Mit tennél a helyemben? Megemelnéd a bérleti díjat?
Februártól elvesztem a munkám, mert megszűnik a cég.
Van egy kiadott lakásom, 2 éve adtam ki 170 + rezsiért, azóta nem emeltem. Ez egy budai lakóparki 2 szobás teraszos, teljesen felszerelt lakás.
A múltkor belefutottam egy hirdetésben, ugyanitt 24 nm-es (!) lakást kínálnak 180e + rezsiért.
Szeretném megemelni 210-re. Eddig nem, de most nekem is (nagyon) jól jönne a plusz.
Viszont sajnálom a lakót, egyedül lakik és nem kereshet túl jól (bolti eladó).
A sajnálat stb nem segít, mint ahogy rajtad sem segít a +40K HUF bevétel.
Mi van a szerződésben?
Nem tenném.
Adott esetben a bérlöd felmond, és ennyiért nem kapsz másikat - akkor még a mostani bevételedtöl is elesel.
Mérlegelni kell
- mennyi lehet most a reális bérleti díj. Attól, hogy láttál 1 hirdetést, nem biztos, hogy az jelenti most az átlagot.
- mennyire akarod megtartani EZT a bérlőt.
Ha 2 éve nem emeletél, és közben elmentek az árak, akkor mindenképp érdemes emelni valamennyit, de én utána 1 évig nem emelnék, és ezt meg is mondanám neki. A túl gyakori emelés is visszatetsző lehet, akkor is, ha a piacot nézve "jogos".
Megnéztem az ingatlan oldalon, illetve FB-os kiadó oldalakon, minden hasonló paraméterű lakás 200 felett van hirdetve. A garzonok 200 alatt vannak, de minden ami két szobás több, mint 200 és ez még új lakópark is.
3 alkalommal volt meghirdetve a lakás eddig, minden alkalommal 24 órán belül elkelt. Nagyon szép ház, szép környék.
6-os: abban egyet érhetünk, hogy jóval több, mint a semmi!
40 ért nem éri meg kockáztatni.
Bérlők sokszor elvándorolnak az emelésre, ha nem azonnal akkor pár hónapra rá.
Inkább olcsóbban adom egy biztos bérlőnek mint kockáztassak egy újjal.
Bolti eladó fizetésből nem egy budai lakóparkban kellene laknia egyedül egy kétszobásban.
Volt két jó éve, most szembe jött a valóság.
A bérlőd ennyiért találni fog máshol is lakást, nem ilyet, te pedig kiadod piaci áron.
Vagy eladod a lakást mondjuk 60 millióért, beteszed államkötvénybe és eléldegélsz abból a 350ből, amit hoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!