Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tennél a helyemben?...

Mit tennél a helyemben? Megemelnéd a bérleti díjat?

Figyelt kérdés

Februártól elvesztem a munkám, mert megszűnik a cég.

Van egy kiadott lakásom, 2 éve adtam ki 170 + rezsiért, azóta nem emeltem. Ez egy budai lakóparki 2 szobás teraszos, teljesen felszerelt lakás.

A múltkor belefutottam egy hirdetésben, ugyanitt 24 nm-es (!) lakást kínálnak 180e + rezsiért.

Szeretném megemelni 210-re. Eddig nem, de most nekem is (nagyon) jól jönne a plusz.

Viszont sajnálom a lakót, egyedül lakik és nem kereshet túl jól (bolti eladó).

dec. 29. 11:05
1 2 3
 21/28 Deff ***** válasza:
53%
Akkor emeld 250re és szard le a mostani bérlődet vagy elmegy vagy marad, úgyis erre vársz most megerősítést. Az állami szabalyozás és a vadkapitalizmus ami manapság az ingatlan piacon van úgyis feléd billenti a serpenyőt, miért is ne használdnád ki, addig kell facsarni a többi embert amíg lehet hiszen ők is ezt tennék veled. Megírta itt mindenki nem vagy máltai szeretetszolgálat, ember embernek farkasa.
dec. 30. 13:35
 22/28 anonim ***** válasza:
28%

Ha már új bérlő, akkor adja piaci áron, 3 kilo körül, úgysem emel aztán évekig, ha rendben van a bérlő.

A boltba sem olcsóbb a túrórudi csak mert keveset keresel, vagy mert rendes ember vagy.

Komolyan azt várják itt egyesek, hogy egy álláskereső jótékonykodjon egy számára kvázi idegennel százezres nagyságrendben havi szinten?

dec. 30. 13:52
 23/28 anonim ***** válasza:
78%
Annyiért adja ki amennyiért akarja. Kérdés hogy fél fogsorút talál 3 gyerekkel, aki nem fizet csak amikor ő akar. Vagy rendes bérlőt aki betartja a házirendet pulya nélkül és mindig fizet.
dec. 30. 15:16
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Lehet nézni más irányból is.

Mennyi egy budai lakóparki 2 szobás teraszos, teljesen felszerelt lakás piaci eladási ára?

Miután kivan fizetve minden felmerülő költség, bevan fizetve az adó. El van különítve egy felújítási alap.

A lakás értéke alapján, éves szinten mennyire jönne ki a tőke kamat?! 3-4% ? Nem egy nagy kaland ennyiért...

dec. 30. 17:41
 25/28 anonim ***** válasza:
75%

Nekem 125+rezsi egy kb 24 nmed garzon Budán. Remélem senki nem veszi ki 180+rezsiért. Az egy dolog, hogy annyiért hirdeti, de nem biztos, hogy ki is veszik hosszútávon annyiért. Valaki lehet kiveszi rövid időre, aztán kereshet megint új bérlőt.

Szerintem egy megbízható bérlő az érték és vigyázni kell rá, mert ö talál másik albérletet...te nem biztos, hogy azonnal találsz olyan bérlőt, aki nem zűrös, időben fizet. Szóval én 40 ezret tuti nem emelnék, ha nagy szarban lennék, inkább eladnám a lakást.

Ha már van 2 lakásod, annyira nem vagy rossz helyzetben.

jan. 1. 10:10
 26/28 anonim ***** válasza:
82%

De ezt majd úgyis akkor tudod meg, ha egyszer kifogsz egy igazán problémás bérlőt. Nincs ráírva az arcára senkinek, hogy az lesz, az elején mindenki a legjobb arcát mutatja...Ha pénzről lesz szó, ott már előjön az állat sokakból és akkor a 40 ezer lesz a legkisebb problémád.

Vannak durva sztorik rossz bérlőkről.

jan. 1. 10:16
 27/28 OCSAC ***** válasza:

Javaslom emeld fel 500.000 forintra havonta , hiszen a bèrlőnek több pénze van mint neked.

Így is ő tart el téged.

tegnap 12:45
 28/28 OCSAC ***** válasza:

De vannak durva sztorik rossz tulajokròl is.

A tulajok között is ugyanùgy sok a szemét alak.

tegnap 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!