Adtam foglalót egy albérletre , de sajnos mégsem tudok költözni , ezt 2 nap múlva jeleztem is, visszajár a foglaló?
Nem hivatalos dokumentum csak írtunk egy papírt az adott összegről. 2 nap volt konkrétan miután vissza mondtam, tudom ez neki kiesés de konkrétan csak a 2 nap, amíg kereshetett volna mást, a lakásba ennyi idő alatt be se költöztem.
Ilyenkor ez hogy működik? Vagy amiért várt rám egy része jár neki? Netalán az egész?
A foglaló nem jár vissza. Konkrétan az a lényege hogy mindkettotoket véd.
Lehet neki volt 8 erdeklodo es a te foglalod miatt azt mind vissza kellett mondania. Levenni a hirdetest. Ugy tervezni hkgy nem kell mar ezzel foglalkozni stb.
Szoval a penz az ove
Valahogy nincs mérlegen a 2 dolog.
Igen kárt okozott neki ez a dolog, de 2 napról van szó. Az összeg meg kb 2 havi lakbér összege, úgy hogy nem laktam ott sosem, semmilyen anyagi kár nem keletkezett.
Ha más nem, tényleg megkérdek egy ügyvédet, mert nem kevés pénzről van szó.
1 havi lakbér összege a foglaló szokás szerint, így a Ptk. szerint 1 havi lakbér nem jár vissza.
Én a helyedben fölhívám, hogy sajnos részedről mégsem aktuális, és bánatpénzként fogjon belőle vissza, amennyit szeretne, a többiért meg mikor mehetsz.
1 hónapnál többet nem foghat vissza a joggyakorlat szerint.
Én nem értem milyen 2 napról beszélsz folyton. Két nap..?
Neki elment a biztos másik bérlője.. Megkezdett hónap.. Ebben a hónapban már nem is biztos hogy talál bérlőt, itt eleve bukik 30 napot.
Szerintem úgy lenne korrekt, ha az egyik havit megtartana (hiszen októbert bukta) a másikat meg adja vissza.
Kérdező, értjük amit mondasz és megértjük, hogy nem tartod jogosnak. De itt nem ezen múlik a dolog.
Ez most lehet, hogy tanulópénz lesz számodra és legközelebb már tudod, hogy bizony bele kell írni a papírba azt is, hogy ez előleg - nem foglaló - amikor átadod, ahogy azt is, hogy mikor tarthatja meg a másik.
Kérdezted a helyzetet, megválaszoltuk. Nem azért mondjuk, hogy joga van megtartani a pénzt mert nem akarjuk, hogy neked visszaadja, hanem mert ezt jelenti a foglaló. Te kérdeztél a foglalóról, mi meg válaszoltunk.
Ahogy azt sokan már leírták, a tulajdonoson múlik mennyit tart meg belőle, de megtarthatná az egészet is.
17 Nem kerek hónap lett volna a költözés dátuma ( ezt a dátumot ő határozta meg , én mondtam neki ezen nem múlik). A lakás már üres volt mikor mutatta már kiköltöztek belőle.
18 Nem voltak tisztázva a részletek ebben hibáztunk, sajnos én is. Mert nem számítottunk erre , hogy mi van ha mégse…De az ügyvéd felkeresése sajnos alap lesz, mert így aztán bármit rá lehet fogni a helyzetre.
De te akkor is valami 2 napokat emlegetsz, neki pedig tuti hogy nem 2 napos (kára) kiesése származik.
Apropó. Felhivtad már? Neki mi a szándéka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!