is az albérletre szavazok.

Teszem ezt úgy, hogy vidéken kertes házam van, amitől már 6 éve nem tudok megszabadulni. Nem sikerült a helyválasztás, a bal oldali szomszédaimmal nem jövök ki igazán jól (mert hergelik a kutyáimat és egyéb disznóságok), illetve télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van. Szóval egy fagyzugos mélyedésben van a ház és nagyon megszívtam így a fűtéssel is.

Szóval, csakis albérlet!!!

2013. okt. 28. 17:05
 8/44 anonim ***** válasza:
40%
Csak a saját ! Az itteni albisoknak nincsen semmije "De majd lesz XD" . Semmiben nem hasonlítanak az amcsikra akik aranyba fektetnek, Bluechip részvényeket vesznek :DDDDDDDDDDDDD Még húsz év múlva is keresik a következőt ,ha a bérbeadó megunja a fejüket. Meg az örökség utánuk is ennyit ér :DDD Milyen érzés lenne 65-évesen albérletet keresgélni ,,, szánalmas ...
2013. nov. 4. 14:48
 9/44 anonim ***** válasza:
75%

"Van lakása? Így bukik Ön is százezreket, milliókat"

[link]

Gratulálok az ingatlanba fektetőknek, és még sok-sok bérbeadásra vásárolt lakást kívánok nekik, hogy legyen miből válogatni. A bukót meg benyelik ők.

2013. nov. 4. 15:09
 10/44 anonim ***** válasza:
100%

#8 "Csak a saját ! Az itteni albisoknak nincsen semmije "

Ez azért erős volt. Lakásom nincs, ez igaz. De van valamim, ami sok lakással (vagy lakáshitellel) rendelkezőnek nincs. Nem fogod kitalálni, pénzem van! Megdolgoztam és dolgozom érte, mielőtt ezzel jönne valaki. A pénzből pedig mindig olyan lakást bérlek, amilyen éppen kell, vagy amilyenhez éppen kedvünk van. A pénz pedig hadd kamatozzon, ezáltal még több lesz.

2013. nov. 4. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!