Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tennél a helyemben?...

Mit tennél a helyemben? Megemelnéd a bérleti díjat?

Figyelt kérdés

Februártól elvesztem a munkám, mert megszűnik a cég.

Van egy kiadott lakásom, 2 éve adtam ki 170 + rezsiért, azóta nem emeltem. Ez egy budai lakóparki 2 szobás teraszos, teljesen felszerelt lakás.

A múltkor belefutottam egy hirdetésben, ugyanitt 24 nm-es (!) lakást kínálnak 180e + rezsiért.

Szeretném megemelni 210-re. Eddig nem, de most nekem is (nagyon) jól jönne a plusz.

Viszont sajnálom a lakót, egyedül lakik és nem kereshet túl jól (bolti eladó).

dec. 29. 11:05
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
83%

Tobb ha is van.

Rendes berlo? 10-20 ezer emeles meg realis.

Ha 40-ert elkoltozik, megeri kockaztatni uj berlokkel?

Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen? Sajatban laksz, vagy mas varosban berelsz?

Es meg mindig nem a berlotol varnam a megvaltast, hanem mar most keresnek uj munkahelyet.

dec. 29. 13:49
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

"Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen? "

Lesz 1 heti pénz kajára, ha csak nem feszt zsíros kenyeret eszik.Bár már az is drága.

dec. 29. 13:53
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen?"

Nem ismerjük a kérdező körülményeit. De nekem éves átlagban a havi 40-ből megvan a rezsim. És most erőteljesen spórolok, 150-170 -ből megélek...

Próbáld meg, bérlőt 170-ért biztosan fogsz találni.

Most körbe nézel, hol tudod meghirdetni ha nem fogadja el. Megírod a szöveget... Beleírsz az új szerződésbe olyan kitételt, hogy évente automatikusan emelkedik valami alapján.

Legrosszabb esetben buksz 1-2 hetet.

dec. 29. 16:49
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Fokozatos emelés belefér 170+ rezsiért kifejezetten olcsónak számít a leírás alapján. Én 190-re emelném ha mindenképp emelni akarsz. Mondom ezt úgy hogy én is bérlek egy lakást. 190-nél még ott van az érzés hogy mégis 200 alatt van. Valahol 200 ezer a reális ára az ilyen fajta lakásoknak.
dec. 29. 21:45
 15/28 Deff ***** válasza:
76%

Hát ha normalis bérlő akkor lehet nem éri meg a kockázat hogy a következő rosszabb lesz.

Egyébként meg ha ennyire koppon vagy hogy az a plusz 40e számít arra a pár hónapra amíg új munkát nem talász akkor lehet add el és keress más befektetést, mert ha ennyi tartalékod nincs akkor hogy fizetnél bármilyen javítási munkát?

dec. 30. 09:59
 16/28 A kérdező kommentje:

Eléggé félre lettem értve ezzel a plusz 40 ezer forinttal.

Nem az életben maradásom függ rajta, de kinek ne jönne jól havi 40 ezer plusz, ami évente fél millió?

dec. 30. 11:19
 17/28 A kérdező kommentje:

Mitől rendes egy albérlő?

Milyen a nem rendes albérlő?

dec. 30. 11:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Rendetlen lebontja kakást, konyhabútort, szanitereket, csöveket, fűtést, ablakokat, ajtókat tokkal és kitépi falból a kábeleket.

Okoz több millió kárt csak azért, hogy pár százezerért eladhassa.

Feljelentéssel és kártérítéssel semmire sem mész mert behajtó már eleve beterhelte maxban 3-4 hitel, közműtartozás, telefon, gyerektartás és sor végére kerülsz.

dec. 30. 11:33
 19/28 anonim ***** válasza:
68%

Gondolkodás nélkül

Mi vagyok én, a máltai szeretetszolgálat?

dec. 30. 11:34
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen lakásnál akkor is 200 alatt tartanám, legyen 195, hiszen értékelni kell a megbízhatóságát. Egy új ak nyílván 210-ért adod ki de azzal szegénynek semmilyen előnyt nem adsz. A megbízhatóság ér ennyit szerintem. Hogy egy nagyon picivel áron alul add ki.
dec. 30. 12:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!