Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Adtam foglalót egy albérletre...

Adtam foglalót egy albérletre , de sajnos mégsem tudok költözni , ezt 2 nap múlva jeleztem is, visszajár a foglaló?

Figyelt kérdés

Nem hivatalos dokumentum csak írtunk egy papírt az adott összegről. 2 nap volt konkrétan miután vissza mondtam, tudom ez neki kiesés de konkrétan csak a 2 nap, amíg kereshetett volna mást, a lakásba ennyi idő alatt be se költöztem.

Ilyenkor ez hogy működik? Vagy amiért várt rám egy része jár neki? Netalán az egész?

okt. 4. 18:42
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
Igazából szóban sem merült fel ez, hogy konkrétan mi az összeg, én foglalónak neveztem ez való igaz, vagy hogy mi lenne ha bármi közbejön, nem gondoltunk erre vonatkozóan semmilyen megàllapodás sem volt.
okt. 4. 22:04
 12/38 anonim ***** válasza:
100%
Olyan anyagi kara lehet, hogy más jelöltet mondott vissza aki azóta másik lakást választott. Jog szerint nem jár vissza, ha bármennyit is visszaad, az csak az ő jofejségén múlik.
okt. 4. 22:14
 13/38 anonim ***** válasza:
90%

A foglaló nem jár vissza. Konkrétan az a lényege hogy mindkettotoket véd.

Lehet neki volt 8 erdeklodo es a te foglalod miatt azt mind vissza kellett mondania. Levenni a hirdetest. Ugy tervezni hkgy nem kell mar ezzel foglalkozni stb.

Szoval a penz az ove

okt. 4. 22:26
 14/38 A kérdező kommentje:

Valahogy nincs mérlegen a 2 dolog.

Igen kárt okozott neki ez a dolog, de 2 napról van szó. Az összeg meg kb 2 havi lakbér összege, úgy hogy nem laktam ott sosem, semmilyen anyagi kár nem keletkezett.

Ha más nem, tényleg megkérdek egy ügyvédet, mert nem kevés pénzről van szó.

okt. 4. 22:42
 15/38 anonim ***** válasza:
34%

1 havi lakbér összege a foglaló szokás szerint, így a Ptk. szerint 1 havi lakbér nem jár vissza.

Én a helyedben fölhívám, hogy sajnos részedről mégsem aktuális, és bánatpénzként fogjon belőle vissza, amennyit szeretne, a többiért meg mikor mehetsz.

1 hónapnál többet nem foghat vissza a joggyakorlat szerint.

okt. 4. 23:02
 16/38 anonim ***** válasza:
100%
Hiába két nap. A foglalónak az a lényege hogy neki van garantalt berloje neked meg garantált helyed. Te ezt megszeged ezért bukod a foglalot
okt. 4. 23:10
 17/38 anonim ***** válasza:
64%

Én nem értem milyen 2 napról beszélsz folyton. Két nap..?

Neki elment a biztos másik bérlője.. Megkezdett hónap.. Ebben a hónapban már nem is biztos hogy talál bérlőt, itt eleve bukik 30 napot.

Szerintem úgy lenne korrekt, ha az egyik havit megtartana (hiszen októbert bukta) a másikat meg adja vissza.

okt. 4. 23:29
 18/38 anonim ***** válasza:
86%

Kérdező, értjük amit mondasz és megértjük, hogy nem tartod jogosnak. De itt nem ezen múlik a dolog.

Ez most lehet, hogy tanulópénz lesz számodra és legközelebb már tudod, hogy bizony bele kell írni a papírba azt is, hogy ez előleg - nem foglaló - amikor átadod, ahogy azt is, hogy mikor tarthatja meg a másik.

Kérdezted a helyzetet, megválaszoltuk. Nem azért mondjuk, hogy joga van megtartani a pénzt mert nem akarjuk, hogy neked visszaadja, hanem mert ezt jelenti a foglaló. Te kérdeztél a foglalóról, mi meg válaszoltunk.

Ahogy azt sokan már leírták, a tulajdonoson múlik mennyit tart meg belőle, de megtarthatná az egészet is.

okt. 4. 23:42
 19/38 A kérdező kommentje:

17 Nem kerek hónap lett volna a költözés dátuma ( ezt a dátumot ő határozta meg , én mondtam neki ezen nem múlik). A lakás már üres volt mikor mutatta már kiköltöztek belőle.

18 Nem voltak tisztázva a részletek ebben hibáztunk, sajnos én is. Mert nem számítottunk erre , hogy mi van ha mégse…De az ügyvéd felkeresése sajnos alap lesz, mert így aztán bármit rá lehet fogni a helyzetre.

okt. 5. 05:40
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

De te akkor is valami 2 napokat emlegetsz, neki pedig tuti hogy nem 2 napos (kára) kiesése származik.

Apropó. Felhivtad már? Neki mi a szándéka?

okt. 5. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!