Adtam foglalót egy albérletre , de sajnos mégsem tudok költözni , ezt 2 nap múlva jeleztem is, visszajár a foglaló?
Nem hivatalos dokumentum csak írtunk egy papírt az adott összegről. 2 nap volt konkrétan miután vissza mondtam, tudom ez neki kiesés de konkrétan csak a 2 nap, amíg kereshetett volna mást, a lakásba ennyi idő alatt be se költöztem.
Ilyenkor ez hogy működik? Vagy amiért várt rám egy része jár neki? Netalán az egész?
27# bérbeveveő vagyok én is, de eszembe nem jutott foglalózni azt, ami munkahelyileg nem biztos. Igazad van abban, hogy mindenféle helyzet van, ennél cifrábbak is, de azért a szerződés, pénzátadás az más.
Szóban meg lehet egyezni hogy tartsa neked mert amúgy oké minden, ha meghiúsul, nem miattad lesz.
De már érdekel mi miatt kellett visszalépned 2 nap alatt?
31 Kevesebb mint a felèt.
32 Konkrét szerződés közjegyző általi nem köttetett, ez akkor lett volna esedékes amikor ténylegesen be költözés.
Egy papírt írtunk ketten az átvett összegről.
Munkahely nem enged el, követeli a felmondási időt…. Érdekes más kolléganő ugyanolyan beosztású mint én , ugyanolyan vègzettsègű is neki nem követeli …… ez is érdekes de muszáj le tudnom sajnos, főleg ha később is ezen a területen akarok maradni.
Így nemtudok költözni,mert ideköt a munka. És így itt is fizetni kell az albérletet plusz azt is fizetni kellett volna ami a másik városban van…
Kettőt egyszerre pedig tényleg nem megy. Csak épp a munkahely meg szívatott. Xyt elengedjük akkor téged is…. Aztan mikor konkrétan megvan a másik hely akkor jah nem ,nem engedünk.
33# elmész betegszabira és ottagyod őket. Semmivel nem tartozol a munkahelyednek. Vagy ha előre megbeszélted volna a főnivel hogy le kell e dolgoznod a felmondási idődet, akkor már előbbre vagy egy plussz infóval hogy nem tudsz költözni.
Vagy még van az a lehetőség, hogy letetted a foglalót, azzal a mondattal hogy tartsák neked a lakást, majd beköltözöl a ledolgozott felmondási idő után, és megmondod hogy akkortól tudsz bérleti díjjat fizetni amikortól ténylegesen beköltözöl.
34 Épp ez az, előre lebeszéltem,csak a főnök még fentebbről kapott utasítást , hogy nem nem engedhet el. Meg mivel ezen a területen szeretnék továbbra is dolgozni nem szeretném hogy el lehetetlenítsenek benne.
De màr megoldódott rendes volt a tulaj és meg tudtuk beszélni
35: Vedd elő a munkaszerződésedet, nézd meg, ki a munkáltatód!
Vele kell lebeszélni, másnak beleszólása nincs.
37 Amíg nincs lakhatás , kvázi “utcára menni” addig nem intéztem direkt a felmondást.
Csak rosszul jött ki.
De azota megoldódott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!