Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan mondjam fel a bérleti...

Hogyan mondjam fel a bérleti szerződést?

Figyelt kérdés

Másfél éve vagyok egy elég lepusztult, régi albérletben. Egy éve keresgélek új albérlet után,de mivel van gyermek, kisállat, így elég nehéz volt bármit is találni. Végre találtam egyet, amit tárgy hó 15-től fogok bérelni, de a jelenlegi lakás tulajának nem szóltam még, hogy kiköltözök, akkor szeretnék szólni, ha már rendbe van rakva.

Szerintetek itt is érvényes a 30 nap felmondás? Nyilván az általa írt bérleti szerződésben benne van, de mivel nem volt felhőtlen a viszonyunk így szerintem nem ragaszkodik hozzá.

Ha mégis, mondhatom azt, hogy nem fogok plusz egy teljes hónapot fizetni, ha fél hónapot töltök a lakásban?

Mivel nem hitelesített szerződésről van szó és egy forintot se fizet a lakás után, kvázi feketén vagyok itt, ezért nem hinném, hogy kötelezhetne a 30 napra, pláne ha találtam más lakást és rendbe tettem az övét(takarítás, festés, stb).

Ti hogy és mikortól mondanátok fel?

ma 11:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Magadról állítasz ki bizonyítványt, ha a szerződés (meg az adott szavad, meg az aláírásod) szerinted sz*rt sem ér. Teljesen joggal követelheti azt, ami a szerződésben áll. A 30 nap különben is nagyon baráti. Az, hogy nem jó a viszonyotok, pont az irányba hajthatja, hogy ragaszkodjon ahhoz, hogy fizess. Mit tudod te, hogy fizet-e adót? (Főleg, ha szerződés is van, miért ne fizetne?) Az, hogy nincs közjegyzői nyilatkozat róla, az nem tartozik ide.
ma 11:27
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha aláírtad a szerződést az érvényes. Nincs olyan, hogy hitelesítés. Higy mit fizet utána, azt meg sehonnan sem tudhatod meg.
ma 12:33
 3/4 A kérdező kommentje:

Kp-ba kéri direkt a pénzt, hogy-állítása szerint - a navnak ne legyen egy idő után feltűnő.

Nem hinném, hogy felfigyelne rá, de ez is érdekes, hogy mindig csak kp-ban kell neki a pénz.

ma 12:47
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én lakásom közjegyzői szerződéssel van kiadva, természetesen adózok utána, és mindig kp-ban kérem a bérleti díjat és a rezsit is. Így nem kell kp-t kivennem a számlámról, havonta egyszer találkozok a bérlőimmel, ja, és jó a kapcsolatunk is. 30 éve adok ki lakást, de mindig kp-t kértem. Érdekes módon emiatt sose reklamált senki. Illetve egy olyan bérlőm volt, aki szintén azt hitte, mint te, hogy nem adózok, és feljelentéssel fenyegetőzött. Másnap már ment a felmondás tértivevényes levélben.
ma 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!