2 év múlva vajon mire lehet számítani az ingatlanpiacon?
Fundamenta lakáskassza jóvoltából 2 év múlva adódik lehetőségünk albérlet helyett, saját lakásba költözni 7-8 millió forintos összegből? Van olyan köztetek aki érdemben megtudni ítélni mi várható az ingatlan piacon 2 év múlva?
drágulás-válság etc. Köszönöm :)
Ha megkérdezel egy ingatlanost, azt fogja mondani, hogy most már itt a mélypont, innen már csak felfelé mehetnek az árak.
Egyébként ezt mondják öt éve minden évben :) Mert nekik az az érdekük, hogy drágulásra számíts, ezért hozd előbbre a vásárlásodat.
Hogy mi lesz a jövőben, senki nem tudja. Mindenki a saját érdekének megfelelően fog neked tanácsot adni.
Mitől mehetnének fel az árak:
- a lakosság lakhatásra költhető jövedelme megnő
- a népesség növekszik
- tömegesen hazaköltöznek a kivándorolt állampolgárok
- az állam megint eszetlenül nyomja a pénzt a szektorba (szocpol és társai)
- az állam elinflálja a pénzt (ettől nem lesz értékesebb az ingatlan, csak névleg nő az ára)
Gondold végig, hogy ezek közül melyikre számítasz az elkövetkező években.
Nekem vannak ezzel kapcsolatban elképzeléseim, de ennek semmi valóságalapja, ez csak az én fejemben fordult meg.
Most arról olvasok, hogy tervben van, hogy változtatás lesz a szocpollal kapcsolatban.Jövő évben ugye választások lesznek.Előtte visszahozzák/beígérik a szocpolt(azt a fajtát, amit mondjuk használt ingatlan vásárlásakor adnak), hogy megnyerjék ezzel az emberek szavazatait.Visszaállítják a szocpolt, a fiatalok/kisgyermekesek lakást szeretnének majd venni, mivel növekszik majd a kereslet az árakat is feljebb nyomják.
Én így gondolkodtam, ezért most lakást vettem.Lehet, hogy visszaállítják majd a régi szocpolt, de megnövekszik az ingatlan ára is, így nem járok majd jobban akkor sem ha jogosult leszek szocp-ra.
A lényeg itt semmi nem biztos, nem lehet szerintem semmit biztosra tudni.
"2 év múlva", azaz 2015-ben 7-8 millió forintból még Budapesten is lehetett venni értelmezhető ingatlant. Tipikusan garzont, vagy a külső kerületekben maximum 2 szobás lakást.
Hogy azóta mi van, hagyjuk...ennek a duplájából sem veszel normális lakást még Fehérgyarmaton sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!