Mit tennél a helyemben? Megemelnéd a bérleti díjat?
Februártól elvesztem a munkám, mert megszűnik a cég.
Van egy kiadott lakásom, 2 éve adtam ki 170 + rezsiért, azóta nem emeltem. Ez egy budai lakóparki 2 szobás teraszos, teljesen felszerelt lakás.
A múltkor belefutottam egy hirdetésben, ugyanitt 24 nm-es (!) lakást kínálnak 180e + rezsiért.
Szeretném megemelni 210-re. Eddig nem, de most nekem is (nagyon) jól jönne a plusz.
Viszont sajnálom a lakót, egyedül lakik és nem kereshet túl jól (bolti eladó).
Tobb ha is van.
Rendes berlo? 10-20 ezer emeles meg realis.
Ha 40-ert elkoltozik, megeri kockaztatni uj berlokkel?
Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen? Sajatban laksz, vagy mas varosban berelsz?
Es meg mindig nem a berlotol varnam a megvaltast, hanem mar most keresnek uj munkahelyet.
"Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen? "
Lesz 1 heti pénz kajára, ha csak nem feszt zsíros kenyeret eszik.Bár már az is drága.
"Mennyire mulik a megelhetesed azon az emelesen?"
Nem ismerjük a kérdező körülményeit. De nekem éves átlagban a havi 40-ből megvan a rezsim. És most erőteljesen spórolok, 150-170 -ből megélek...
Próbáld meg, bérlőt 170-ért biztosan fogsz találni.
Most körbe nézel, hol tudod meghirdetni ha nem fogadja el. Megírod a szöveget... Beleírsz az új szerződésbe olyan kitételt, hogy évente automatikusan emelkedik valami alapján.
Legrosszabb esetben buksz 1-2 hetet.
Hát ha normalis bérlő akkor lehet nem éri meg a kockázat hogy a következő rosszabb lesz.
Egyébként meg ha ennyire koppon vagy hogy az a plusz 40e számít arra a pár hónapra amíg új munkát nem talász akkor lehet add el és keress más befektetést, mert ha ennyi tartalékod nincs akkor hogy fizetnél bármilyen javítási munkát?
Eléggé félre lettem értve ezzel a plusz 40 ezer forinttal.
Nem az életben maradásom függ rajta, de kinek ne jönne jól havi 40 ezer plusz, ami évente fél millió?
Mitől rendes egy albérlő?
Milyen a nem rendes albérlő?
Rendetlen lebontja kakást, konyhabútort, szanitereket, csöveket, fűtést, ablakokat, ajtókat tokkal és kitépi falból a kábeleket.
Okoz több millió kárt csak azért, hogy pár százezerért eladhassa.
Feljelentéssel és kártérítéssel semmire sem mész mert behajtó már eleve beterhelte maxban 3-4 hitel, közműtartozás, telefon, gyerektartás és sor végére kerülsz.
Gondolkodás nélkül
Mi vagyok én, a máltai szeretetszolgálat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!