Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Adtam foglalót egy albérletre...

Adtam foglalót egy albérletre , de sajnos mégsem tudok költözni , ezt 2 nap múlva jeleztem is, visszajár a foglaló?

Figyelt kérdés

Nem hivatalos dokumentum csak írtunk egy papírt az adott összegről. 2 nap volt konkrétan miután vissza mondtam, tudom ez neki kiesés de konkrétan csak a 2 nap, amíg kereshetett volna mást, a lakásba ennyi idő alatt be se költöztem.

Ilyenkor ez hogy működik? Vagy amiért várt rám egy része jár neki? Netalán az egész?

okt. 4. 18:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Na jól van lényeg hogy megoldodott. És a felét tartotta meg vagy azért annál kevesebbet?
okt. 6. 12:32
 32/38 anonim ***** válasza:

27# bérbeveveő vagyok én is, de eszembe nem jutott foglalózni azt, ami munkahelyileg nem biztos. Igazad van abban, hogy mindenféle helyzet van, ennél cifrábbak is, de azért a szerződés, pénzátadás az más.

Szóban meg lehet egyezni hogy tartsa neked mert amúgy oké minden, ha meghiúsul, nem miattad lesz.

De már érdekel mi miatt kellett visszalépned 2 nap alatt?

okt. 6. 15:01
 33/38 A kérdező kommentje:

31 Kevesebb mint a felèt.

32 Konkrét szerződés közjegyző általi nem köttetett, ez akkor lett volna esedékes amikor ténylegesen be költözés.

Egy papírt írtunk ketten az átvett összegről.

Munkahely nem enged el, követeli a felmondási időt…. Érdekes más kolléganő ugyanolyan beosztású mint én , ugyanolyan vègzettsègű is neki nem követeli …… ez is érdekes de muszáj le tudnom sajnos, főleg ha később is ezen a területen akarok maradni.

Így nemtudok költözni,mert ideköt a munka. És így itt is fizetni kell az albérletet plusz azt is fizetni kellett volna ami a másik városban van…

Kettőt egyszerre pedig tényleg nem megy. Csak épp a munkahely meg szívatott. Xyt elengedjük akkor téged is…. Aztan mikor konkrétan megvan a másik hely akkor jah nem ,nem engedünk.

okt. 6. 15:12
 34/38 anonim ***** válasza:

33# elmész betegszabira és ottagyod őket. Semmivel nem tartozol a munkahelyednek. Vagy ha előre megbeszélted volna a főnivel hogy le kell e dolgoznod a felmondási idődet, akkor már előbbre vagy egy plussz infóval hogy nem tudsz költözni.

Vagy még van az a lehetőség, hogy letetted a foglalót, azzal a mondattal hogy tartsák neked a lakást, majd beköltözöl a ledolgozott felmondási idő után, és megmondod hogy akkortól tudsz bérleti díjjat fizetni amikortól ténylegesen beköltözöl.

okt. 8. 11:02
 35/38 A kérdező kommentje:

34 Épp ez az, előre lebeszéltem,csak a főnök még fentebbről kapott utasítást , hogy nem nem engedhet el. Meg mivel ezen a területen szeretnék továbbra is dolgozni nem szeretném hogy el lehetetlenítsenek benne.

De màr megoldódott rendes volt a tulaj és meg tudtuk beszélni

okt. 8. 21:00
 36/38 anonim ***** válasza:

35: Vedd elő a munkaszerződésedet, nézd meg, ki a munkáltatód!

Vele kell lebeszélni, másnak beleszólása nincs.

okt. 9. 03:47
 37/38 anonim ***** válasza:
Na, meg írásba kellett volna adni a felmondási időt a munkaszerződés felbontásával együtt...
okt. 9. 03:48
 38/38 A kérdező kommentje:

37 Amíg nincs lakhatás , kvázi “utcára menni” addig nem intéztem direkt a felmondást.

Csak rosszul jött ki.

De azota megoldódott :)

okt. 16. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!