Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Adtam foglalót egy albérletre...

Adtam foglalót egy albérletre , de sajnos mégsem tudok költözni , ezt 2 nap múlva jeleztem is, visszajár a foglaló?

Figyelt kérdés

Nem hivatalos dokumentum csak írtunk egy papírt az adott összegről. 2 nap volt konkrétan miután vissza mondtam, tudom ez neki kiesés de konkrétan csak a 2 nap, amíg kereshetett volna mást, a lakásba ennyi idő alatt be se költöztem.

Ilyenkor ez hogy működik? Vagy amiért várt rám egy része jár neki? Netalán az egész?

okt. 4. 18:42
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:

20 Mert aközött hogy szóltam, hogy kellene és szeretném a lakást, találkoztunk megnéztem adtam a pénzt ….és szóltam hogy mégsem kellene munkahelyi dolgok miatt

Eközött 2 nap telt el!

Én sem így terveztem , nekem sem jó így és másnak sem akartam rosszat. Konkrétan a lakásban nem laktam és a szerződés nem köttetett meg.

Így értendő a 2 nap, nem úgy hogy beköltözik valaki minden holmival, aztán 2 nap múlva ki…

Holnap délelőtt ér rá , személyesen találkozunk.

okt. 5. 10:10
 22/38 SZTANN ***** válasza:
100%

Baromira megértjük mindannyian a bajodat. De amit kérdeztél, az a baj jogi oldaláról szólt - ez van, jog szerint nem jár vissza a foglaló (semmi értelme a 2 napot emlegetni).

Ha az eladó nagyon jó fej akar lenni

(jó napja van, jobb lábbal kelt vagy már nálad jobb bérlőt talált),

akkor esetleg vissza is adhatja.

De akkor te okvetlenül vegyél neki egy pezsgőt!

okt. 5. 19:55
 23/38 A kérdező kommentje:

22 A jogi oldala az is , hogy nem készült egy szerződés csak egy kis papír amin neveink és összegén kívül nincs konkrétum …

Meglátjuk mi lesz.

okt. 5. 20:30
 24/38 anonim ***** válasza:
67%

Leellenőrízted már a valóságot?

Tehát megkérdezted, hogy visszaadja-e? És nem akarja?

Vagy még nem kérdeztél semmit, hanem egyből vered a tamtamot az ügyvéddel, meg a jogi dolgokkal.

Nincsenek jogi dolgok ebben az esetben.

okt. 5. 21:00
 25/38 A kérdező kommentje:

24 Holnap délelőtt találkozunk szemèlyesen.

Nem verem a tamtamot, csak érdeklődtem. Jogi dolgok meg hogyne lennének , ha tényleg az van, hogy ez egy hivatalos szerződésnek számít amit írtunk és minden oke vele és ez tartalmazza azt hogy nem jár vissza egy Ft se …. Ha ezt mondja az ügyvéd elfogadom. De pletykàk alapjàn azért nem, ezért ha úgy alakul kell az ügyvéd.

De az is lehet , hogy meg tudjuk beszèlni a tulajjal ès megegyezünk.

okt. 5. 21:15
 26/38 anonim ***** válasza:

Próbáljatok békésen megegyezni.

De! Most gondolj bele, mindenki szíre szóra foglalózik, és nem veszi komolyan. Namármost 2 nap alatt, konkrétan lemondhatott minden jelentkezőt, elindíthatta a lakáshoz tartozó ügyintézést, esetleges javításokat előfizetéseket pl net, bármi.

És akkor jössz te, és borítasz mindent. Azért lássuk be, vicc.

És nem lovagolunk az előleg/foglaló jogcímen, mert rohadtul nem mindegy.

És ha mindenkivel jóidulatúak lennénk mint bérbeadók, akkor mi értelme a foglalónak. Az azért az, mert az nem jár vissza, ergo komolyan kéne venni a dolgokat. Miből tartott volna gondolkodnod még két napig ha úgyis benne volt a pakliban hogy nem ez mellett döntesz?

Felelősség, tudod, felelősséget vállalni.

Tanulópénz volt ez neked, vedd komolyan a dolgokat.

És imádkozz hogy jófej legyen a tulaj, pedig nem érdemled meg.

okt. 6. 08:14
 27/38 A kérdező kommentje:

26 Nézd mindenki a saját oldalát fogja védeni Te inkább bérbeadó szempontból közelíted meg, én meg bérlő szempontból. Neki is van igaza.

Munkahelyi dolog jött közbe, nem pedig az, hogy másik helyre megyek.

Azért ebben is lehet emberi módon megbeszélni, nekem is volt olyan albérlet amit ki akartam venni le volt beszèlve . A tulaj meg pár napra rá megírta egyenesen , őszintén, hogy a felesége egyik barátnője kérte a lakást és inkább neki adja.

Igen, szarul jött ki, rosszul esett de nemtudtam én sem mit tenni.

Vannak ilyen ( és még ilyenebb) helyzetek.

okt. 6. 08:45
 28/38 A kérdező kommentje:

Sikerült megbeszélnünk.

Végülis az lett az összeg egy részét megtartotta a többit visszakaptam.

Helyzethez képest szerintem korrekt volt meg tudtunk egyezni ügyvéd vagy más dolgok nélkül.

okt. 6. 11:18
 29/38 anonim ***** válasza:
67%
Akkor legyél hálás, hogy szerencséd volt. Akármennyit emlegetted, hogy 2 nap ide, meg munka oda, nem járt volna vissza ebből a pénzből egy fillér sem! Lefoglaltad a lakást, elkötelezted magad, aztán visszatáncoltál. Hogy 2 hónap, 2 nap vagy 2 óra múlva, az voltaképpen mindegy. A szabadat adtad és megszegted, a többi csak mese.
okt. 6. 11:23
 30/38 A kérdező kommentje:

29 Azért nem mindegy. Ő maga is mondta, hogy ha ezt akkor teszem amikor bent lakom egy hónapja és akkor derül ki mégsem kell, akkor nem adna vissza egy Ft-ot sem.

De korrekt volt.

okt. 6. 12:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!