Mit tegyek akkor, ha a tulaj kvázi azonnali hatállyal - egy héten belül ki akar rakni?
Volt korábban kérdésem a téma ugyan ez, csak most vannak lényegi változások. Azért összefoglalom.
-Az egyik lakó folyamatosan panaszkodik a közös képviselőnek, tulajnak hogy állítólag nálunk bűz van a macskák miatt.
Nincsen bűz, a tulaj is volt fent rengetegszer még igazságügyi ingatlanszakértővel is volt nálunk, mindent rendben találtak.
-A bérleti szerződésben benne van, hogy kettő macskával vagyok jogosult itt lakni.
-A bérleti szerződést ingatlanos csinálta, mert ingatlanközvetítőnél volt meghirtetve az albérlet.
Ez megy régóta, hogy minden bizonyíték ellenére az egyik lakó folyamatason, heti 2-3X zaklatja a közös képviselőt, tulajt hogy nálunk akkor is bűz van.
A tulaj azt mondta, hogy tudja hogy nekem igazam van, de ő ebből nem kér hogy folyamatosan zaklatják. Családja van, több albérlete van, munkája van stb ezért fel akarja mondani a szerződést.
Itt a teljes előzmény:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12750318-me..
Ami azóta változott, az ez:
Ma beszéltem a tulajjal, elmondtam neki, hogy oké mondd fel a szerződést de akkor kérek annyi időt hogy találjak másik albérletet.
Erre ő:
-Oké, mennyi idő ez? 1 hét?
-1 hét???!! Tartsuk már be a törvényeket, a felmondási időt be kell tartani aszerint, ha szeptember 15-ig hozod a felmondásról a papírt, még október végéig itt lakhatok. Ha szeptember 15 után hozod, akkor november végéig.
-Nem!! 1 hetet kapsz hogy a rühes macskákat eltüntesd! Engem nem érdekel. Engem hagyjon mindenki békén, elegem van abból hogy engem zaklatnak. Ma is 2X hívtak!
-Elhiszem. A törvényeket akkor is be kell tartani. Jogom van szeptember végéig a kettő macskámmal itt lakni!
-Nem! Nem érted? Egy hetet kapsz! Ha egy hétig nem tünteted el a rühes büdös macskáidat akkor felmegyek a lakásra és magam fogom kidobni őket!
-Ezt nem teheted meg. Ezt úgy hívják, hogy bűncselekmény.
-Engem nem érdekel te minek hívod, jelents fel nyugodtan.
Erre letette a telefont.
Most mégis mi a fenét tehetnék? Ha így megfenyeget? Ez képes tényleg rámtörni az ajtót és kidobni a cicáimat. 😟😥😢
…fúúú kérdező, nagyon hibás a gondolkodásod pénzügyekben, már ne is haragudj.
Ha már az inflációt puffogtatjuk. (bár az sem állandó mértékű vagy még csak lineárisan sem növekszik/csökken és 10-20 év távlatában a makrogazdaságbsn igenis vannak pozitív és negatív kilengések is… a jelenlegi szintet inkább ez utóbbi lassú lecsengésének gondolom)
..szóval ha már infláció, akkor ugyan legalább olvass már utána a pénz időértékének is az ég áldjon meg és akkor nem lennének ilyen zöldségek, amiket leírtál.
Egyébként meg nem 55-60 milliós kéróval kell kezdeni- ott a fővárosban is van kisebb panel, garzon stb már 30 mft-ért is és nem ork környéken… tudom, minden fiatal egyből lakóparki fullos instapozitív lakást, de inkább házat akar egyből, hát sok szerencsét.
…én vagyok az egyik bérbeadó, aki még az elején is kommentelt… és tisztában vagyok az árakkal, most készülök épp venni- kiadásra egyelőre ugyancsak- egy kisebb garzont vagy panelt a gyereknek és bár még tini, tudja mi az időérték, mi a hotelkockázat és őszintén hálás most is és egyetemistaként is az lesz, ha egy ilyen ugródeszka szintű lakásban megpróbálhatja majd az önálló életet…
…és mivel bankszektorban is dolgozom, így látom mi megy… egy ilyenhez neked sem kellene 10-12 milliónál több önerő, sőt… ne mondd már, hogy életed végéig tartana összerakni, de kinek mi.
Az a baj, hogy sokan akarnak egyből nagyot, tutit, luxust… amihez nincs tőke- nézd, én se a Rózsadombon nézelődtem, pedig kijárna :D
Kitartás, türelem az nem erény manapság… a normális fiatalok tanulnak és jó állást szereznek, nálunk is pl adómentes cafeteria választható havi 50 ezerig hiteltörlesztésre, sok ilyen cég van, de képzett, terhelhető munkaerőnek kell lenni pl ehhez is.
Párban is könnyebb, ha valaki abszolút üres zsebbel van kilökve otthonról… de kapaszkodj meg: a tizenévesem dolgozott nyáron (nem egy kiadott lakásunk van… dögölhetnénk Mauritiuson is fél évet) és a fizetése felét kérte, hogy tegyem a babakötvény számlájára, mert már ő is tudja, hogy annak aktuálisan is 10% a hozama… csak jelezném, hogy ez már annyira nem rossz…
Igen, macskákból vagy azok hiányából nem lesz lakás, de aki tudatos fiatalként, annak nem esélytelen most sem… régen volt pl lakáskassza, mindig vannak aktuálisan lehetőségek… még egy kezdő munkavállaló is fel tudja venni 3 év után a magánnyugdíj pénztára milliós (!) hozamát, ha egy normális céghez megy, ahol nem ritka a bruttó bér 6-8-10%-a sem ilyen plusz juttatásként… számolni lehet vele, önerőnek pl mindenképp.
…lemondás meg “úgy se lesz sose” helyett talán képbe kellene kerülni pénzügyi kultúrával, ha otthonról ez sem volt az útilapuba, mellé kicsit visszább venni a jelenleg igenis luxusnak számító elvárásokból és akkor nem ördögtől való… de tudom, enélkül könnyebb mindenképp :)
(Ha esetleg utánaolvasol a pénz időértékének, jelenérték számításnak, akkor játssz el esetleg a kósza gondolattal, hogy ha 18 éves korod óta csak egy basic inflációkövető, alacsony kockázatú állampapírba vagy lakástakarékba fizeted be a macskás 50-60 ezred, akkor most mennyi önerőd lenne… garantálom, hogy a kis újpesti vagy kispesti garzon önerejének legalább a fele, de ok, én vagyok a sötét boomer h..lye :D
..pedig van életünk és mindig is volt és főiskola után én is egy kis 28 nm-es garzont tudhattam első saját tulajdonomként… hidd el, láttam színházat, könyvesboltot, plázát, repülőt és bulihelyszínt is belülről, mert nem egyből ebbe a házba akartam betenni a sejhajom, ahol most tartok… eltelt azért pár évtized…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!